O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

OBRÁZKY Z ŘÍMA IV. PDF Tisk E-mail
Středa, 15 červenec 2015
Přejít na obsah
OBRÁZKY Z ŘÍMA IV.
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7
Strana 8
Strana 9
Strana 10

 

 

 

 

 

Císařská fóra (Fori Imperiali)

 

     Z kostela jsme pak pokračovaly přes Císařská fóra. Na konci republiky stavební parcely na Foru Romanu došly. Proto Caesar zahájil stavbu nového prostranství v těsném sousedství směrem k Martovu poli. Jeho vzoru následovali další imperátoři, takže v řadě pak postupně vyrostlo Augustovo, Neronovo, Vespasiánovo a Trajánovo fórum. Vznikl tak obrovský komplex veřejných staveb, který poskytoval přístřeší centru politické, administrativní, soudní a hospodářské moci.

 

     Spolu s římskou říší pak zmizela na staletí i Císařská fóra. Znovu přišla na svět, když Mussolini nechal zbourat středověkou čtvrť pro nový bulvár spojující Benátské náměstím a Koloseum, kde se pořádaly nacistické parademarše. Dnes se po obou stranách rušné dopravní tepny rozkládá archeologický park, výzkum stále probíhá.

 

 

 

 

 

 

     Zdárně jsme se prokousaly přes dopravní blázinec na Benátském náměstí. Přecházet římské ulice není nic pro slabší povahy. Barvy na semaforu se berou jen jako doporučení. Do vozovky je třeba vstoupit neohroženě, nehledět nalevo ani napravo a hlavně nezastavovat. Jakmile přibrzdíte, vyhodnotí to řidiči jako signál, že mohou jet. Také se nenechte znervóznit, že blížící se auta a motorky nezpomalují.

 

     Nakonec to všichni včas ubrzdí, žádné mrtvoly se na přechodech neválí.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]