O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZÁZRAČNÉ STUDÁNKY PRAŽSKÉ - 2 PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 červenec 2015
Přejít na obsah
ZÁZRAČNÉ STUDÁNKY PRAŽSKÉ - 2
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

     Šlajferka dnes opět slouží jako charitní dům Kongregace školských sester. V šedesátých letech tu bylo TV studio, později populární klub Na Petynce. Šlajferka září novotou, ale Malovanka, která patří stejné kongregaci, je dnes už nenávratně ztracena. Starobylá zákoutí v okolí Malovanky, která po staletí brala názvy od původních usedlostí, pomalu, ale neúprosně mizí.

 

 

 

 

 

     Jak se budou tato místa nazývat v budoucnu? Seniorka? Loxianka??? Geosanka???

 

     Také Jelení příkop prodělal během let změny, tam se podepsalo období socialismu, zmizeli medvědi, z těch zbyly jen zamřížované klece, socha ponocného se přestěhovala z louky na kraj cesty, Brusnice už nepramení ve Vojtěšce, ale je napojena na hradní vodovod. Dobu normalizace nepřežila ani Grotta s umělou zříceninou, kašnou a dvojitým schodištěm, která byla v dobrém stavu ještě koncem 60.let, ale za to tu byl postaven protiatomový kryt, aby zůstali z nás ti nejlepší.

 

     Stále ještě tu najdete slabý pramínek odněkud z hlubin štoly, který proudí do Medvědí studánky. Nově byl probourán podchod pod Prašným mostem, který spojuje horní a dolní část Jeleního příkopu a byla opravena Masarykova vyhlídka od Plečnika. Jelením příkopem je krásná procházka v parném létě, kdy je tu chládek a příkop se dá projít od hospody U Zlaté Hrušky v Novém Světě, až k fíkovně pod Belvederem. Cesta není všeobecně známa, je tu klid a turistů tu potkáte jen poskrovnu a ve všední den ani na ty turisty nenarazíte.

 

 

 

DEERES,

holka s toulavýma botama

 

 

 

 

Komentáře (10)add feed
deeres : mia I
tak koukám , s Petynkou žádné změny.

Zajímavé povídání a ještě jsi mi ušetřila práci. Když jsem sem dávala článek o Střešovicích , psala jsem o usedlostech jen okrajově s tím, že pás usedlostí kolem Brusnice bude mít samostatný článek. Tak dík.

Ten břevnovský mrakodrap je legrační tím, že pod tímhle názvem se skrývá čtyřpodlažní dům. Jak se ty parametry léty mění.
červenec 10, 2015 08:38
Mio, : deeres
nechtěla jsem ti lézt do zelí, mělo to být o studánce, ale mně to nedalo. Protože to, jak pomalu a nenápadně mizí stavby, které by mohly být tahákem pro turistický ruch, mně hvězdičkuje. Nedávno ve Střešovicích padly další tři prvorepublikové vily. Kdyby místo toho bylo postaveno něco,čím bychom se mohli pochlubit, tak bych snad ani neremcala, jenomže ono to tak ani není. Místo toho se betonuje.
A na tom mrakodrapu nebýt cedulka, že je to onen dotyčný, tak by se každý mohl domnívat, že to je normální činžák. Kdyby padnul ten, tak za něj bych smutek nedržela.
Je to něco obdobného, jako první pražský panelák v Praze v Ďáblicích z roku 55. Ten také ani jako panelák nevypadá.
červenec 10, 2015 09:23
... : mia I
do zelí mi v žádném případě nelezeš - víš plno věcí, o kterých se nikde nepíše. Já teď zjistila, že mám v počítači už dlouho téměř hotový článek do toulek o ul. Na Václavce, tak jsem ho včera dopsala a poslala Daniele. Tak tu bude článků o Praze víc, ale takhle krásné město si to určitě zaslouží. A Daniela má alespoň o maličko víc času na dceru a vnoučata. Tak piš dál. Jo a opět jste šikézní na fotce se sestrou.
smilies/wink.gif
červenec 10, 2015 09:36
Mio, : deeres
no, jasně, drby od pejskařů, které při courání Prahou potkávám. A protože to jsou téměř vždy místní, tak samozřejmě vědí a povědí věci, o kterých se nikde nepíše.
červenec 10, 2015 09:42
deeres : mia I
on ten hlas lidu, o kterém se nikde nepíše a tudíž se člověk ani o něm nedočte, protože to není populární, je dobré taky poznat. smilies/wink.gif
červenec 10, 2015 09:51
Holky, já se picnu... : strejda
Otevřel jsem článek, že si ho přečtu a říkám si, kde že se ta Mia zase dnes toulala. smilies/grin.gif
Dojdu na poslední stránku a ona je pod článkem podepsaná deeres. smilies/grin.gif
červenec 10, 2015 10:58
.. : kolemjdoucí
Kde dnes Brusnice opravdu konči, to netuším, nejspíš nově v parku na Hládkově v rybníčku (nyní pojmenováno Park Maxe van der Stoela), ale při mé poslední návštěvě tam byla jenom betonová pánev bez vody
kdys tam byla naposled?
červenec 10, 2015 12:25
... : mia I
ještě by bylo možná dobrý doplnit, že v těchto místech kdysi stávala strahovská cihelna. Její základy objevili stavaři při budování tunelu Blanka, stejně jako mnoho rozdrcených cihel. R. 1850 byla cihelna přestavěna na octárnu, kde se vyráběl dřevový ocet, otrušík a kyselina sírová. Zároveň zde byla dělnická kolonie. Později srovnáno se zemí. Zůstala ul. Na Octárně.
červenec 10, 2015 12:45
deeres a mio, díky, : Petronila
to jsou moc zajímavý věci a záslužná práce!
červenec 10, 2015 13:29
Kolemjdoucí, : deeres
naposledy jsem tam byla někdy koncem dubna a to to vypadalo tak, jak vidíš na fotce. Brusnice byla zavedena z nádrže u zříceniny Malovanky do kanálu, v parku van Max Stoela, v budoucím rybníčku,nebylo vody ani ťuk.
červenec 13, 2015 09:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]