O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZÁZRAČNÉ STUDÁNKY PRAŽSKÉ - 2 PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 červenec 2015
Přejít na obsah
ZÁZRAČNÉ STUDÁNKY PRAŽSKÉ - 2
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

      Představy developerů s celou oblastí kolem Malovanky a Petynky jsou poněkud deprimující, přes četné protesty a petice místních obyvatel, se zde zabetonovaly rozsáhlé plochy. Petice nezmohly nic, nejnovější zprávou je prosazení obří stavby Operačního a dopravního centra Malovanka, ze kterého bude řízen provoz v metropoli, včetně tunelového komplexu Blanka. Ten bude stát na místě slibované zeleně, nad kráterem Strahovského tunelu.

 

 

 

 

      A stále trvá záměr zbourat staré usedlosti. V roce 1996 získal nově vzniklý Nadační fond Vincentinum, který se hlásil k charitativní tradici, Petynku a především velice lukrativní pozemky bezúplatným převodem od ministerstva vnitra. Slíbil, že bude objekt udržovat a po dobu 25 let zde bude provozovat charitativní činnost. Od té doby nevyvíjí žádnou charitativní činnost. Jen připravuje ve spolupráci s developerskou společností Geosan Kappa a stavitelem firmou Loxia (stejný stavitel jako u Kajetánky), stavební projekt rozměrného komerčního bytového domu pro seniory na místě Petynky.

 

    Stávající pozemek chce vyčistit zbouráním Petynky. A skleněnými a kovovými sedmipatrovými skelety obestavit zbylý památkově chráněný osmiboký uzávěr, jediný pozůstatek kláštera kajetánského řádu z barokní kaple Panny Marie Ötingenské (Kajetánská kaple). Druhá demolice hrozí tzv. břevnovskému mrakodrapu v Radimově ulici.

 

 

 

 

 

 

     Relativně lepšího osudu se dočkala Kajetánka V roce 2008 začal na pozemcích stavět zahraniční investor 140 luxusních bytů. Po dokončení prodal usedlost a park s místním rybníkem za symbolickou korunu městské části Praha 6. To proto, že Praha 6 povolila investorovi zastavět část zeleně bytovými domy. Stavitelem byla firma Loxia, která je autorem obří bytové bedny nad Kajetánkou. Díky této transakci je v usedlosti restaurace s přijatelnými cenami, park je k dispozici veřejnosti a Kajetánská oranžerie je citlivě upravena na luxusní byty.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]