O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

OBRÁZKY Z ŘÍMA III. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 červenec 2015
Přejít na obsah
OBRÁZKY Z ŘÍMA III.
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Elipsovité náměstí před kostelem taktéž navrhoval Bernini. Je lemováno čtyřmi řadami dórských kolonád.  Egyptský obelisk z růžové žuly uprostřed náměstí podle tradice představuje spojovací článek mezi antikou a křesťanstvím, neboť v jeho patě se má nacházet Caesarův popel a ve špičce pak relikvie kříže. Obelisk je bez hieroglyfů a údajně nikdy nebyl vyvrácen či přeražen. Po jeho stranách stojí dvě žulové fontány (Maderno, Bernini). Poblíž fontán jsou v dlažbě vyznačena místa, z kterých se čtyřnásobná řada kolonád jeví jako jediné sloupořadí.

 

 

 


 

     Z náměstí jsme se pak vydaly zpět domů cestou poutníků (akorát teda v obráceným gardu) přes Květinové pole, náměstí a druhou z římských středověkých tržnic. Bronzová socha Giordana Bruna uprostřed Campo dei Fiori připomíná temné stránky minulosti, v době inkvizice se zde konaly veřejné popravy. Na podstavci památníku najdeme též reliéf Mistra Jana Husa.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]