O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

OBRÁZKY Z ŘÍMA III. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 červenec 2015
Přejít na obsah
OBRÁZKY Z ŘÍMA III.
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7

A byl tu DEN 3. Ráno jsme se vydaly opět do Vatikánu, abychom dokončily, co jsme včera nestihly. Do chrámu stála fronta přes půl náměstí, ale hýbala se podstatně rychleji, takže za 20 minut jsme už dusaly po schodech nahoru na kopuli.

 
 
 
 
 
 
 
 
     Ne teda úplně od nuly, na úpatí kopule vás doveze výtah. Než se vnoříte do útrob kopule při cestě na sám vrchol, můžete si z ochozu prohlédnout mozaiky „království nebeského“ v kupoli, taktéž pohled dolů do baziliky je impozantní.

 

 

 


 

 

     Hlavní chrámová kopule byla postavena podle Michelangelova návrhu. Je 93 vysoká a má vnitřní průměr 42,56 m. Původně měla kopírovat tvar koule, později byla její výška prodloužena o 1/6. Jejího dokončení se Michelangelo nedožil. Není se co divit, když se ujal její stavby, bylo mu 71 let.

 

     Z ochozu na úpatí kopule do lucerny na jejím vrcholu už musíte po svých. Schody vedou mezi vnitřním a vnějším pláštěm. Z vyhlídky je vidět do Vatikánských zahrad, komplexu Vatikánského paláce a zvláště pěkný je pak pohled na Svatopetrské náměstí.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]