O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TULÁK TOULAVEJ ... - 1 PDF Tisk E-mail
Středa, 29 duben 2015
Přejít na obsah
TULÁK TOULAVEJ ... - 1
Strana 2
Strana 3
Strana 4
 

 

 

 

 

 

     Ještě zaslechnu, jak v káře právě zase spustil přídavný ventilátor na chlazení, aby v tom letním teplým texaským podvečeru uchladil už víc než pět minut na prázdno běžící motor a dál z ní nespouštím oči a už cvakám spouští. Přitahuje mě jako magnet. Je prostě jako ZJEVENÍ - jo, přesně tak. Působí tu tak nepatřičně, jako zjevení. Vůbec nechápu, jak to, že jsem si ji nevšiml dřív. Kde se tu tak najednou vzala? Objekt mýho zájmu zatím přechází k dalšímu sousoší a vybírá si nejvhodnější místo pro stativ s foťákem. Pak jde k sousoší, dotýká se Ježíše rukama, něco si s ním povídá, dotýká se hlavou jeho hlavy, je to všechno tak zvláštní, ty její důvěrnosti, ta intimita.

 

     ONA je zvláštní, její ladný elegantní křehký zjev mezi mrtvou strohou hmotou kamene, betonu a kovu obzvláště vyniká.

 

     Momentálně jsme tu téměř sami, tak udržuju nezbytnou vzdálenost, aby si nevšimla, že ji sleduju. Občas se maskuju, že fotím i něco jinýho, než ji. Tak mi dokonale zaujala, že už jsem do ní prakticky zamilovanej. Jenom ještě potřebuju takovou maličkost – vědět, jak vypadá i zepředu :-). Né že by na tom nějak záleželo, láska je láska, ale vědět, jak líbeznou tvář má má nastávající, než budu pod pantoflem, bych přece jenom chtěl.

 

     Jsem holt zvědavej. Jenomže, s tím je potíž. Možná si mě všimla, že ji fotím, poznala, že jsem si ji vybral za ženu a tak si mě chce vyzkoušet, jak si s takovou banální situací dokážu poradit, než se vyjádří. Jestli nejsem trouba. Abych se neprozradil, nemohu ji sledovat nepřetržitě a tak se mi nikdy nedaří její tvář zachytit včas. A ONA nepostojí, evidentně ji dobrovolně ukázat nechce.

 

 

 

 

 

 

     Slunce už na to nemělo nervy, jak to s náma dvěma nakonec dopadne a tak šlo radši spát. A ONA zatím ještě vyfotila i Poslední večeři, zase se pomazlila s Ježíšem, snad abych žárlil, nebo co a ladným krokem se odebrala na Golgotu, co jí místní tady nazývají Calvarie. Teď jsem to měl k ní ještě dál a vypadalo to, že se mi bude už jen vzdalovat. Navíc, jakmile došla až nahoru ke křížům, začala provozovat zase ty důvěrnosti s Ježíšem na kříži, líbat a objímat mu nohy, což bylo vidět i na tu dálku v začínajícím šeru na pozadí oranžového nebe.

 

     Tak jsem pochopil, že u této ženy s postavou a zjevem bohyně bych byl evidentně v nejlepším případě vždycky až na čestném druhém místě, že na Ježíše u ní nejspíš nikdy mít nebudu. Už se smiřuju ve svým srdci s faktem, že ONA mi není souzená, zdálky jí posílám poslední pozdrav, už jsem dokonce udělal i pár kroků ke káře, ale viditelně si se mnou hraje.

 

 

 

 


 

 

 

 

     Nevím, kde se vzal, najednou vedle ní stojí vysokej, podle držení těla starej chlap, s podivnou čepicí a jakoby to měli spolu secvičený, na pozadí blednoucího nebe se mezi kříži rozehrává velmi zvláštní stínohra těch dvou, kteří se právě seznamují.  Je to zas tak zvláštní podívaná, že odjezd se opět odkládá na neurčito, ať si ventilátor chlazení řve jak chce. A zase cvakám, teď už se nemusím nijak maskovat, když dala přednost jinýmu a je tak daleko.

 

 

 

 


 

 

 

     Jenom, aby ty fotky v tom šeru aspoň trochu vyšly a nebyly rozmazaný. Představení končí, herci se rozcházejí, vypínám foťák a odjíždím v nastalém šeru hledat spaní na dnešní noc. Na prérii to není tak snadný, když jim tu chybí les. A zrovna tudy vede alej tornád, o který tu zvláště v tomhle období není nikdy nouze …

 

 

TOULAVEJ

pokračování co nejdříve

 

 

 

 

Komentáře (6)add feed
... : mia I
prima smilies/wink.gif
duben 29, 2015 22:11
... : Mikin
moc pēkné !
duben 30, 2015 05:39
nádhera.. : Eny
prostě nádhera!
duben 30, 2015 07:09
Teda Toulavej, : Michal
klobouk dolů. Ty jsi člověče básník v próze.
duben 30, 2015 07:31
Jojo, : Krakonoš
evidentně ji dobrovolně ukázat nechce

Ještě aby, to by byla pěkná **** (poběhlice) smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif smilies/smiley.gif
Je to krásný, ale moc jsem se těšil na jinou pointu - že se holka konečně ladně votočí a zpoza hustýho plnovousu se na tebe usměje krásnej Texasan. smilies/grin.gif

duben 30, 2015 11:01
... : deeres
Krásné vyprávění a teď čekám na pointu. Kdo ví, co z toho vyleze při pokračování? Všimli jste si, že se při fotografování tak trochu vznášela?
duben 30, 2015 12:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]