O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PRAŽSKÉ TOULKY - DEJVICE II. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 19 únor 2015
Přejít na obsah
PRAŽSKÉ TOULKY - DEJVICE II.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

Z bronzu jsou i zajímavé sochy koní od Michala Gabriela uprostřed vodní kaskády na bezejmenném náměstíčku mezi Kafkovou a Wuchterlovou ulicí.  Koně mají v kohoutku asi 145 cm a jejich sochy byly osazeny v dubnu 2008. 

 

 

 

 

 

 

Dominantou tohoto náměstíčka je kostel církve husitské, přesná adresa Wuchterlova 523/5.

 

Tentokrát jsem měla štěstí a mohla jsem částečně nahlédnout i dovnitř kostela. Ve svatostánku je použito několik stavebních slohů (jak mne poučil u podobných staveb na Smetanově nábřeží můj příbuzný, jedná se o tzv. eklektický styl), z nichž některé prvky připomínají Vladislavský sál na Pražském hradě.

 

 

 

 

 

 

V objektu jen nejen kostel, ale i přednáškové místnosti. Kostel podle projektu arch. Jiřího Stibrala pochází z let  1925 - 1926. Stavbu vedl Alois Zima.

 

 

 

 detail kostelní kliky

 

 

 

Kafkovou i Wuchterlovou ulicí lze dojít k nejstaršímu pražskému nádraží  – k nádraží dejvickému, které leží na trase Praha - Rakovník. Možná vás tahle informace překvapí stejně jako mne. Nádraží v Dejvicích je totiž starší než obě známá pražská nádraží Wilsonovo a Masarykovo. 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]