O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PRAŽSKÉ TOULKY - LIBOC PDF Tisk E-mail
Pondělí, 15 září 2014
Přejít na obsah
PRAŽSKÉ TOULKY - LIBOC
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
 

 

 

 

 

 

 

Schubertova vila – architekt Zdenko Schubert von Soldern (1844-1922) ji navrhl pro svého bratra advokáta JUDr. Eduarda Schuberta, Libocká 276/9. Vilu ve stylu toskánské renesance jste mohli vidět v Kachyňových Láskách mezi kapkami deště. Už tehdy nebyla v dobrém stavu, zub času se na ní od té doby ještě více podepsal.

 

Hrázděná Eysseltova vila je na tom ještě hůře. Lépe vypadá Zeyerova vila Libocká 261/16 a Villa Kirchner v přilehlé ul. Na Vypichu 288/13.

 

Z Libocké ulice 29a, kde stojí moderní vila podle návrhu arch. Línka, lze vstoupit úzkým dlážděným chodníčkem k méně známému starému libockému hřbitovu. Hřbitov přiléhá těsně k oboře Hvězda.

 

K vidění už toho zde kromě márnice a několika křížů mnoho není. Jeden ze stromů prorostl křížem, roztrhl jej a tak můžeme vidět působivý obraz síly přírody. Za zmínku stojí ještě pěkná fara s kostelem sv. Fabiána a Šebestiána, postaveným v letech 1842 až 1844 v pozdně klasicistním slohu na místě bývalého románského kostelíka.

 

 

Tolik k Liboci, kam spadá i oblast Šárky. Můžete tam po návštěvě Hvězdy směřovat. Já doporučuji od obory dojít během pár minut na konečnou stanici tramvaje - Heyerovského náměstí - a odtud do stanice Větrník, zahnout do Ankarské. Pak trasa mlýn Větrník - Břevnovský klášter - opravená Kajetánka – kajetánská kaple – Petynka – Schlejferka - Octárna.

 

Nebo vystoupit o pár zastávek dále, a projít si Střešovice...

 

Doufám,

že se vám dnešní toulání líbilo,

MIA

 

 

 

 

 

 

Komentáře (4)add feed
dodatek : mia I
pro ty kteří se chtějí o Liboci dozvědět více https://sites.google.com/site/libockeusedlosti/aktuality
září 16, 2014 10:40
... : mikin
Moc hezke !
září 16, 2014 15:02
... : Milene
Moc ráda čtu toulky a neustále zjišťuji, kolik toho tahle "nepražanda" o Praze ví. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
září 16, 2014 15:53
... : mia I
děkuji. Příště budou Střešovice a pás usedlostí kolem Brusnice. S nástupem deštivého počasí a delších večerů je zase čas i chuť psát. smilies/smiley.gifZatím je pořád o čem, ale je to víceméně Praha 1, 2, 5, 6. Ostatní jsem buď nenavštívila nebo jen minimálně.
září 16, 2014 16:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]