O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TOULKA CHOTĚŠOVSKÝM KLÁŠTEREM PDF Tisk E-mail
Neděle, 06 červenec 2014
Přejít na obsah
TOULKA CHOTĚŠOVSKÝM KLÁŠTEREM
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7
Strana 8
Strana 9
Strana 10
Všichni máme rádi cestopisy, toulky krajinou... Ať je to tou naší, českou, nebo vzdálenou, tou, v níž žijí naše vzdálené kamarádky a kamarádi. Dnes vám nabízím velmi zajímavou - a hodně obrazovou - pohlednici z Chotěšova, kde projdeme s autorem jeden velmi velmi starý a zajímavý klášter...

 

 

 

 

 

 

 

Až nebudete vědět coby, 

osedlejte koně,

vybavte se jen zlehka,

daleká cesta vás nečeká...

 

      Když se blížíte od východu k malému městu, otevře se pohled na monumentální stavbu. Jakoby měla velet širému kraji. Byla založena šlechticem Hroznatou roku 1202 pro řád premonstrátek a za osm let snad dostavěna. 

 

 

 

 

 

 

     Obraz původního  vzhledu se nezachoval, avšak existuje dřevoryt z roku 1642. Dnešní podobu stavbě vdechl Jakub Auguston, to bylo před nějakými dvěma sty šedesáti léty. Z této doby se zachovalo mnoho detailů. Ani nemusíte rýpat do omítky, abyste objevili minulost, čas to zvládl za vás, stavba se pomalu rozpadá, vzdor opravám ze skromných prostředků.  

 

 

 


 

 

     Do stavby vniká voda, odpadávají římsy, v klenbách se rozšiřují trhliny... I  když se v prostorách z nejasného důvodu nesmí fotit, zákaz jsem přestoupil a se "špionážním přístrojem" řadu snímků zachytil.

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]