O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZEMĚ ZASLÍBENÁ V. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 24 březen 2014
Přejít na obsah
ZEMĚ ZASLÍBENÁ V.
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Dnes míříme k západnímu pobřeží. Na check-point stojí děsná fronta, taktéž v Jeruzalémě je dopravní zácpa. Je pátek, po západu slunce začíná šabat, takže vše, co má nohy a kola, je v ulicích. Pátek je taktéž muslimský den volna.
 
 
 
 
 
 
      Děti v Palestině chodí do školy od pondělí do čtvrtka, v pátek mají volno, pak jdou v sobotu zas do školy a v neděli zas mají volno.

 

     Abychom nestrávili půl dne v koloně, volíme alternativní cestu v duchu hesla „je to sice dál, zato horší cesta“, nikoli po dálnici na Jeruzalém a pak dále na Tel Aviv, ale zůstáváme na Západním břehu a míříme přes Bejt Sahur, což je betlémské souměstí, na sever po „americké silnici“. Americká se jí říká proto, že její rekonstrukci financovaly USA. Vede přes údolí Kidrónu a bývala prý velmi nebezpečná. Celkem chápu :-) Představte si tah Praha – Strakonice jako silnici na Dlouhý stráně :-). Naštěstí sedím na tý správný straně autobusu a výhled do propasti mám přes uličku.

 

 

     Na druhé straně údolí se stočíme na západ, mineme odbočku na Ramalláh a to už jsme venku z Judské pouště a Šáronskou nížinou míříme k Středozemnímu moři. Podél pobřeží na sever, projedeme Tel Avivem (Kopcem Jara), který vyrostl v písečných dunách na předměstí arabské Jaffy, až do Caesarei.

 

 

 

 

      Čím je Miami South Beach na Floridě, tím je Ceasarea v Izraeli :-) Každá lepší celebrita tu má letní domek. A taky tu mají jediné izraelské golfové hřiště.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]