O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZEMĚ ZASLÍBENÁ I. PDF Tisk E-mail
Úterý, 18 únor 2014
Přejít na obsah
ZEMĚ ZASLÍBENÁ I.
Strana 2
Strana 3
Strana 4

Jsem plánovací typ. Znáte to: první dovolená v Jugoslávii, následuje první dítě, pak již výše zmíněný automobil, zde se stávám zástupcem ředitele, druhá dovolená v Jugoslávii, druhé dítě, mezitím samozřejmě rekreační chata, taktéž i barevný televizor... A přestože návštěva země zaslíbené na síťovém grafu nebyla, tak některé nabídky se neodmítají. Inu, i mistr tesař se občas utne :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

      A tak jsem si takhle začátkem února naskládala do kufru svetr, tričko s krátkým rukávem, bundu, tričko s dlouhým rukávem, šortky, šálu, plavky, sandály, polobotky, opalovací krém a deštník a vyrazila směr Ruzyně.

 

     Než nám ovšem bylo povoleno kufr odbavit, museli jsme zodpovědět několik všetečných otázek typu: kdo vám balil zavazadlo, kdo byl u vás na návštěvě, když jste si balila zavazadlo, převážíte zbraně, kde pracujete, co přesně tam děláte, vysvětlete blíže pojem „administrativa“, budete překračovat hranice Státu Izrael, vysvětlete blíže pojem „poznávací zájezd“...

 

     Chlápek ve frontě přede mnou měl v pase razítko z Emirátů a způsobil tak půlhodinový poplach na letišti. Byli-li jste shledáni způsobilými, obdrželi jste bumážku s vyznačeným písmenem vaší důvěryhodnosti do pasu i na kufr. Asi jsem se netvářila zrovna vstřícně, protože jsem dostala až druhé písmenko.

 

    Pro příštích sedm dnů se mělo naším domovem stát městečko Betlém, kteréžto se nenachází v Izraeli, alébrž v Palestině, tedy přesněji na Západním břehu, abychom byli politicky korektní. Takže jsme si hned užili atrakci „projíždíme check pointem“.

 

     Celá Palestina je totiž obehnaná čtyřmetrovou betonovou zdí  (případně ostnatým drátem tam, kde ještě není zeď dostavěná), takže myš proklouzne pouze vybranými kontrolovanými otvory. Navíc jsou palestinská území rozdělena na 3 bezpečnostní zóny (A, B, C), takže pohybovat se po Izraeli je poněkud složité. Protože s palestinským autem se nedostanete do Státu Izrael, s izraelským naopak do Palestiny „A“.

 

    Nejlepší je obstarat si vozidlo, které je přihlášeno na araba s izraelským pasem.

 

    S tím se dostanete celkem všude :-)

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]