O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VOT, KAK CHARAŠO... PDF Tisk E-mail
Středa, 19 září 2007

Traduje se historka, že si nějaký sběratel koupil v aukci starožitný stolek někdy ze začátku 19.století. Když ho ohledával, tak našel vzadu tajnou zásuvku a když ji otevřel, tak tam byla směnka na 25 liber, vydaná stále fungující, samozřejmě soukromou, bankou. Tak to vzal a do té banky zašel. 

 

 

     Nikdo ani nemrknul, byla mu vyplacena docela ohromující částka (úroky a úroky s těch úroků za ta léta)... Ovšem druhý den se objevily celostránkové inzeráty v novinách, kde se sdělovalo, že banka plní své pohledávky i po 140 letech. Jestli to ovšem byla pravda nebo perfektně vymyšlený reklamní slogan, to je jedno. Ale šmrnc to má.

 

     U nás v UL z těch krachujících to byla nějak v roce 1999 banka UNIVERSAL. Dole na Střekově, na polohlavní třídě, byl ještě dlouho reklamní poutač na fasádě domu - Universal banka - Vaše prostředí důvěry. Lidičky tady furt řvali jako pominutí, ovšem obchod je obchod a kšeft je kšeft, majitel baráku dostal za plošnou reklamu a opravu fasády zaplaceno na tři roky dopředu a smlouva je smlouva, i když jedna strana sedí v krimu.

 

     Tak se na to vrhalo bláto a různě, dokonce jednou nějakej majitel ho*nocucu, kterej u nich přišel vo velký prachy, tak to celé pocákal tím nevábným obsahem.

 

     Taky jsem se u nich trochu vyblbnul s panem likvidátorem, měli po klientech spoustu majetku z nezaplacených úvěrů, krásnej byl zámeček Favorit vysoko nad Karlovými Vary, pokoje vybaveny francouzským nábytkem, rybník a spousta pozemků. Dlouho se to prodávalo, pak to koupila za slušně velikej balík jakási společnost - jaká jiná, než ruská, žejo. Vono tam v těch končinách jim to stejně skoro všechno patří, tak co. Jezdím do Varů teď docela dost a dycky se mnou seknou ty dvojjazyčné nápisy...

 

     Holt jak se říká - kde je hodně chudejch, musí bejt zákonitě někdo strašně bohatej. Tak to je a asi bude vždycky.

 

Franta Bouška

 

 

(Zámek Favorit: Původně Lovecký zámek založený Ervínem Nosticzem roku 1769. Od jeho založení jej navštívilo mnoho významných lidí například J. W. Goethe, Jan Evangelista Purkyně, španělský král Alfons XIII., císařovna Sissi nebo generál Patton.)

 

 

Komentáře (1)add feed
No nejméně 20 let : Zdena
jsem ve Varech nebyla, tak si budu muset naplánovat výlet, abych to skoukla, na to jsem zvědavá i když dvojjazyčné nápisy znám z Č.Těšína to jsou ovšem polské. smilies/tongue.gif
září 20, 2007 14:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]