O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ÚŽASNÁ ALBÁNIE - III. PDF Tisk E-mail
Neděle, 16 únor 2014
Přejít na obsah
ÚŽASNÁ ALBÁNIE - III.
Strana 2
Strana 3

Čtyři dny dovolené jsou už za námi. Odškrtáváme v plánu splněný bod. Durmitor je vápencové pohoří na severu Černé hory, nejvyšší hora Bobotov kuk má 2523 metrů. Centrální část pohoří s hlubokými kaňony řek Tara, Draga a Sušica je od roku 1952 prohlášena národním parkem.

 

 

 

 

 

 

 

 

     Odpoledne přijíždíme do kempu pod Durmitorem, kousek za Žabljakem, do vesničky Ivan Do. Kemp je na konci vesnice, za ním jsou jen lesy a hory.

 

 

 

 

 

     Obrovské, rozeklané hory.

     Vysoké, nádherné.

     Ostré a drsné.

     Úchvatné.   

 

 

 

      Jejich siluety neustále přitahují můj pohled a já se rozplývám. Taková nádhera. Nádherné a vysoké vrcholy...

 

     Večer jejich obrysy pomalu mizí v soumraku, ráno se prodírají ze závoje oblak s vycházejícím sluncem. V noci jen tušíme, že se tam někde v té černočerné tmě plné hvězd tyčí výš a výš. Tak blízké, a přitom tak vzdálené.

 

 

 

 

 

 

 

      Ráno vyrážíme na procházku kolem Černého jezera. Cesta vede zpočátku lesem, ideální pro rodinný výlet s dětmi. Za chvíli přicházíme k horskému jezeru. Na břehu je malá pláž, svádí nás to k vykoupání. Jako obvykle zouváme s Gabčou boty a hrneme se do vody. Voda je kráááásně studená. O kousek dál už je vidět, jak je hluboká, zelenomodrá barva to sama napovídá.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]