O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝLET NA ČESKOKRUMLOVSKO PDF Tisk E-mail
Středa, 28 srpen 2013
Přejít na obsah
VÝLET NA ČESKOKRUMLOVSKO
Strana 2
Strana 3

Dnes navštívíme další okres na jihu Čech a tím okresem je Český Krumlov. Většina turistů zde míří buď do samotného Českého Krumlova, který je skutečným klenotem,  nebo do oblasti Lipenské přehrady. 

 

 

 

 

 

 

 

        V letním období však bývají tato místa turisticky přelidněná a proto vás zvu do jiných míst okresu, která jsou  i v čase letního ruchu přeci jen více ušetřena - a přesto mají turistovi co nabídnout. Výlet, kterým vás provedu, dnes začíná i končí v CHKO Blanský les, jehož plocha činí 212,35 kilometrů čtverečních.  Hlavní dominantou oblasti  je hora Kleť  -vysoká 1083 m a ležící v katastru obce Holubov.  Doporučuji si přivstat a chytit první spoj lanovky v Krasetíně.  Turisticky zdatnější jedinci chodí na vrchol pěšky a výšlap zvládají i děti. Na vrchol vede několik turistických cest a v době naší návštěvy fungovala i půjčovna koloběžek;  sešup dolů z Kleti musí být příjemný oddechový zážitek...

 

     Lanovka (dlouhá 1732m) je dobrá ovšem  z časových důvodů, za 15 minut jste nahoře.  Na vrcholu Kletě se nachází nejstarší kamenná rozhledna v Čechách, byla  dostavěna v roce 1825. Na vrchol rozhledny vás dovede 110 schodů a pokud budete mít stejně jako my štěstí na počasí, pohled  z rozhledny nemá chybu.  Za dobré viditelnosti lze spatřit dokonce Alpy; my jsme se s dcerou spokojily s výhledem na Novohradské hory, Šumavu a temelínské věže JE. 

 

      Hladový a žíznivý turista může svoje chutě uspokojit v Tereziině chatě s restaurací. O kousek dále se nachází též přístupná hvězdárna a také 175 m vysoký televizní vysílač. Hodinka na vrcholu ovšem uteče jako nic a my už opět chvátáme k horní stanici lanovky, abychom chytily pravidelný spoj zpět. Dole na parkovišti přibylo znatelně turistů a tak nelitujeme, že jsme si přivstaly a zařadily Kleť na samý počátek našeho výletu.

 

 

 

 

 

 

      Sjíždíme do Holubova a žlutá turistická značka láká k návštěvě hradu Dívčí kámen, lidově zvaný Dívčák.  Z časových důvodů jej vynecháváme, ale zařazujeme jej do svých plánů na příští výlet. Pokračujeme směr Třísov.  U Třísova lze nalézt pozůstatky keltského oppida Abiluon z doby laténské z  1.  stol. před naším letopočtem. Mohutná třísovská lípa s výklenkovou kapličkou jsou sice mladší, ale pozornosti návštěvníků neujdou. Z Třísova vede na zmiňovaný Dívčák též turistická cesta po červené, je namáhavější a kratší než z Holubova.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]