O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝLET NA ČESKOKRUMLOVSKO PDF Tisk E-mail
Středa, 28 srpen 2013
Přejít na obsah
VÝLET NA ČESKOKRUMLOVSKO
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

 

     A už frčíme směr Kájov, kde se nalézá architektonicky cenná dvojice poutních kostelů, fara, kostnice. Fotoaparát má tady  žně..

 

     Další krátkou zastávkou je zámek Červený Dvůr s nádherným parkem. Tady ovšem fotografuji minimálně,  zámek slouží jako protialkoholní léčebna, přístupný je pouze park.

 

     Po několika kilometrech nás vítá cedule Chvalšiny.

 

 

 

 

 

      Obec s pozdně  gotickým kostelem sv. Máří Magdalény z let 1487-1507. Na náměstí je mnoho cenných domů s gotickými i renesančními jádry, barokní radnice ze 17. století.  Je zde malé, ale velmi pěkné Muzeum Schwarzenberského plavebního kanálu. Vstupné je zde směšné - vzhledem k tomu, co pěkného můžete spatřit.  Dáváme se do řeči s paní u kasy, prý jsou rádi za každého návštěvníka.  Škoda, že tohle muzeum je neprávem opomíjené.

 

     Poslední zastávkou našeho výletu je obec Kuklov se zbytky nedostavěného pozdně gotického kláštera. 

 

 

 

 

 

 

     Tak tohle místo mne dostalo.

Má zvláštní kouzlo, které nedokáži popsat, sami posuďte jeho krásu...

 

 

 

 

 

 Krásné a příjemné dny,

ať jste právě kdekoliv - vám všem

přeje MIA

 

 

 

Komentáře (15)add feed
Mio, díky za popis i fota míst, kde jsem byla kdysi v dětství. : Myška
Teda kromě Kuklova, tam jsem nebyla a o něm a o tom co se tam skrývá, jsem nevěděla.
srpen 29, 2013 07:00
Myško : mia I
díky. Aktuálně na jihu republiky http://www.vcb.cz/kalendar/7-zeme-zivitelka
srpen 29, 2013 08:22
Děkuju : Michal
strašně moc, vždyť my vlastně "objevujeme" naši krásnou vlast. I když jsme někde dřív byli, je to tak dávno. smilies/cheesy.gif
srpen 29, 2013 08:32
Michale : mia I
nejen pro Tebe tohle videjko o Kuklovu http://www.youtube.com/watch?v=TIbuepHYtgM
srpen 29, 2013 09:23
mio ahoj, : Iris
já jsem se z Krumlova nedávno vrátila, mohly jsme tam být možná i spolu. Myslela jsem na Tebe jako vždy cestou tam i zpět tou jihočeskou krajinou.Já jsem Krumlovem posedlá a nedovedu si představit, že bych alespoň na pár dnů v roce neukojila svoji touhu po tomhle městě. I s těmi zástupy lidí.Ano, v říjnu tam bylo čarokrásně, oslavila jsem si tam loňské narozeniny. Ráno se nad Vltavou válí mlhy, jsou typické pro vltavské meandry, alespoň si to myslím. Listí žloutne a když svítí podzimní ranní slunce, je tam čarokrásně. Ale pozor - turistů stále hodně.Podzim nepodzim. Naštěstí jsou to povětšinou ukáznění Japonci.
Mám jednoduchý návod, jak projít naprosto prázdným městem - v pohodě, pohodlně a s překrásnými výhledy. Stačí ráno - nijak závratně brzo, stačí kolem půl osmé, vlastně do devíti je tam prázdno. Absolutně.Ulicemi chodím já s foťákem a pár dalších fotografů, většinou zase Japonců - ti fotí nebo malují. Vždycky slušně pozdraví.A pak ulicemi občas proklusá nějaká prodavačka spěchající do práce, to se pozná.Až v devět se jakoby otevře nějaká pomyslná brána a zčistajasna se nahrnou davy.A to já už mám zase jiný program.
Kdybych uměla vkládat fotky, dám jich sem pár - ty prázdné ulice totiž mají úžasné kouzlo. smilies/smiley.gif
srpen 29, 2013 19:01
mio : Iris
samozřejmě za předpokladu, že se v městě alespoň na chvíli ubytuješ. Nejradši spím v penzionu přímo na zámeckých schodech, to je pak blízko na ta turisticky atraktivní místa brzy ráno nebo zase až v noci. Víš, že hradní nádvoří jsou otevřena nepřetržitě? Dá se tam chodit v deset večer, dostaneš se normálně na plášťový most a koukáš na osvětlené město.Se stativem náááádherné fotky.Jejda, hned bych jela zas!! smilies/wink.gif
srpen 29, 2013 19:13
jo a : Iris
Kuklov je kouzelný - tedy z toho videa. Díky za tip smilies/smiley.gif
srpen 29, 2013 19:15
A ješrě : Iris
se musím pochlubit Mio, že jsem si vybojovala pohled na Závišův kříž vystavený v klášteře Vyšší Brod, Tak tam by to chtělo opravdu asi přijet až na podzim, tam množství lidí malinko kazilo ten magický dojem, který měl z kříže vyzařovat. Ale o tom až jindy, třeba se do Vyššího Brodu vydáš Ty se svými fotkami a vyprávěním a já se připojím do diskuse, jo? smilies/wink.gif
srpen 29, 2013 19:21
Irisko : mia I
Ty jsi romantik v tom nejlepším slova smyslu, takhle hezky já o tom vyprávět neumím. Věřím, že fotky máš pěkné, psala jsi tu jednou, že je focení tvůj kůň. Záměrně nepíšu koníček, protože si myslím, že se focení věnuješ asi dost a rozumíš tomu. Letos bychom se v Krumlově potkat nemohly, je to loňský výlet. Letos moc necestuji, byla jsem po jaru v Pasově na krátkém výletě, pak 3 dny v květnu v Praze a teď nedávno s dětmi v Bavorsku na jeden den. No a s Adélkou maličký výlet. Muž už byl letos třikrát v nemocnici , tak byly jiné starosti než výletovat a taky ty horka na výlet moc nebyly. Snad teď na podzim zase vyrazím.

Ve Vyšším Brodě jsem byla před 2 roky na jaře, kdy ještě klášter nebyl otevřený. Je krásný a myslím, že je tam poštovní muzeum. Navštívili jsme se synem Zlatou Korunu a Rožmberk. Irisko ahoj
srpen 29, 2013 19:49
Mio, : Iris
tak příští rok to spolu sladíme,jo? smilies/wink.gif Třeba to fakt jednou vyjde, no to by bylo setkání, páni... smilies/smiley.gif
Zlatou Korunu mám v plánu pro nějaký příští výlet.
Máte to tam u vás krásné.Já holka ze severních Čech jen závidím blízkost tak velkého množství krásných míst pohromadě.
Hezký večer mio smilies/smiley.gif

srpen 29, 2013 20:10
díky Irisko : mia I
i Tobě.
srpen 29, 2013 20:12
Mio , : deeres
já jedu zítra do Kameňáku, tak tradičně navštívím Krumlov a dík za typ, podívám se do grafitových dolů. Samozřejmě bude následovat Kleť a protože beru sebou psy, musím vynechat lanovku. Loni jem pod ní šplhala nahoru téměř po čtyřech, zeshora na mne mávali Němci a volali "gutenták" a když jsem si myslela, že jsem už na vrcholu, potkala jsem paní, co šla dolů a tak jsem se jí zeptala, jak to mám ještě daleko, že už jsem u pátého sloupu a ona mně sdělila, že lanovka jich má čtrnáct (převýšení 383m). Málem jsem vypustila na těch obršutrech duši. Pokusím se znovu porozumět slunečním hodinám. Ty prý jsou doplněny dvěma tabulkami - se dny vstupu do jednotlivých znamení a odchylkami středního času od slunečního. Zatím mně to doposud hlava nebrala. A zase prošvihnu observatoř, v září mají zavřeno pro údržbu.
Bude následovat Hluboká, Zlatá Koruna, Dívčí Kámen a samozřejmě nevynechám Římov, ten mohu znovu vidět každý rok. Díky, za typy, povídání a bezva fotky.
září 02, 2013 11:59
Mio, : Milene
tak jsi mně připomněla dovču před pár lety. Krumlov miluju, protože jsem jezdívala na vodu a byl vždycky naší zastávkou při sjíždění Vltavy. Musím se zastavit na mostě pod zámkem a pozorovat vodáky na jezu. Na Dívčí Kámen jsme šli z Třísova, tam jsme dojeli motoráčkem z Holubova. A z Dívčího Kamene zpět do Holubova. Tam mají v restauraci u nádraží výborný kafe. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif A taky dětský hřiště. Byl s nám šestiletý vnouček. A grafitové doly, zážitek. To nás narvali do oblečení, dostali jsme holiny a světlo. Malý na to dodnes vzpomíná.
Tak teď si tam užívá deeres. smilies/cheesy.gif
září 03, 2013 12:13
Milene : mia I
a jak se Vám líbilo letos ve Vimperku?? Deeres bude určitě také spokojená, že vyrazí do přírody. V září bývá kolikrát na výlety lépe než v parném létě.
září 03, 2013 12:43
Vimperk : Milene
má krásné staré náměstí ale tak trochu to tam bylo pusté. Ale Prachatice mne uchvátily. To je klenot. Šumava pěkná ale bylo strašné vedro i tam, tak byly naše tůry zkracované. Někdy se nám fakt nechtělo v tom teple chodit. smilies/angry.gif Ale i tak jsme viděly dost.
září 03, 2013 13:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]