O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝLET NA PRACHATICKO PDF Tisk E-mail
Úterý, 16 červenec 2013
Přejít na obsah
VÝLET NA PRACHATICKO
Strana 2
Strana 3

Prázdniny a dovolené jsou v plném proudu a mnozí z vás zamíří také na jih republiky.  Většina z turistů míří do známých míst – Hluboká, Český Krumlov, Lipno.  Já bych vás ale v několika článcích ráda pozvala do míst méně známých, do míst, kde nenarazíte na davy turistů a přesto mají své kouzlo, a mohou turistovi nabídnout něco neobvyklého.

 

 

 

 

 

     Jako první vás zvu na Prachaticko, na zámek Dub u Prachatic. Na prohlídku se lze objednat telefonicky, nebo, stejně jako já,  budete mít  štěstí a zazvoníte na krásný zvoneček u vchodu a přijde vám otevřít sympatický nenápadný muž, majitel zámku pan Battaglia.

 

 

 

manželé di Battagliovi

 

 

     S omluvou, že je v pracovním, zve vřele dál mne, dceru a za námi došlou mileneckou dvojici. Na první pohled je jasné, že pustit se tady do práce chtělo hodně odvahy a sebezapření.  Objekt za socialismu vzal za své, byly zde učebny pro budoucí agronomy a později dvouleté učební obory.

 

      Jeden můj příbuzný mi vyprávěl,  jak někteří profesoři fanaticky nutili žáky ničit umělecké hodnoty, krásné obrazy.  Však také jediná místnost v zámku, která ušla devastaci, je kuchyně se vzácnou kobercovou dlažbou. 

 

 

 

 

 

      V jednom z pokojů se nabízí pohled na blízký hrad Helfenburk, kam doporučuji se též podívat. Hrad poskytuje nádherné výhledy do šumavské krajiny, a pokud se Vám bude zdát povědomý, není to náhoda.  Objevil se v pohádkách Zdeňka Trošky.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]