O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAM SE VYDAT? NA BALATON! PDF Tisk E-mail
Neděle, 07 červenec 2013
Přejít na obsah
KAM SE VYDAT? NA BALATON!
Strana 2

Co se vám první vybaví, když se řekne Maďarsko? Většinou je to stejné -  Balaton, čabajky, uherák, tokajské. Červená paprika a malé pálivé feferonky.  Já zůstanu u toho Balatonu a pozvu vás na příjemnou dovolenou právě sem. Kromě výše uvedeného jsou zde také všude pěkné asfaltové cyklostezky. Upravené pláže s hřišťátky pro děti a stánky s maďarskými specialitami.

 

 

 

 

 

 

 

      Najdete tu vinné sklípky a ochotné vinaře zvoucí na ochutnávku. Naše nejbližší „moře", kam se před revolucí jezdilo do kempů, nejčastěji s karavany.

 

      U Balatonu jsme byli podruhé. Poprvé před rokem jsme se tu zdrželi jen na přenocování při naší cestě dál na jih, ale zalíbilo se nám tam. Letos jsem využila nabídky kamarádky, která si tam pronajala domeček a spolu s ní a pár přáteli jsem vzala děti a vyrazila na takovou naši „dámskou jízdu". Cíl naší cesty byl na severní straně jezera, v Badacsonytomaji. Krajina kolem byla taková nemaďarská, samé kopečky.

 

 

 

 

 

 

      Sopečný původ zdejší oblasti se nezapře, kopce nebyly vysoké, ale takové hezky zaoblené. Nad obcí se tyčil zalesněný kopec, zdaleka viditelná vyhaslá sopka s plochým vrcholem. Se svou výškou 437 metrů nad mořem je viditelná už zdaleka.

 

     Zdejší oblast je vyhlášenou vinařskou oblastí. A to můžu potvrdit, víno tu bylo skvělé. Ač jsme měli rozdílné chutě, uspokojeni jsme nakonec byli všichni. Jak milovníci suchého, tak sladšího vína. Největší úspěch měl zdejší známý Szürkebarát.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]