O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FLORENCIE VI. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 srpen 2012
Přejít na obsah
FLORENCIE VI.
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7
Strana 8
Strana 9
Strana 10
Strana 11

 

 

 

 

 

 

 

Galerie Accademia

 

 

     Florentskou uměleckou školu založil Cosimo I. a vyučovalo se v ní kreslení, malba, sochařství a architektura. Časem se v jejích prostorách nashromáždila rozsáhlá umělecká sbírka. Hlavní atrakcí jsou ovšem Michelangelovy sochy (vetšinou tedy polotovary), mezi nimiž numero uno je originál pětimetrové sochy Davida, který původně stál před Starým palácem na náměstí Signoria. Říkala jsem si, kopie nebo originál, je to šumafuk, ale není. Originál je pěknější :-)

 

 

 

 

     Davida vysochal Michelangelo ze staršího „zkaženého“ (a tudíž k sochání nevhodného) mramorového bloku a původně měl být umístěn na opěrném pilíři v katedrále Santa Maria del Fiore. Jenže Michelangelo to trochu přepískl s rozměry a taky pro církevní stavbu nebyl David dostatečně oblečený, proto bylo vybráno náhradní umístění a to před vchodem do radnice jako symbol svobodného a republikánského smýšlení města.

 

(Další Davidovu kopii najdete ještě na druhém břehu Arna na vyhlídkové plošině. Je to prostě městský hrdina.)

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]