O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PRAŽSKÉ TOULKY - OKOLÍ NÁRODNÍHO DIVADLA PDF Tisk E-mail
Středa, 27 červen 2012
Přejít na obsah
PRAŽSKÉ TOULKY - OKOLÍ NÁRODNÍHO DIVADLA
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6

 

 

 

 

 


 

     Tiskárna zde fungovala ještě po II. světové válce. Objekt se dostal do majetku Národního divadla, které jej vlastní dodnes. Podle některých informací z internetu posloužil kostel jako inspirační zdroj pro Jaroslava Foglara a jeho Rychlé šípy.

 

     V r. 1999 ovšem podepsalo ND smlouvu o pronájmu na 99 let s Vizí 97 manželů Havlových a začalo se s opravami. Vize 97 spolupracovala s už dnes zmiňovanou arch. Evou Jiřičnou. Musím říci, že kostel jsem v počátcích oprav viděla v televizi, a v porovnání s tím, co jsem viděla po čase na vlastní oči, opravdu nebetyčný rozdíl. 

 

 

     Vím, že šlo mj. především o to, zachovat vzácný gotický krov a nástěnné malby. Viděla jsem pražských památek celkem hodně, ale tady jsem byla opravdu naměkko. Představa, kolik lidí za dlouhá staletí prošlo těmito místy, co všechno zdi kostela zažily..

 

 

 

 

 

 

     Dost dojetí, u vody jsme minule začali, u vody skončíme. Z Anenského náměstí jsme se přesunuli během chvilky k Vltavě a tramvají do Muzea vodárenství v Podolí. Chtěla jsem napsat ještě o slibovaném Mánesu  i domě Bellevue nebo Krannerově kašně na nábřeží, ale aby zbyl prostor pro fotografie, budu končit.

 

Příště Vás pozvu do Klementina.
MIA

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]