O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PRAŽSKÉ TOULKY - OKOLÍ NÁRODNÍHO DIVADLA PDF Tisk E-mail
Středa, 27 červen 2012
Přejít na obsah
PRAŽSKÉ TOULKY - OKOLÍ NÁRODNÍHO DIVADLA
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6

 

 

 

 

 

 

 

     Ostrovní 14 – zde na místě bývalého shromaždiště vojenských odvedenců stojí dům s jakýmsi orlojem s výjevy z vojenského života.

 

     Sgrafita od Mikoláše Alše pocházejí z r. 1889. Ostrovní ulicí jsme se pomalu dostali k ND a krátce prošli Národní třídou.

 

 

 

 

      Zde jsme si udělali malou zacházku oproti plánu, abychom si prohlédli krásné secesní domy Topič a Praha. Podrobněji je zmíním v jiném článku, upozorním však na jinou, méně známou památku.

 

       Souběžně s Národní vede ulice Bartolomějská, v  prostoru mezi těmito ulicemi se nachází (bohužel nepřístupná) kulturní památka: dvě hradební věže gotického opevnění Prahy. V jedné z věží bývalo kdysi kriminální muzeum. Hezké domy jsem objevila i v Mikulandské ul. 

 

 

 

 

 

     Na Národní třídě ještě cvakl fotoaparát u sochy Jana Nepomuckého z díla I. F. Platzera z r. 1747. Socha stojí před kostelem sv. Voršily, který je součástí klášterního areálu. Pokud hledáte uprostřed ruchu velkoměsta trochu zeleně a odpočinku, zajděte do Voršilské zahrady. 

 

     Není ovšem přístupná z Národní, ale malou prolukou od Národního divadla.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]