O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

POZVÁNKA DO SKANZENU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 květen 2012
Přejít na obsah
POZVÁNKA DO SKANZENU
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Proti barokně přestavěnému, původně gotickému kostelu sv.Maří Magdaleny, se hřbitovem a smírčím kamenem, je vesnický koloniál s dobovým zařízením z poloviny 19.století.

 

      Náměstí dominuje barokní studna z roku 1695.

 

     Součástí skanzenu je i zrekonstruovaný vodní mlýn na Lučním potoce, který je na jaře obsypán záplavou bledulí.

 

 

     Areál je přístupný veřejnosti v turistické sezoně a pořádají se zde různé lidové akce, jarmark, oslava Velikonoc, pouť sv.Maří Magdaleny, Masopust se zabijačkou, apod.

 

 

 

 

 


     Nedaleko pod vsí je malé železniční nádraží s muzejní expozicí dopravy. Zdejší trať Velké Březno – Verneřice zahájila činnost již v roce 1890, úsek Velké Březno-Zubrnice - dnes vlastní soukromá společnost  -  která v roce 2010 obnovila provoz,  včetně jízd historických vlaků. V železničním muzeu jsou vystavena historická drážní vozidla.

 

     Na vybrané exponáty si návštěvníci mohou sáhnout, svézt se na ruční kolejové drezíně nebo např. okusit na vlastní uši letecký poplach. 


 

 

 

 

 

      My  se od  muzea vracíme na červenou turistickou značku a stoupáme silnicí do kopce nahoru na Pláň, kde přejdeme na značku zelenou, pokračujeme na Sokolí hřbet a dále Fráž. 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]