O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZVU VÁS NA ÚSTECKO PDF Tisk E-mail
Středa, 13 duben 2011

Ústecko, kraj mého dětství, kraj dětských her, prvních lásek a objevů, kraj mých středoškolských studií, mých zálib, práce, kraj mého domova ... ale pouze napůl, neboť druhá půlka patří chalupě a horám. Město samo o sobě  nic moc, ale to okolí, přátelé ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Nad řekou se hrdě tyčí středověký hrad Střekov.  Zde pochopíš, co znamená brána Čech. Strážní hrad  je svědkem časů dávných... podrobnosti ziistíš při jeho návštěvě.

 

     Větruše se vypíná nad městem a láká svou dominantou - výletní restaurací s terasou a výhledem na mohutnou řeku Labe. Lákadlem je i nová pohodlná kabinová lanovka.

 

      Nemohu opomenout zmínku o perle Ústecka, zámek Velké Březno. S klidným srdcem vás nebudu lákat do ZOO zahrady, není čeho litovat.

 

 

 

 

 

 

 

      Příběh Skály nebyl situován do Hřenska, ale romantického Skalního města v obci Tisá a sousedních Rájeckých skal, doporučuji všem milovníkům romantických výletů s nenáročným terénem. Z chatové osady Rájec se polní cesta vine mezi loukami, kde lze obdivovat krásy vlčího bobu, náprstníku devětsilu, až k mohutnému modřínu už nad obcí Petrovice.

 

     Jistě je čas oběda a tak doporučuji restauraci v letadle Tu 104, skvěle si tam pochutnáte. Po kávě  se můžeme vydat po pašerácké stezce přes Krásný Les, Adolfov až na Komáří výšku, kde po občerstvení sjedeme lanovkou do Krupky-Bohosudova a vláčkem do Ústí nad Labem.

 

 

  

 

   K přenocování se nabízí několik hotelů ve středu města; volil bych nový hotel na Špitálském náměstí. Snídani zmáknete v bistru a hurá na vlak! Žel, romantická plavba po řece již není možná a autobus nevyhovuje. Jízdenku zakupte do Děčína. Uvítá nás zámek na skalním ostrohu přímo nad řekou, milá ZOO a příjemná restaurace Nebíčko.

 

      Nyní se konečně přemístíme do již zmiňovaného a očekávaného Hřenska. Lákadlo nad jiné, lákadlo všech lákadel. Pravčická brána a soutěsky - to si přece nemůžete necht ujít!

 

     A den bude zvolna u konce a tak nabízím nocovat na Mezní louce nebo v romantickém hotelu Klepáč, kde opravdu klape vodní mlýnek a ke se potěšíte dobrou kuchyní.

 

 

 

                  Naše putování krajem mým milovaným končí a tak vám všem, kteří mé pozvání přijmete, přeji, abyste mého pozvání nelitovali.

 

                                                                                                                                                 -doktor-

 

 

Komentáře (18)add feed
doktore : mia
díky za pozvání - mám s dcerou na srpen zamluvený jednodenní výlet do Edmundovy soutěsky a Pravčické brány, těším se, je fakt že za jeden den se toho moc pozná nedá. Tenhle kraj mne láká, ve výletní knížce /taková ta s poukázkami na vstupy, které jsou časově omezeny/ je spousta zajímavostí tam od Vás. I na fotografických stránkách rajče.net, kam chodím pro inspiraci k výletům, je hodně lákavých fotek téhle lokality, např. Tiské skály, které zmiňuješ, mne zaujaly.

A oceňuji i praktické rady co stojí za pozornost, čemu se vyhnout, kam zarazit na jídlo.
duben 13, 2011 07:14
také moc děkuji za nápad : Inka
tenhle kraj moc neznám a je to ostuda, nemám to daleko, tak se tam asi v červenci s manželem vypravím a prolezeme to tam. Stejně si vždycky říkám jak je ta náše krajina krásná.
duben 13, 2011 07:47
A pokračujeme-li dál, na severovýchod od Děčína, přes Českou Kamenici do Jetřichovic, Chřibské, Krásné Lípy, dostaneme se : Myška
do kouzelného kraje skal, skalních převisů, lesů, a vod. Do tohoto kraje jsme se odstěhovali s manželem a synem v roce 1987. Krajina, tak trochu podobná naší milované Vysočině, a přece tak jiná, nás uchvátila.
duben 13, 2011 08:16
Nejlepší : Milan2
je se vracet z Německa po D8, přejedete ošklivý kopečky okolo Drážďan, projedete dva tunely a před váma se otevře nádhernej výhled na Č. Středohoří.
Vždycky se těším a doufám, že bude hezký počasí aby bylo krásně daleko vidět.
duben 13, 2011 09:08
Taky děkuji za připomenutí a pozvánku na výlet : wendy
Ten lucemburský Střekov je doposud nádherný monument ! Když jsme začali jezdit do těchto končin, byli jsme přijemně překvapení, je zde skutečně hezky a oproti hradecké rovině kopečků jak naseto.
smilies/wink.gif
duben 13, 2011 11:22
už to taky není co bývalo.... : alena puntík
já vyrostla v Krásbném Březně, které bylo opravdu krásné - teď je zbouraný, jsou tam paneláky a cikáni, do Hřenska se jezdívalo parníkem, my tam takhle jezdili s babičkou a dědou každé léto. Bylo to úžasný. Takhle jsme jezdívali parníkem i do Děčína a odtamtud pěšky na Patýřskou stěnu. Když jste šli takovou ulicí nahoru, tak tam bylo malé řeznictví, kde měli absolutně senzační tlačenku. Nahoře byla Zoologická, kde chovali Kotula veverovitého. To je nejkouzelnější opička, kterou znám. Vypadá jako kladný lupič - tj. místo černé škrabošky má kolem očiček bílou a pořád vypadá, jako když vám chce dát pusinku. A taky má oranžový ručičky, je to takový veselý zvířátko, měli jich tam několik a pořád všelijak blbly - já bych u nich vydržela celý den. No a Zoo v |krásném Březně se jmenovala Okrasná Zahrada a my děti jsme tam chodily pořád. Neměli tam tenkrát tolik zvířat, ale měli tam spoustu věcí, které už nikde neuvidíte. Třeba - jak jste přišli, tak tam byl obr, který držel v dlani malou holčičku, pak jste šli dál a byla tam perníková chaloupka a před ní jezírko, v něm zlaté rybičky a uprostřed jezírka byl Jeníček a Mařenka a měli nad sebou deštnček, ze kterého tryskal vodotrysk. Vůbec v tom Krásňáku byla tenkrát spousta vody, sposta pramenů, studánek a tak. Mohli jste se kdykoli napít a nabrat si vody, kolik jste chtěli. No - a když jste šli dál, tak tam byla trpasličí jeskyně, před ní bylo - jak jinak - studánka u které seděla princezna a koukala na žabáka, který měl v tlamě zlatou kuličku. No a v té trpaslíčí jeskyni byla spousta všelijakých trpaslíků, všude - jak jinak - tekla voda a vše bylo osvětleno tak, že ve stropě byla různobarevná sklíčka, kterými pronikalo sluneční světlo.Bylo to fakt kouzelný, člověk se ocitl v úplně jiném světě...jo a za jedním tím sklíčkem bydlel plch zahradní a vy jste mohli pozorovat, jak tam hospodaří.......Když se šlo zpátky k východu, tak jste šli po cestě, kde byly klece s papoušky - no něco nádhernýho!!!! A všichni uměli mluvit!!! Když jste šli okolo, tak na vás vykřikovali různá slova - některá i nepublikovatelná...my děti to milovali. Dole pak bylo lze dát si zmrzlinu a pohoupat se na takových dvojitých houpačkách...dřív bývaly běžné, ale už jsem je léta nikde neviděla...no a na tramvaj a domů. Jezdila k nám trojka - no a vylezli jste z tramvaje a hned na roku byla cukrárna a tam prodávala babička mojí kamarádky spolu s tchýní sestřenice mojí maminky......my jsme tam byli skoro všichni nějak příbuzný. Ale nevstoupíš holt dvakrát do stejné řeky. Už to není ono. Zoo je vedena v moderním duchu, trpaslíčci a jiné pohádkové bytosti zmizely, je tam hodně zvířat - ale žádné nemluví sprostě. Ach jo. Ale ty kopečky tam pořád jsou a tak se člověk necítí tak ztracenej a má se podle čeho orientovat. Což mi připomíná, že musím zajet taky na hřbitov...
duben 13, 2011 11:47
Nojono Alenko, : wendy
mně taky zatopili potok Kamenici, nejkrásnější na světě, minimálně teda v Jizerských horách, přehradou...byl plný velkých kamenů, odtud jeho název, a dal se po nich přejít skoro celý jeho tok. Kolem les, hodně hustý, kapradí, borůvky, vosy, tůňky - pohádka ! Výlet na celý den. A nemáme myslím jedinou fotku....
smilies/wink.gif
duben 13, 2011 11:57
... : Olina
Dekuji za krasne povidani, pochazim tam ze severu, rada se vracim, snad se i letos zadari a nejaky ten vylet s rodinou podnikneme. Jako male deti jsme hodne vyletovaly, pak se na to nejak zapomelo, nebyl cas ci co.
duben 13, 2011 12:37
Jo Wndy, : alena puntík
na Střekov se chodívalo na rande a na Větruši tancovat. Když jsem byla malá, tak na Střekově chovali v takový kleci mývala.
duben 13, 2011 12:49
jediný, co v tý Zoo mají dobrý, : alena puntík
je pavilon kočkovitých šelem. Šelmy nejsou za mříží, nýbrž za silným sklem. Můžete přijít těsně k tomu sklu a za ním leží lev jako kráva, zívne a má otvor do tlamy větší než vy hlavu i s krkem, ale vy ho stejně můžete hladit po zadečku, protože je mezi vámi to sklo. Moje děti byly nadšený a vůbec jsem je odtamtud nemohla dostat.
duben 13, 2011 12:59
To je jako ZOO ve Dvoře ty šelmy : wendy
ale Dvlr je excelentní záležitost, krásná zahrada kam se chodí na celý den...
smilies/wink.gif
duben 13, 2011 14:06
Hřensko : Fox
Pokud se někdo chystáte do Hřenska na soutěsky (lodičky), pak se předem informujte u provozovatele, eventuelně u starosty Hřenska, loni v létě tam povodeň vše smetla (http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10118379000-udalosti-v-regionech-praha/210411000140826-udalosti-v-regionech/obsah/124475-hrensko-chce-znovu-obnovit-popularni-soutesky-ktere-zcela-znicily-nedavne-zaplavy/), ale snad se dobrá věc podaří a provoz bude opět obnoven (http://cestovani.lidovky.cz/hrensko-se-probira-z-povodni-souteska-privita-turisty-uz-o-velikonocich-1q7-/aktuality.asp?c=A110218_103121_aktuality_glu)
duben 13, 2011 16:58
... : mia
pro milovníky památek a cestování dávám odkaz na tento víkend akce Mezinárodní den památek. Loni se nám podařilo navštívit v rámci této akce Hornické muzeum v Příbrami a památník vojna Lešetice - hezky strávený den , vstupné do objetů symbolických 5 Kč. Doporučuji i Dolní Chabry, kostel bývá normálně zavřený, ale v rámci této akce a zářijových EHD /já tam byla právě v září/ velmi pěkné prohlídky, Phdr. Michal Tryml nám zajímavě a se zanícením vyprávěl o historii a záchraně velmi starého kostela, vstupné se neplatilo, ale přispěla jsem něco málo do kasičky na obnovu památky, spojení metro Kobylisy tuším a pak autobus MHD.http://www.npu.cz/news/7091-mezinarodni-den-pamatek-a-historickych-sidel-2011-tema-kulturni-dedictvi-vody/
duben 14, 2011 08:28
... : mia
duben 14, 2011 08:30
Tam v tom Hřensku, : alena puntík
až piojedete na těch lodičkách - což je nádhera....tak budete podjíždět tzv. Evin strom. (to vás upozorněj) a když si pod tím stromem budete něco přát, tak se vám to splní. Náš děda si tenkrát přál, aby se ze mě stala učitelka (což já nikdy!!!!! nechtěla) - no a vidíte, skoro mu to vyšlo! Já si přála svou vlastní kočku ...no - a mám ji!!!
duben 14, 2011 11:58
Jaj, ne Komáří výška : Perda
ale Komáří vížka! Krásné výhledy, moc doporučuju. Kromě lanovky tam jezdí i MHD z Teplic, takže dostupnost bezva.
A pro úplnost - soutěsky v Hřensku byly loni na konci léta úplně zničeny, byly smeteny všechny chodníčky, můstky, o lodích nemluvě, sezóna po povodni skončila. Vzhledem k tomu, že tam byly spory již před povodní (byla přístupná jen část soutěsek), nejsem si vůbec jistá, že letos budou lodičky v provozu. A některé úseky jinak než na lodích neuvidíte. Bohužel. Ale k vidění je v okolí spousta dalšího, a jak píše Myška, dál na severovýchod je to úžasné, taky to tam milujeme. Zkuste Kyjovské údolí, Jetřichovice, Pavlino údolí...
duben 16, 2011 16:57
My jezdili vlakem z Ústí do Bohosudova : alíček puntíček
a púak tou lanovkou a zpátky pěšky dolů z kopce přes Krupku - opět do Bohosudova a na vlak. Jo a jelikož bylo léto, roztla tam spousta borůvek a brusinek.
duben 16, 2011 23:42
Puntíkatá Aleno : Perda
Brusinky jsem tady v životě neviděla. smilies/grin.gif
duben 27, 2011 22:45
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]