O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SURFOVÁNÍ PO GAUČÍCH PDF Tisk E-mail
Pondělí, 28 březen 2011
Přejít na obsah
SURFOVÁNÍ PO GAUČÍCH
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6

Couchsurfing - víte, co to je, co znamená tohle „surfování po gaučích"? Zkusím vám to vypovědět: Loni, v létě 2010, jsme se rozhodly to s kamarádkou zkusit. Měly jsme naplánovanou desetidenní cestu po Portugalsku a asi tři dny před odletem jsme se dozvěděly o jednom velmi zajímavém serveru:

 

 

 

 

       Jmenuje se: www.couchsurfing.org. To úplně změnilo naši představu o způsobu cestování a také nezanedbatelně představu o rozpočtu našeho výletu. Na tomto serveru totiž najdete kdekoliv na světě místo k přespání u lidí doma – a zadarmo. Nejen to. Celý server je koncipovaný v duchu jakési komunity ve smyslu: Ty pomůžeš cestovat mě a já zase pomůžu tobě.

 

      Když jsme překonaly prvotní úvahy typu: „co když narazíme na nějakýho úchyla“, tak jsme obeslaly několik lidí v daných lokalitách, kam jsme se chtěly podívat a kupodivu jsme se setkaly s vřelými odpověďmi. Pro jistotu jsme si vybíraly ty lidi, kteří už měli nějaké pozitivní reference od jiných nocležníků a samozřejmě, že jsme si vybíraly ty, kteří měli uvedenou jazykovou vybavenost – angličtinu.

 

 

 

 

     Naše první zkušenost byla z Porta, kam jsme přijely druhý den našeho výletu. Podotýkám, že pro nás Paulo přijel autem na autobusové nádraží, naložil naše nacpané krosny, odvezl nás k sobě domů a cestou nám ukázal, jak se dostaneme na místní metro. Spalo nás u něj celkem pět, ale poskládaly jsme se na gauče a ve spacácích na podlahu. Trochu sparťanské, ale byl velice milý a pomohl nám naplánovat další cestu. Poradil nám, kam se v Portu a v okolí podívat, půjčil nám svůj internet, tiskárnu, pomohl nám objednat jízdenky a hotel v naší další zastávce – ve Faru, nalil nám portské víno… takže to, že ležíme na dekách na zemi, nebylo nakonec až tak podstatné.     


     Porto je jedno z těch měst, které má moře dosažitelné hromadnou dopravou, takže jedete k moři metrem (jako např. v New Yorku). Nejvíc na nás ale zapůsobil výlet povodí řeky Douro, kde se pěstuje portské víno.     

 

 

 

     Místním vláčkem jsme projížděly nádhernou krajinou s kaskádovitými terasovitými políčky s vínem. Pak jsme zvolily tradiční dovolenkový přístup a jely jsme se ohřát k moři.     

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]