O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VELKÝ SEN RICHIEHO SOWY PDF Tisk E-mail
Středa, 27 červen 2007
Přejít na obsah
VELKÝ SEN RICHIEHO SOWY
Strana 2

Richie Sowa, tedy „ten Richie, co si postavil svůj vlastní ostrov“,  je cca padesátiletý Angličan, který se jednoho dne rozhodl, že nechá všeho a odjel si do Mexika splnit svůj velký sen. Nějak kolem roku 1997 si všechno rozmyslel, naplánoval a roku 1998 začal…  Trvalo mu to léta, ale povedlo se.

Skutečný ekologický ráj se nalézal u města Playa del Carmen (severovýchodní pobřeží Karibského moře) mexického státu Quintana Roo, v laguně Puerto Aventuras.

 

     

 

     

     Trvalo mu šest a půl roku, než svůj sen dokončil… A jak bylo vlastně jeho dílo jednoduché – tedy teoreticky: V podstatě všechno vytvořil z těch nejobyčejnějších  plastových láhví, připoutaných ve velkých igelitových pytlích  a taškách na bambusové rámy. V každé tašce bylo kolem 80 lahví. Celkem jich bylo neuvěřitelných  250 000… (obr.)

 

     Navrch byla dána zem. Na ozelenění i zpevnění svého ostrova použil mangrove, zvláštní rostliny, které bují v brakických vodách (to jsou smíšené slané a sladké vody, jsou např. např. u ústí vekých řek). Tyto stromy a keře vytvářejí obrovské množství hustě propletených pevných kořenů (které nesmírně milují ryby, které v nich jednak nacházejí potravu, jednak úkryt, stejně jako krabi a další organismy, žijící v tamějších vodách), nehledě na to, že i ta „zelená strana“ rychle a bujně roste.

 

     Tím se podstatně zvětšila stabilita ostrova. Husté a pevné kořeny mangrove chránily celý ostrov včetně písečné pláže (obr.) před erozí.     

 

 

 

 

      Ano, ani krásná pláž se sněhově bílým jemným pískem  tam nechyběla, stejně jako zahrada s květy, rostla tam potřebná zelenina, ovoce – vařil a pekl si solárním vařiči. (obr.) Uznejte, že to jsou super nápady, ne? A opravdu s nejmenším možným výdajem "finančních prostředků" :-))).  Jo, páni kluci si umějí užívat....

 

 

      Sladkou vodu měl dešťovou a na pití si vymačkával šťávu ze svého ovoce. Nachytané ryby prodával místním – z výdělku si hradil další potřebné náklady. Samozřejmě že nechyběl perfektní domeček (obr.) – obývací pokoj, dvě ložnice, koupelna, WC. Za souputníky měl kachnu, čtyři kočičky a pejska. Ano, byl to malý soběstačný ráj. Přes satelit připojení na internet, ani to nechybělo… Celý ostrůvek ostrov vážil pouhých 60 metráků.

 

.

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]