O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAM SE LETOS TĚŠÍTE NA DOVOLENOU? PDF Tisk E-mail
Úterý, 22 červen 2010

Při tom těšení vzpomínám na naše dávné dovolené v Bulharsku, to byla láce, kterou si snad každý mohl dovolit. Bydlívali jsem v soukromí, v Galatě u Varny. Na zahradě rostly broskve a naše děti měly povoleno sníst všechny na zemi.

 

 

 

 

 

 

      A tak jsme  všichni dovolenkoví nájemníci chodili s hlavou hrdě vztyčenou a nenápadně tloukli do větví. Majitel na to nikdy nepřišel, ale takové broskve se v Česku koupit nedaly... Dnes, po letech, už je všechno jinak, nebydlíme v Brně ale v Boise; aspoň to první písmeno je stejné... Taky nejezdíme do Bulharska, ono to Mexiko je totiž mnohem blíž. Přátelé, už tu jednou povídání o tom, kam se kdo chystá na dovolenou bylo, ale nějak si myslím, že těšení se není nikdy dost. Já vždycky mé Aničce říkal, že těšení se a plánování, to už je vlastně součást dovolené. Jak už asi víte, několik let trávíme každoroční dovolenou v Mexiku. A taky víte jak Mexiko miluju už od mé první návštěvy v roce 1968.

 

 

 

     Loni jsme byli v Cabo San Lucas, v překrásném resortu, pochopitelně u moře, a letos tam jedeme znova. Ono nás to vlastně přijde levněji než kdysi to Bulharsko. A proč letíme? Inu, ono je to 1860 kilometrů - kdybychom jeli autem - tak: benzín, hotely, restaurace, pojištění auta, a pak, Anička je ještě pracující a dlouhé dovolené tady nemáme.


 

     Hned vedle hotelu je restaurace Mango Deck. Tak jako je všude v Americe na restauracích i obchodech napsáno „nemáš boty, nemáš košili, neobsloužíme tě", tak tady zas mají cedule „nemáš boty, nemáš košili, není problém". A skutečně to tak funguje.

 

     Během dne až dlouho do večera hraje moderní muzika, s diskžokejem, konají se různé soutěže, servíruje dobré jídlo a podává spousta pití. Samozřejmě že taky nechybí Happy hour, kdy za cenu jednoho domácího pití dostanete dvě, a je to od rána do večera. Speciální cena na kbelík láhvového v ledu, kde je vždy extra pivo zdarma, ještě speciálnější pak na yard piva; jako se kdysi kupoval metr piva v českých hospodách.

 

     Ale co bych povídal, podívejte se sem přímo na stránku Mango Deck. Mj. pak nezapomeňte kliknout na home, ikonu web cam. To je přímý přenos, ale - nezapomeňte, že jsme, a oni taky, o osm hodin za vámi.

 

 

Tak, a kam se letos těšíte vy?

Mj. kde jste byli vy osobně "nejdál"?

 

Michal

 

Komentáře (25)add feed
těším se letos na dovolenou do Brely, : :-)))
bude to psí dovolená s partou lidí a jedním miminkem.
červen 23, 2010 01:07
... : Sandra
Já mám letos plánů, že ani nevím kam to všechno nacpu- naši slaví 30. výročí svatby, pak jsem se také chtěla podívat za kamarádama na skautský tábor, chtěla bych navštívit kamarádku, co letos končí na PhD v Německu a odlétá dělat vědu do Ameriky, tak abych pak za ní nemusela až za oceán, druhá kamarádka zkoumá v Dánsku život ledních medvědů, tak tu bych také ráda navštívila. Musím zajet za babičkama a za paní profesorkou, která je v domově důchodců v Písku a už jsem tam rok nebyla. V září jedeme tradičně na Šumavu na sraz přívěsů za kolo, ačkoliv nevím jestli tam Medvěd letos nebude muset odjet s dětmi sám, protože mě přijali na vysokou školu a termínově mi to dost koliduje s inaugurací a nějakým soustředěním, či co to bude. No ale hlavně se hodlám placatit u našich na chatě, uprostřed lesů a rybízových plantáží. Létu zdar:-)
červen 23, 2010 09:12
Zdar - teda Sandro, to je nářez ! : wendy
Snad to zvládneš - no snad, musíš !

Kde jsem já byla nejdál tady už všichni vědí, a letos mám čátečně vyčerpáno, ještě jsme plánovaly Bali nebo Kambodžu, ale nakonec jsme to odložily na leden 2011,to budou narozeniny jako řemen !!! takže letos už jen koupačka k nějakému nepříliš vzdálenému moříčku, do teploučka. Takže tak.
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
červen 23, 2010 10:50
Michale : mia
Šumava zdraví zámoří smilies/wink.gif kam pojedem s dcerou jsem psala minule, bude to po Jižních Čechách. Do ciziny jsme nikdy nejezdili, dřív na to nebyly peníze a měli jsme péči o rodiče, teď už si ze zdravotních důvodů netroufnu. Manžel na cestování navíc vůbec není, nelámu to přes koleno, dívat se jak je někde otrávenej to radši jedu sama nebo s dcerou.
červen 23, 2010 11:51
Michale : mia
ještě dodatek - vlastně možná pojedeme , chtěli bychom v mimosezoně jet s manželem do lázní jako samoplátci tak na 4 dny ještě s přáteli nejspíš do Bertiných lázní v Třeboni.
červen 23, 2010 12:12
... : katka*
hm, tak já letos daleko.... na zahradu před barák... a víte co? vůbec mi to nevadí, mám to s celým komfortem, lehátko, bazén smilies/cool.gif jenom aby sluníčko bylo...
a nejdál jsem byla před lety na Tahiti... smilies/wink.gif
červen 23, 2010 14:59
bazén u baráku : wendy
to by se mi taky líbilo...
červen 23, 2010 15:42
Mně taky, : Michal
nemusel bych za vodou tak daleko. A skočit si do lesa na houby nebo na borůvky, nebo na oboje. Nebo jet tam co Mia, do mých milovaných jižních Čech, nebo... ále, do Mexika, tam se mi taky líbí a je to za bukem. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
červen 23, 2010 15:57
Michale, koukala jsem se na google-map - : ivanka
a mám ten pocit, že kolem Boise je to samý les, taky i ta voda - tak proč ne tam? Nebo to tam není čisté? Případně to tam už máš protoulané?
červen 23, 2010 16:00
ivanko, Michal ti to vysvětlí podrobně, ale v Americe si nemůžeš chodit do jakéhokoliv lesa, : toulavej
jako u nás. Kromě národních a státních parků jenom do National Forest nebo BLM, což je území pod federální správou. Toho je pravda v Idahu hodně, ale ostatní lesy jsou privátní, tam bez povolení nemůžeš. Přehrada poblíž Boise je myslím na pitnou vodu, viděl jsem po ní jezdit pár lodiček, ale nikoho se koupat, myslím, že je dost hluboká a asi nemá dobrý přístup k vodě na koupání – příliš strmý břeh. No a Pacifik je celej studenej podél Amerického pobřeží až do Kalifornie, vede tam studený proud od Aljašky. V Idahu je čistá příroda. Neviděl jsem tam moc lidí koupat se v řekách, jako u nás.
červen 23, 2010 16:54
My si dovolenou odkladame na pozdejc : Alena P-H
nekdy v polovine zari, kdyz zacne skola a bude prazdneji pojedeme do Yellowstonu. Je to od nas tak 4 hodiny a muzeme jet i s nasim pesanem. Nikdy na dovolenou nejedeme bez nej pac on je zavazanej na nas - a my(teda spis ja) na nej. Nedavno jsme s nim prozili velke zdravotni avantyry, mel rakovinu. Takze ted po operaci nechce cizi lidi ani videt natoz pak zustat s nimi.
Ale uz se tesim, bude to moc fajn - zmizet z velkeho mesta do prirody. Jenom ti medvedi - tech se bojim. Nas pes je malej, ale je to ochrance. Takze kdyz se kolem nas sustne neco ciziho tak se vrha pred nas a brani nas. No doufam, ze tu dovolenou vsichni ve zdravi prezijeme a snad si i uzijeme.
červen 23, 2010 17:52
Ivanko, : Michal
to je totiž tak. Protože platím daně, můžu do kteréhokoli lesa, můžu kempovat kdekoli, pokud je to na státní půdě a pokud to tam není zakázané. A to jsem ještě neviděl. Ovšem, je tu určité omezení, nesmím rozdělat oheň, jako táborák posezení, ale můžu mít oheň na vaření, protože v právu jíst mně nesmí nikdo omezit. Jak se liší táborák od kuchyňského ohně? U toho na vaření je přistaven hrnec s vodou na pozdější kafe, za předpokladu že náhodou zrovna nemám jiný vařič. smilies/grin.gif
Přehrada v Boise, jsou vlastně tři za sebou, nejsou na pitnou vodu, jen zachytí vodu když tají sněhy na horách, protože k nám nic nepřitéká, jen teče odtud. Musíme s tou vodou trochu šetřit.
Toulavej má pravdu o koupání, jsou to tu samí nekoupači. Když jsem se kdysi ptal lidí kam jet, kde je nejlepší koupání, zamysleli se hluboce a pak mi řekli kam jet na ryby. Normální dospělej člověk přece do vody neleze. smilies/wink.gif
No a pokud jde o ty houby a borůvky, to je úplná katastrofa. Ty lesy tu jsou, hluboké a krásné, ale půda je písčitá a vláhu neudrží. Protože už nám skončily jarní deště a další se čekají až v září, bude půda v lese vyschlá jako troud, a neporoste tam nic. Mimochodem, proto to omezení kolem ohně, nebezpečí příšerných lesních požárů je ohromné.
Takže, na to lesní houbové a jiné potěšení bych musel cestovat mnoho a mnoho kilometrů na sever, a to ještě není jisté, že tam budu v pravý čas.
A tak chodíme na houby tady ve městě, pár kilometrů od nás bývala koňská pastvina, pak tam postavili kanceláře a tu dobrou a prohnojenou půdu odhrnuli stranou. Rostou tam "tuny" žampiónů, které Američani nesbírají, protože jediné jedlé houby rostou v supermarketu, to přece ví každej blbec. No ale takhle si zas nepředstavuju dovolenou. smilies/wink.gif
Aleno P-H, nespletla sis Yellowstone s Yosemite? To je asi 4 hodiny od vás. Přenocovali jsem tam ve výšce něco přes 2200 metrů, vymrzli a hrůzou nespali kvůli medvědům. Parvda, to jsdou i v Yellowstone, ale ten je kapátko dál o vás. smilies/kiss.gif No a jestli se snad pletu, tak se musíte, ale musíte zastavit, protože jinak než přes Boise se tam nedostanete. To není pozvání, ale rozkaz!
červen 23, 2010 19:25
Asi vezmu poprvý děti k móři, : Krakonoš
dyž furt žadoněj. Řikám si, že už je blízko ten věk, kdy vo to přestanou stát, tak aspoň jednou, sliby se maj plnit smilies/wink.gif. Jinak je pro mě dovolená u moře a ještě s dětma spíš práce než vodpočinek. Já bych radši na kolech nebo pěšky po kopcích, ale to zas nejsou vochotný absolvovat ty mý lenoši. Ale pojedem až v září, rvát se v létě na jih, musel bych zešílet. No a přes léto si uděláme dovolenou tady na latifundii, s malotraktorem a točeným Bernardem hned na rohu, dítka budou u babiček a na táborech... A taky bych rád vzal tu svou nevěstu na nějakou krátkou svatební cestu, vona to tu naštěstí nečte, takže překvápko nikdo nevykecá. smilies/grin.gif Musim něco vymyslet.
A nejdál? Nejdál jsem byl asi někde kolem Los Angeles nebo San Francisca, co je dál, nevim. Ale to už je dáááávno, 15 let, to jsem byl ještě svobodnej chlapec.
červen 23, 2010 19:44
Michale, jak rada by jsem se zastavila : Alena P-H
a ochutnala nejakou tvoji dobrutku spojenou s pokecem. Ale bohuzel jsi se nespletl. Mirime do Yosemitu. I pres moji medvedi fobii. Ale do Yellowstownu snad nekdy v dohlednu taky. Jestli nas ovsem medvedi nesezerou uz tady. Muj drahy se narodil v Montane v sousedstvi Yellowstownu a travil tam prazdniny u strejdu. Takze uz dlouho tam planuje dlouhou dovolenou. A jak sem se tak koukla na mapu mas pravdu - pres Boise se musi. Takze se tam nekde jednou setkame a pokecame...jenomze jeho cestin je redukovany na par nadavek(to byla legrace a on si je hned zapamatoval), objednani piva a par neuzitecnejch frazi, ktere mu pripadaly legracni. Stavi se k studiu cestiny dost negativne a tak ho asi budu muset odlifrovat treba udelat autu servis. smilies/smiley.gif Ja cesky jenom skypuju s pribuznyma doma. Takze ted kdyz jsem si uvedomila, ze Boise je po ceste snad ho zacnu podporovat v tech jeho vysnenych prazdninach.
červen 23, 2010 22:48
Sbírání lesních plodin : wendy
to je specialita naše a ještě tak Poláků, ne ? Že se nesbírá v USA se nedivím, ale ono ani v Evropě. Když jsme byli s Alpintourem v Norsku, tak jsme si tam vařili večeře. V lese jsme objevili a nasbírali krásný houby a nesli je v náručí do kempu. Domorodci omdlívali, spolucestující Češi okamžitě vyrazili do lesa...

Národní parky musejí být nádherné. Tam se asi nepodívám, tak na každým kdo jede za velkou louži zcela nestydatě somruji ať přivete aspoň kamínek. Poslední úlovek mám z Central parku v N .Y.- a prý to byla fuška nějaký vůbec najít, nakonec ho Jirka vylovil z pítka ! To jsou věci.
smilies/wink.gif
červen 24, 2010 07:26
Letošní dovolená? Až za hranice všedních dnů... : Myška
Letos vlastně nikam nepojedu. Dovču chci trávit mimo jiné se svým psem. Jezdili jsme v posledních letech s partou bezva lidí, ale letos se dohodli, že pojedou na vodu, a to není pro psa. Proto bych musela jet někam jen sama se psem, a to se mi nechce.
Takže dovolenou strávím na zahradě se svou loni ovdovělou maminkou, svou a její fenkou, u bazénu, u záhonků, no prostě taková domácí nedovča. Taky mám v plánu pár výletů po vlastech českých, nějaké to koupání na mé oblíbené širé vodní ploše (ještě nevím kde přesně), v srpnu výstavu psů...

červen 24, 2010 08:07
Wendy, : Alena P-H
jestli chces privezu ti kamenu z Kalifornie kolik chces. Mam jich plno na zahrade a tvrde uz leta makam na jejich vytazeni a odstraneni... smilies/smiley.gif
Pripomina mi to hned nekolik historek - jak treba na Akropoli rozhazujou kaminky, aby si je turiste sbirali a nenicili skutecnou historii.
A taky mam znameho, ktery sbira na svych poulkach kameni - to posledne si privezl z Indie a vazilo to 10 kil - jo nespletla jsem se - 10 kil. Coz pri dnesnich cenach za nadvahu neni levna zalezitost.
A Narodni Parky skutecne hezke jsou - pokud nevidis za kazdym stromem medveda a nesnazis se odrusit zvuk vodopadu pac se bojis, ze neuslysis medveda. smilies/smiley.gif
červen 24, 2010 09:07
Hned bych k tobě jela na brigádu Aleno P-H : wendy
no za stravu a za kameny...už jsem nakazila i kamarádku a přivezla mi kamínek z Albánie.
smilies/wink.gif
červen 24, 2010 09:58
Už se moc : Milene
těším na dovču. S dcerou a vnoučkem k moříčku. A protože klasicky, naberu kilča, tak potom s kámoškou na Seč, na cvičící pobyt. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif To se taky moc těším. Autem nebo pěšky zmapujeme okolí. smilies/cheesy.gif Jen hezký počasí bych prosila. Tak uvidím.
červen 24, 2010 10:26
Aleno P-H, : Michal
my už po těch letech trochu anglicky mluvíme smilies/wink.gif, klidně ho přivez. Zajdem na české pivo k Barbaře, posedíme, pokecáme, kdys říkala že se stavíte? smilies/kiss.gif
červen 24, 2010 16:34
Michale, kdyby bylo mozna : Alena P-H
tak treba zitra...ale to vis, zivot neni to co chceme ale to co je...smilies/sad.gif
Takze snad napresrok? Manzel je fajn a je s nim sranda, ale ja si konecne chci promluvit cesky pac se mi zda, ze mi huba uz poradne cesky nejede. Kdysi davno jsem se smala z ex-patriotu, kdyz jim cestina svidrala do anglictiny. No a dneska se to stava mne. Ono by to za par chvili ceskeho pokecu zmizelo.

Wendy, ja bych zase rada prijela zbirat kameni do CS... Kdyz my nekam jedeme spis se orientujeme na seminka. To kdyz ctu nektere Danieliny clanecky o rostlinkach tak se usmivam podfous, je mi to tak blizke. Rozdil u mne je, ze kdyz neco vyroste tak to casto taky umre,protoze uz mam rostlinek tolik, ze stracim kontrolu nad polivanim. Nekolik poslednich let jsem soustredena na hoyas, myslim ze tomu nadavate voskovky. Tem nedostatek zalivky nevadi, spis naopak - maji to rady holky vonave. Takze az prijedes na tu brigadu tak budes nejenom vytahovat kameni ale i zalivat kytky, jo? smilies/smiley.gif

červen 24, 2010 17:44
... : mikin
Ja musim v lete pracovat, tak se chysta jen nekolikadenni sjezd Blackstone River. Nanestesti se nakonec musi nest vsechna vybava i kanoe 10 km k silnici do kopce, ale mame nafukovaci Palavu, tak to zvladneme.
V zime nas ceka zase neco exotickeho, ale jeste nevime.....
červen 25, 2010 08:44
Voskovka - ta se nám pne v kuchyxni - a zrovna si kvete - a voní ! : wendy
asi jsme ji zapomněli zalívat...kytky obecně snesou spíš sucho než přelití, ale jen do jisté míry.

mikine - kam to bude ? Já jsem si právě dneska předplatila tu Kambodžu, měli bychom letět v lednu, tak se těšíme už teď. V době boomu lastů začínají naše kanceláře zvýhodňovat ty, kdo si zaplatí zase first.
smilies/wink.gif
červen 25, 2010 12:58
Wendy : mikin
meli jsme naplanovany opravdovy velkovylet. Napred do Ceska a pak vlakem pres vychodni Evropu do Mongolska a Ciny. Pak autobusem nebo lodi pres Laos do Thajska, zakoncit to dustojne na plazi.
Jenze nam do toho vlezlo pravdepodobne dedeckovstvi a babickovstvi a to zrovna v listopadu, kdy jsme meli naplanovany mesic lovu kozesin pred odjezdem na cesty. Takze nevime a na hlavach se skrabeme. Mame nahradni plan - Thajsko po novem roce, prelet do Ulanbataru a vlak do Evropy. Take mame plan B a plan C, D, E .......... Nektetre plany jsou mnohem skromejsi a pocitaji s oddalenim cesty vlakem na roky budouci .......
V te Kambodzi se ti bude urcite libit. Me se tam libilo moc, problemy byly jen s dopravou a tem se s cestovkou snad vyhnes. Zkus si projet oblast Angkor Wat nezavisle na ostatnich na kole. Uteces tak hordam turistu a v nejakem dzungli zarostlem klastere se budes citit jako Indiana Jones !!!!!


červen 25, 2010 17:08
mikine, před dědečkováním nedávej přednost ničemu : wendy
miminko roste jako z vody, památky ale zůstanou na svých místech (pokud se neznelíbí Talibanu teda...). Vlak je super, ale pomalý a tak taděj spěchejte letadlem za vnoučátkem:
Díky za tip pro Kambodžu, právě kvůli přesunům jsme volily cestovku a ne batůžek. A moje spolucestující pro to kolo bude taky, uvidíme jak to vyjde časově.
smilies/wink.gif
červen 28, 2010 08:38
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]