O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NA KONEC SVĚTA A ZPÁTKY - XVI. PDF Tisk E-mail
Úterý, 02 únor 2010
Přejít na obsah
NA KONEC SVĚTA A ZPÁTKY - XVI.
Strana 2
Strana 3

Další den jsme se rozhodli, že se jen tak proflákáme po Sydney. Šli jsme opět na proslulý most a Jára měl ambice vylézt si na horní zábradlí, klenuté nad vozovkou mostu. Říkal, že jsou tam hlavně šikmoocí a jako brabenci šplhají nahoru, ať tam jdu.

 

 

 

 

 

     Já nechtěla dělat stejnou brzdu jako včerejší Italové a tak jsem odmítla - přemluvila jsem ho, ať jde sám, já že se projdu přes celý most sama a v klídku.  Dal si říct a rozdělili jsme se po vyslechnutí jeho připomínek a nabádání. Tak jsem došla na protější konec mostu, kde jsme se měli sejít, ale Jára pořád nikde, chvíli jsem čekala a pak mi došlo, že vlastně tam nikde nikdo jaksi nesestupuje.... Tak jsem se stejně beze spěchu vrátila zpět, Jára tam ještě nebyl a tak jsem čekala, až se vynořil se smíchem, že dobře, že jsem si prosadila svou. On po zjištění vstupného - 180 dolarů, po němž ho teda zcela přešla veškerá chuť lezení po zábradlí, navštívil jen pilíř mostu, kde si prohlédl dobové dokumenty z jeho stavby. Prý ho stavěli současně z obou stran a nakonec se setkali uprostřed.

 

 

 

     Oba jsme tedy nakonec byli spokojeni a tak jsme táhli "historickou" částí poblíž mostu. Zakopli jsme o hospůdku, která se chlubila, že je nejstarší v Sydney a tak jsme se stavěli na pivo - Jára pivo, já ho nedostala, protože moje dítě moc dobře vědělo, že po pivu mi těžknou nohy a tak, aby umlčel moje protesty, volil kompromis - zázvorové pivo. Teda, k pití to bylo, ale proč to nese název pivo, to jsem nepochopila dodnes :-)).

 

     Tam jsme chvíli vydrželi, a pak jsme nahlíželi do luxusních obchodů - pečlivě se tam uvnitř udržovala ona různá historická výzdoba, štuky a okna a dveře, většinou měli i nábytek uzpůsobený době vnitřku historického domu, na něj z venku klidně postavili další, už ne historickou mrakodrapovou nástavbu - pak jsme se šli najíst na nádraží nějaké ty tortilly, co nám chutnaly a znovu kolem Opery a ponořili jsme se do centra mezi mrakodrapy - jsou fakt velkolepé.

 

     Myslím, že je správný výraz ponořili - v té záplavě betonu si člověk připadá jak pár metrů pod vodou. Přistihla jsem se, jak uvažuju o tom, jak je vlastně možné, že „holka z Poohří" je najednou u protinožců, v zemi, o níž jen věděla, že jsou tam klokani, a že její vlast zdejšího technického pokroku dosáhne až dááávno po její smrti.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]