O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NA KONEC SVĚTA A ZPÁTKY - X. PDF Tisk E-mail
Úterý, 22 prosinec 2009
Přejít na obsah
NA KONEC SVĚTA A ZPÁTKY - X.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

 

     Když jsme táhli v podvečer od moře, tak se Járovi povedlo vyfotit na kandelábru ledňáčka australského.

 

    Také tu cvrlikali a prozpěvovali a jiné zvuky vydávali nejrůznější ptáci a zvířata - bush a zvuky jsou tam tak jiné, než v našem lese... Ve dne jsme šli po pláži směrem, kde jsme viděli v dálce obrovské romantické balvany, až k nim jsme ale nesli, nechali jsme si to na následující den.

 

     A nyní, večer, jsme na procházce sledovali vlny, poslouchali jejich šplíchání a pak si ještě synek vyvzpomněl to šaškování s Jižním křížem.. Nu, správně jsem tušila, jak to dopadne..  No, a vrátili jsme se a šli spinkat. Ještě nezbytné dohady, zda klimatizaci ano nebo ne, tak mne nechal usnout a pak ji vypnul - a dobře udělal - poněvadž se zapnutou klimoškou bychom neslyšeli ten nádherný ranní koncert zvuků přírody s východem slunce.

 

     Něco takového jsem ještě neslyšela a slovy to popsat nedovedu, leželi jsme se zatajeným dechem a poslouchali to vřeštění, zpívání, jiskření, trylky....slova prostě nestačí.

 

     Když slunce vylezlo úplně, tak zase všechno ztichlo a my jsme vstali. Šli jsme se nasnídat:  toasty, máslo, džem a čaj a nebo káva (obojí s mlékem). Ještě jsem požádala Járu o sůl. Šel to zařídit a přišel s tím, že byli nesmírně udiveni, na co jako sůl potřebuju?, a chvíli trvalo, než ji vůbec našli. Ale následující den už mi sůl dali sami od sebe. A Jára zalaškoval, že mi sice doporučuje, abych pila mořskou vodu, ta že je slaná dost, ale já že si vymýšlím. 

 

     Hned po snídani jsme vyrazili na pěší túru po ostrově. Bylo docela pod mrakem, trošku poprchávalo, ale stále obrovské horko, takže kapky, ještě než dopadly na zem, tak se vypařily...

 

 

Anna

 

 

Komentáře (5)add feed
JAKO VŽDY, : Ivona
hezky psané. Kopíruju, založím, pak přečtu najednou :-)
prosinec 22, 2009 12:18
Anno : mikin
fakt se tam nikde neda koupat mimo ty ohrazene prostory ? Je to kvuli meduzam ?
prosinec 22, 2009 15:04
Mikine : Aloda
Da, pak jsme zjistili, ze jsou plaze hlidane plavcikem a navic se tam lidi koupou v neoprenech - je to mozne. A.
prosinec 22, 2009 15:55
Mikine : Aloda
a ano, je to prevazne kvuli meduzam. A pak jako bliz k jihu se asi v chladnejsich vodach uz jedovatice nevyskytuji, pak se muzes koupat vcelku vsude mimo oznacene plaze, kde je koupani zakazane..A.

prosinec 22, 2009 15:57
4 Aloda : mikin
diky za vysvetleni. Ty meduzy u pobrezi Australie jsou pry opravdu nebezpecne. Ja zazil invazi meduz nekolikrat v ruznych zemich JV Asie, ale za par dni byly ty potvory pryc. A kdyz se jich clovek dotknul, tak to akorat trochu svedilo.
Lezly v Australii po stenach jesterky gecko ?
prosinec 23, 2009 17:41
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]