O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TOULKY ŠUMAVOU - I. PDF Tisk E-mail
Neděle, 06 září 2009
Přejít na obsah
TOULKY ŠUMAVOU - I.
Strana 2

Po delší odmlce Vás opět zvu k výletům na naši krásnou Šumavu. Poslední putování jsme zakončili ve městě karafiátů a dragounů - v Klatovech. Tentokrát pokračujeme z Klatov na jih, směr Železná Ruda. Vyjíždíme po silnici 27 a za místní částí Luby odbočíme vpravo, směr Týnec, Klenová.

Po pár kilometrech nepřehlédněte ukazatel k místní části Týnce - LORETĚ. Jedná se o menší, volně přístupnou stavbu. Krásné místečko ke krátké procházce, posezení.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Od Lorety pokračujeme do TÝNCE. Dominantou obce, majestátně vyhlížející do okolní krajiny, je bezesporu zámek. Bohužel je v žalostném stavu a na svou opravu stále čeká. Kousek od zámku stojí Kostel Nanebevzetí Panny Marie s přilehlým hřbitovem a rodinnou hrobkou Kolowratů.  U hřbitova vás upoutá maličká chaloupka, jako vystřižená z dob dávno minulých. Své dětství zde prožil spisovatel Josef Hais Týnecký /1885-1964/, autor uznávaný např. za tvorbu pro děti, ale i za taková díla jako Katakomby, Batalion, Antikrist.

 

 

 

 

     Z Týnce pokračujeme na jednu z nejkrásnějších památek západních Čech - státní hrad a zámek KLENOVÁ. Klenová je rodištěm Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic. Zámek a hrad zdědila po svých předcích i malířka Vilma Vrbová-Kotrbová, po její smrti v r. 1993 přešel objekt do vlastnictví státu, poněvadž malířka neměla dědice.

 

     V objektu má své expozice i Klatovská galerie. Budete-li mít štěstí v podobě pěkného počasí (což se mně splnilo vrchovatě), pohledy z hradu do okolní krajiny vás, bez přehánění, uchvátí a budou pro vás nádherným zážitkem.

 

     Navíc je zde příjemný personál a vstupenka z hradu platí i pro návštěvu galerie v Klatovech, kterou nemusíte využít týž den nebo týden, což je výhoda.

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]