O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Tady a tam

ZEMÉ ZASLÍBENÁ VII. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 duben 2014

Dnes v zemi zaslíbené naposled. Ráno jsme si tedy sbalili kufříky, nalodili se do autobusu a vyrazili kousek za Betlém navštívit venkovské sídlo Heroda Velikého, kteréžto si pojmenoval se skromností sobě vlastní – Herodion. On Herodes opravdu nebyl troškař. Vzpomeňme například Druhý chrám či Caesareiu...

 

 
ÚŽASNÁ ALBÁNIE VI. PDF Tisk E-mail
Úterý, 08 duben 2014
Neocenitelným společníkem při našich cestách byla malá knížečka Albánie - průvodce offroad cestováním od Filipa „Beby" Webbera. V ní jsme listovali, četli, vybírali trasy, hledali je pak na mapě a v navigaci. Prostě úžasný pomocník, který vám kromě GPS souřadnic poskytne i informace o obtížnosti trasy, o zajímavostech v okolí, fotografie a podobně.
 
ZEMÉ ZASLÍBENÁ VI. PDF Tisk E-mail
Úterý, 01 duben 2014

A je tu ráno šesté a my míříme opět do Jeruzaléma. Tentokrát na opačnou stranu údolí Kidrónu, na Olivovou horu. Jdeme tak trochu proti proudu času a naše dnešní – křesťanské – putování začneme v kapli Nanebevstoupení.

 
ZEMĚ ZASLÍBENÁ V. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 24 březen 2014
Dnes míříme k západnímu pobřeží. Na check-point stojí děsná fronta, taktéž v Jeruzalémě je dopravní zácpa. Je pátek, po západu slunce začíná šabat, takže vše, co má nohy a kola, je v ulicích. Pátek je taktéž muslimský den volna.
 
ZEMĚ ZASLÍBENÁ IV. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 13 březen 2014

Po dni stráveném ve městě vyrážíme do přírody. Odbočíme z dálnice č. 1, která spojuje Jeruzalém s údolím Jordánu, a je všude kolem nás. Poušť. Judská. Na západě ohraničená Judskými horami, na východě Mrtvým mořem, na jihu přechází v poušť Negevskou.

 
ÚŽASNÁ ALBÁNIE - V. PDF Tisk E-mail
Úterý, 11 březen 2014
Albánie. Zvláštní země, zvláštní jazyk. Zatímco v Chorvatsku, Srbsku či Černé hoře se dá domluvit i bez znalostí místního jazyka, v Albánii máte pocit, že jste se octli v jiném světě. Psaná albánština vypadá nějak složitě a nepochopitelně, mluvená se našincům zdá ještě nepochopitelnější..
 
ÚŽASNÁ ALBÁNIE IV. PDF Tisk E-mail
Středa, 05 březen 2014

V noci přišla bouřka a nad horami se krásně blýskalo. Jak přišla, tak odešla, a nás čekal jasný a slunečný den. Na mapě jsme objevili okružní cestu po hřebenu Durmitoru, označenou jako „jeep road". Tom se šel zeptat správce kempu, zda je ta cesta průjezdná a jestli se tam může autem. Může. Je to taková nějaká zdejší horská dálnice.
 
ZEMĚ ZASLÍBENÁ III. PDF Tisk E-mail
Úterý, 25 únor 2014

Den třetí – Jeruzalém. Prohlídku města začneme na místě, kde to všechno začalo, tedy na hoře Moria :-) Zde položil Bůh základní kámen světa, nabral hlínu na vysochání Adama, Abrahám (skoro) obětoval Izáka, Jákob postavil žebřík a, bohužel pro nás, Mohamed podnikl svou Noční cestu na nebesa.

 
SVATEBČANEM V BANGLADÉŠI - 1 PDF Tisk E-mail
Pondělí, 24 únor 2014

Kousek od nás, v údolí Klondike, žijí stáří kamarádi Greg a Cythia. Maji dva kluky zhruba stejného věku jako naše dvě holky. A staršího z nich, 25-letého Charlese, zavál osud coby pracovníka křesťanské misie až do dalekého Bangladéše. Tam se seznámil a později i zasnoubil s místní dívkou jménem Ruth, a tak se stalo, že jsme byli pozvání na svatbu...

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 92 - 104 z 318
[CNW:Counter]