O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Tady a tam

PRAŽSKÉ TOULKY - DEJVICE I. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 09 únor 2015
V dnešních toulkách se podíváme opět na Prahu 6, konkrétně do Dejvic. Pomineme-li Hanspaulku a Babu, mohlo by se zdát, že jde o lokalitu pouze s funkcionalistickými stavbami a areály vysokých škol. Já vás však přesvědčím, že Dejvice vám mohou nabídnout mnoho zajímavého. Abych mohla článek proložit více foty, rozdělila jsem povídání do dvou částí. V první části půjdeme z Vítězného náměstí západním směrem na Mydlářku. V druhé části půjdeme opačně, tedy zhruba směrem k Bubenči.
 
KOLIK DOMŮ, TOLIK ŽEN PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 29 leden 2015
Nedávno mě v Africe naprosto odzbrojil rozhovor Němce s Američanem. Němec se podivoval nad krátkou trvanlivostí pověstných amerických překližkových domů: „V Německu si tradičně staví dřevěné domy jen blázni, kteří tím chtějí vyjádřit nějaký svůj environmental statement.“
 
PRAŽSKÉ TOULKY - BŘEVNOV PDF Tisk E-mail
Úterý, 20 leden 2015
V dnešních toulkách vás pozvu opět na Prahu 6 a sice do Břevnova. Poprvé jsem zavítala do Břevnova díky Milene z Kudlanky, která mi doporučila návštěvu  Břevnovského kláštera.   Během let jsem se tu ještě párkrát ocitla a zamilovala si tenhle kout Prahy pro jeho příjemnou atmosféru.
 
KRKONOŠSKÝ KONEC ROKU PDF Tisk E-mail
Středa, 14 leden 2015

Silvestr a Nový rok je už pár týdnů za námi, ale zvu vás, abyste se vrátili se mnou pár dnů zpět. Den před Silvestrem se v Janských Lázních/Svobodě n. Úpou uskutečnil zajímavý pochod s loučemi do Krakonošovy Muchomůrky-Farmaparku. Jsou to tak tři-čtyři roky zpátky, kdy si parta kolem Výtvarné dílny Bosorka z Janských Lázní řekla, proč slavit jenom Silvestr, když si můžou užít každý den - z těch posledních v roce. 

 
PRAŽSKÉ TOULKY - STŘEŠOVICE PDF Tisk E-mail
Úterý, 06 leden 2015
Po bělohorských a libockých toulkách se dnes opět podíváme na Prahu 6, konkrétně do Střešovic. Nejprve krátký pohled zpět v čase. Ves Střešovice, původně Třešovice, je známa od 10. století. Původně Střešovice náležely ke knížecím statkům, r. 1143 byly darovány strahovskému klášteru. Zůstaly v klášterním majetku až do 20. století, neboť tvořily jeho hospodářské zázemí.
 
ZVLÁŠTNÍ PACHUŤ BALENÝCH POTRAVIN PDF Tisk E-mail
Středa, 10 prosinec 2014

„Jsem jenom turista. Chci jen udělat nějaké fotky,“ to byly moje nacvičené odpovědi na všechny otázky místních lidí ve vesnici Bukit Duabelas (Dvanáct hor) na hranici stejnojmenného národního parku, nejmenšího na indonéském ostrově Sumatra. Články o návštěvách cizinců v této oblasti jasně varovaly: výzkumníci, novináři ani obyčejní šťouralové, ke kterým se řadím já, tu nejsou vítáni.

 
PRAŽSKÉ TOULKY - LIBOC PDF Tisk E-mail
Pondělí, 15 září 2014
Je podzim a teplé podzimní dny svádí k vycházce do přírody. Mnozí z nás upřednostňují klidná místa, kde neproudí špalíry turistů a kolony aut. Místa, kde člověk v klidu probírá své myšlenky a nabírá tolik potřebnou energii. Pražská Liboc, kam vás dnes zavedu, je k takové procházce přímo stvořená.
 
PRAŽSKÉ TOULKY - BÍLÁ HORA PDF Tisk E-mail
Středa, 10 září 2014
V dnešních toulkách vás pozvu na konečnou zastávku tramvaje číslo 22. Na dohled od tramvajové smyčky stojí sakrální komplex obklopený ambity, v době barokní zvaný též Santa Maria della Vittoria. Ano, tušíte správně, ocitáme se na místech známých z hodin dějepisu, na bělohorské pláni, která se tak výrazně zapsala do našich dějin (   bitva 8.11. 1620).
 
POZDRAV Z VÍDNĚ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 červenec 2014
Zdravím vás, všechny neznámé přítelkyně,  z letně naladěného města Vidně, plného květin a všech barev parkové zeleně. Řeka Dunaj, jejíž vlny jsou někdy něžné a tiché jako milenec, jindy bouřlivé a vytékající z břehu do poklidných míst - Donauinsel, který byl speciálně vybudován, aby jejich zlostné přívaly pohltil v době, kdy nastane mimořádný déšť. Proto, aby se městu samotnému nic nemohlo stát.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 79 - 91 z 318
[CNW:Counter]