O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Tady a tam

SEVERNÍ PLZEŇSKO - I. – KOSTEL DUCHŮ V LUKOVÉ PDF Tisk E-mail
Neděle, 11 březen 2018
Můj zatím poslední letošní výlet byl o víkendu na sever od Plzně. Původně jsem uvažovala , že jej pojmu jako „výlet za Santinim“, protože v okrese Plzeň-sever je staveb od Santiniho celkem hojně . Některé kláštery jsem už viděla v minulosti (Plasy, Mariánská Týnice, Kladruby u Stříbra), jiné památky jsem ještě chtěla dohledat (dvůr Hubenov, kaple Mladotice,..).
 
TOULKY ŠUMAVOU - ÚDOLÍ LOSENICE - III. PDF Tisk E-mail
Středa, 21 únor 2018
Z Vogelsangu, o kterém bylo minulé povídání, sjíždíme opět do údolí k Losenici. Pokračujeme po hlavní silnici. Zde se následně objeví několik osamocených domků a informační cedule říká, že jsme na Karlině Pile. Osada Karlina Pila vznikla koupí louky Josefem Bienertem, majitelem pily na rezonanční dříví na Modravě.
 
TOULKY ŠUMAVOU - ÚDOLÍ LOSENICE - II. PDF Tisk E-mail
Středa, 14 únor 2018
Minulé povídání končilo u Watzlawickovy továrny. Další naše cesta vedla kolem Štraubovy pily. Minuli jsme odbočku ke Zlatému potoku a pokračovali stále vpravo. Až se objevila zajímavě vyvedená cedule s červeným nápisem Vogelsang, svobodná země, a zde jsme odbočili. U můstku přes Losenici stojí studánka s krásným křížkem, jehož detaily jsem si neopomněla vyfotit, ráda se podobnými maličkostmi kochám, jsou prostě krásné.
 
TOULKY ŠUMAVOU - ÚDOLÍ LOSENICE - I. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 08 únor 2018
Psal se prosinec 1992 a mne pracovní povinnosti přivedly do odlehlých šumavských končin. Stavební firma s celorepublikovou působností, u které jsem tehdy pracovala, neměla v polistopadové době o zakázky nouzi a nové objekty rostly jako houby po dešti. Všichni si tehdy slibovali, že lidé (léta zvyklí na uzavřené pohraniční pásmo) budou chtít po otevření hranic oboustranně cestovat.
 
BETLÉM, JAK HO NEZNÁTE A JEŠTĚ NĚCO NAVÍC PDF Tisk E-mail
Pátek, 22 prosinec 2017
Výsledek obrázku pro Michal Málek KUDLANKADoba rozšíření vzniku Vánoc není jistá, stejně jako důvod vzniku křesťanských oslav narození Ježíše v období, kdy jiné náboženské skupiny a pohané slavili Saturnálie a zimní slunovrat. Je uváděno, že základ koncepce oslav narozenin Krista byl založen ranými křesťany v druhém století. Roku 1223, po návratu z Betléma, připravil František z Assissi pro účastníky půlnoční mše v jeskyni u vsi Greccio jesle s živým oslem a volem, a tak založil tradici stavění jesliček.
 
ZA ANDĚLEM PÁNĚ NA MOUŘENEC PDF Tisk E-mail
Úterý, 19 prosinec 2017

Související obrázekTéměř za dveřmi jsou vánoční svátky, které má většina z nás, kromě jiného, spojeny s pohádkami. Jednou z povedených novodobějších pohádek je i pohádka Anděl Páně, která se mj. natáčela i na šumavském Mouřenci. Právě sem vás dnes pozvu a přidám fotografie, které jsem tu pořídila.

 
ZAŠLÁ SLÁVA - ŽENA V SEDLE PDF Tisk E-mail
Neděle, 26 listopad 2017

Norma

Dnešní vypravování bude patřit k příběhům, které jsou svědectvím o lidské píli, vytrvalosti a pokoře. Ve své době hrdinové z příběhů Zašlé slávy vynikali svojí houževnatostí a je dobré si je připomenout s respektem k jejich nezdolnému entusiasmu a odvaze čelit nepřízni osudu. Velká pardubická steeplechace je nejstarší a nejtěžší překážkový závod v Evropě. Jeho historie sahá do konce 19. století. V jeho dlouhé historii vyhrála závod pouze jedenkrát žena.
 
ZAŠLÁ SLÁVA – DIVADLO URANIE PDF Tisk E-mail
Pondělí, 30 říjen 2017
Po delší odmlce bych ráda dnešním článkem navázala na několik vypravování o časech minulých, která jsem před pár lety uvedla na Kudlance pod záhlavím Zašlá sláva. Dnes chci připomenout slávu pražských dřevěných divadelních arén a konec poslední  fungující arény -  Lidového divadla Uranie.
 
TAK TROCHU JINÝ HŘBITOV PDF Tisk E-mail
Pondělí, 23 říjen 2017
Výsledek obrázku pro hladná albrechtice nad vltavouPodzim už definitivně převzal vládu nad létem a přihlásil se o slovo. Listí na stromech žloutne, padá k zemi, po babím létě přichází zádumčivý čas dušičkový. Období zklidnění, čas zastavení, vzpomínek na ty, kteří již nejsou mezi námi. Vzpomínka na některé je čerstvá, na jiné časem již vybledla.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 27 - 39 z 318
[CNW:Counter]