O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Tady a tam

TOULKY ŠUMAVOU - KRÁLOVÁCKÉ RYCHTY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 leden 2020
Dnešní povídání ze Šumavy bude patřit Královákům. Králováci byli někdejší obyvatelé Šumavy, sídlící v oblasti od Svaté Kateřiny až po pramen Vltavy, tedy v oblasti tzv. Královského hvozdu. Historické prameny se o těchto obyvatelích Šumavy zmiňují od 14. století, kroniky ještě dříve. Šlo o německé osadníky, kteří střežili hranici, zemské stezky a zlaté doly, věnovali se také těžbě dřeva a pastevectví.
 
ZE ZÁBŘEHU ZA ESKYMO WELZLEM PDF Tisk E-mail
Úterý, 19 listopad 2019

Výsledek obrázku pro martin strouhalJe to něco přes rok, co u mně na Bear Creeku byla velice milá návštěva. (Pendrek, je to víc jak deset let!!! - pozn. red.) Ze Zábřehu na Moravě přijeli dva kamarádi - Martin Strouhal, filmař a dramaturg ČT Pepa Albrecht.  I když oba tito prima pánové bydleli u mě, jen za Mikinem pochopitelně nepřijeli. Hlavní důvod bylo umístění pamětní desky na hrob slavného krajana a dobrodruha Jana Eskymo Welzla.

 
TOULKY ŠUMAVOU - ŠUMAVŠTÍ SVĚTÁCI PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 19 září 2019
Eduard Bass ve svém románu Cirkus Humberto líčí prostředí cirkusu a osudy Václava Karase, jehož kořeny sahaly na Šumavu. Vaškův táta, starý Karas, patřil k mužům, kteří odcházeli za prací z rodné Šumavy do světa. I Karel Klostermann líčí ve svém románu Světák z Podlesí život mužů vyrážejících za obživou do dalekých končin. Podlesím přitom není míněna jen jedna vesnice, ale krajina od Nezdic, Strašína (vrch Sedlo a Ždánov) až k Volyni. Dalším místem, odkud se rekrutovali světáci, byl Zdíkov a příp. Stachy. Karasovi, o kterých Eduard Bass píše, však pocházeli z Horní Sněžné u Volar.
 
JE LIBO BRIZIL? A VÍTE VŮBEC, CO TO JE? PDF Tisk E-mail
Úterý, 13 srpen 2019
Za svitu měsíce kráčí temnou šumavskou nocí pomalu, ale sebejistě, postava. Její obrysy dávají tušit mužské pohlaví, na hlavě typický klobouk s krempou, na ohnutém těle ranec. Před několika minutami muž utekl celníkům. Jak by ne, vždyť zná každou cestičku, každý kámen, hvozd, ví jak celníky přelstít. Vyrůstal v lese, od táty se naučil znát kdejaký strom, však jeho otec převáděl přes hranice i dobytek.
 
TOULKY ŠUMAVOU - ZA JIŘINOU JIRÁSKOVOU (NEJEN) PDF Tisk E-mail
Úterý, 15 leden 2019
Související obrázekDnešní výlet jsem nazvala výletem za Jiřinou Jiráskovou, ale jak se nakonec ukázalo, byl daleko obsáhlejší. Jiřina Jirásková patřila k vynikajícím českým herečkám a není ji tedy třeba zvlášť představovat. Možná slovo patřila by bylo výstižnější v přítomném čase, protože filmy, ve kterých excelovala, se hrají a budou hrát stále.
 
PODZIMNÍ ROMANCE PDF Tisk E-mail
Středa, 24 říjen 2018
Zdá se, že teplým dnům je definitivně konec. Je tu podzim se svojí krásou barevného listí na stromech, s papírovými draky poletujícími ve větru, s vůni čerstvě nasbíraného ovoce i s klidem a melancholií krátících se dnů. Kam vyrazit v těchto dnech? Tedy pokud počasí zrovna nepokazí déšť či silný vítr.
 
SEVERNÍ PLZEŇSKO II. – RABŠTEJN NAD STŘELOU PDF Tisk E-mail
Pondělí, 17 září 2018
Po delší odmlce vás opět zvu na výlet po krásách našich Čech, tentokráte Plzeňského kraje. Zvu vás do končin, ve kterých nenarazíte na davy turistů, naopak si můžete vychutnat nedotčenou přírodu a klid. Dnešní místo se nachází zhruba 40 kilometrů severně od Plzně a pyšní se titulem nejmenšího historického středoevropského města. Městečko se jmenuje Rabštejn nad Střelou.
 
PŘELET NAD VELKOU LOUŽÍ, KAPUT PC PDF Tisk E-mail
Pátek, 06 duben 2018
A plno dalšího, co se na mne vždy nabalí. Já jsem prostě magnet na průůůůsery, to se jinak nedá napsat! Ale - musím přiznat, že jsem byla z toho, že nemůžu kudlit, psát na kudlu, být s vámi - musím přiznat, že mne to děsně štvalo. Jo, tak začnu: v první řadě počasím. Je tu hezky, ale tak, jako v Čechách tak před týdnem. Počasí se vybičuje na pozitivních pět a padla...
 
PRAŽSKÉ DÁVNÉ ZAJÍMAVOSTI - 5. PDF Tisk E-mail
Úterý, 03 duben 2018
Výsledek obrázku pro kryt pod hotelem JaltaJestlipak víte, že pod celou plochou luxusního hotelu Jalta na pražském Václavském náměstí se rozkládá protiatomový čtyřpodlažní kryt... Tři patra pro pohlaváry, ve čtvrtém nemocnice. Nechybějí ani nádrž na pitnou vodu a mohutné agregáty pro zásobování energií. Ochranu proti biologickým a radioaktivním látkám mělo zajišťovat na svou dobu neobyčejně výkonné filtrační a ventilační zařízení.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 14 - 26 z 318
[CNW:Counter]