O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Tady a tam

ÚŽASNÁ ALBÁNIE - I. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 leden 2014

Když jsem sedala ke klávesnici, abych začala s tímhle naším cestopisem, byly Vánoce právě za námi, zima si dávala dovolenou a počasí vyloženě aprílové. Co s tím? Než abych čekala na sníh nebo počítala, kolik dnů zbývá, než přijde to jaro kalendářové (jak dělá jedna moje kamarádka na facebooku), tak zkusím raději zavzpomínat na naši loňskou (dnes vlastně už předloňskou) dovolenou.

 
PRAŽSKÉ TOULKY - FOTOHÁDANKY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 13 leden 2014

Zdravím vás všechny, přeju všechno „nej“ do nového roku – a taky všem příznivcům hádanek co největší trefy.  Dnes mám pro vás tři fotografie známých a velice frekventovaných míst Prahy.  Denně kolem objektů na obrázcích projdou doslova tisíce lidí. Já vás ale budu trochu mást a ukážu méně známou podobu těchto míst.

 
SOMÁLŠTÍ PIRÁTI PDF Tisk E-mail
Neděle, 12 leden 2014

Následující video bylo natočeno kameramanem ruské válečné lodi, která hlídkuje v piráty zamořeném Perském zálivu jako součást mezinárodních sil.  Mariňáci z této válečné lodi zaútočili na somálskou loď pár hodin poté, co piráti ukořistili ruský ropný tanker  Moscow University a zajali rukojmí.

 
PRAŽSKÉ TOULKY - POMNÍKY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 28 listopad 2013

Dnes nemusíte obouvat vycházkové boty, nebudeme vyrážet na tradiční vycházky. Dnes si můžete uvařit dobrý  čaj, případně kávu a pokud nemáte v dlouhém podzimním večeru práci a máte chuť sedět u počítače a číst o zajímavostech z naší historie, dám vám několik tipů. Dnešní toulky by mohly mít podtitul Svědectví vytesaná do kamene.

 
PRAŽSKÉ TOULKY - SV. HAŠTAL PDF Tisk E-mail
Úterý, 12 listopad 2013

 V dnešních toulkách Vás zvu do poklidné lokality Prahy – na Haštalské náměstí  (dříve Haštalský plácek), uprostřed něhož stojí kostel zasvěcený sv. Haštalovi.  Jméno Haštal vzniklo počeštěním latinského Castullus. Tento římský patricij žil ve 3. století, zastával významné funkce a posléze se stal nejvyšším hodnostářem císařského paláce. Byl však pronásledován, neboť tajně přešel na křesťanskou víru, kterou ilegálně šířil dále. Posléze byl prozrazen, umučen.

 
PRAŽSKÉ TOULKY - SV. JAN NA PRÁDLE PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 31 říjen 2013

Tento týden vás zvu na toulky půvabnou částí Prahy, do prostoru mezi Vítěznou třídou a Kampou. Zde kdysi stávala osada Újezd a farním kostelíkem této osady byl dosud stojící  kostelík zasvěcený sv. Janu Křtiteli, později  nazývaný sv. Janem Na prádle. 

 
PRAŽSKÉ TOULKY - MALVAZINKY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 17 říjen 2013

Léto předalo svoji vládu podzimu a je tu čas podzimních vycházek. Dnes vás pozvu na vycházku Smíchovem, konkrétně na Malvazinky.  Povídání tentokrát začnu poněkud netradičně, na hřbitově.  Na místo se dostanete autobusem linky 137 odjezd z Knížecí, zastávka Urbanova.

 
VÝLET NA ČESKOKRUMLOVSKO PDF Tisk E-mail
Středa, 28 srpen 2013

Dnes navštívíme další okres na jihu Čech a tím okresem je Český Krumlov. Většina turistů zde míří buď do samotného Českého Krumlova, který je skutečným klenotem,  nebo do oblasti Lipenské přehrady. 

 
VÝLET NA PÍSECKO PDF Tisk E-mail
Neděle, 11 srpen 2013

Jsem tu opět se svými prázdninovými jihočeskými toulkami a tentokrát vás zvu na sever Písecka, konkrétně do Milevska, ležícího na trase Tábor - Plzeň. Zdejší klášter, o němž dnes bude řeč,  byl založen v letech 1184-1187 a jedná se o nejstarší klášter na jihu Čech. Zásluhu na jeho založení měl pán Jiří z Milevska.

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 105 - 117 z 318
[CNW:Counter]