O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PRIMA ŽIVOT NA YUKONU PDF Tisk E-mail
Úterý, 09 červen 2009
Přejít na obsah
PRIMA ŽIVOT NA YUKONU
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
 

 

 

 

 

 

      Asi se ptáte, proč jsou na nás tak hodní? První vysvětlení je takové, že dobrý řidič tahače nebo graderu je opravdu k nezaplacení a dobré jídlo je proto coby odměna za dobrou práci nezbytné.

 

 

 

 

     Druhé, mnohem cyničtější vysvětlení, je to, že můj zaměstnavatel ušetří díky srdečním infarktům přežraných zaměstnanců spoustu peněz na důchodech...

 

     Ať je to jak chce, já jezdím na Dempster celkem rád. Vždycky, když tam pak vidím turisty zuřivě fotografující tamní překrásnou přírodu, si musím připomenout, že oni za to platí nemalé peníze - zatímco já jsem za pobyt v těchto nádherných místech naopak placen...

 

Mikin

 

 

 

Komentáře (16)add feed
... : Sandra.
Bože, to je krása, já bych tak někam vypadla!! Bohužel se v nejbližší době dostanu tak maximálně k našim na chatu...ale tam je také pěkně:-)
červen 10, 2009 07:35
Nádherná krajina - : ivanka
teď už vím, proč tam bydlíš...
Někde jsem se už u minulého článku ptala - ohledně těch komárů: četla jsem, že ač jsou velcí, tak zase se jim dá nějak bránit. Používáte nějaké spreje, nebo to jen mlátíte?
A jsou i v těch oblastech mimo vodní toky? tedy myslím kus dál?
červen 10, 2009 08:25
k těm "pracujícím ženám": : Květuše
pracují tam vůbec někde ženy? Myslím ve větší míře?
Jaká je u vás zaměstnanost? Myslím, že jsem tu jednou někde četla, že tam jsou všichni většinou na podpoře. A co Indiáni?
červen 10, 2009 09:08
Je tam určitě krásně : wendy
ale jedno léto by mi asi stačilo...jo Mikine, taky by mě zajímali Indiáni a komáři.
Ten frajer na posledním snímku jsi ty, že. Máš pěkný botky...
smilies/wink.gif
červen 10, 2009 09:17
Zdravim damy : Mikin
Ivanko, nejvic komaru je ve vyssich polohach a na severu. Tedy na tundre a v ridkych lesich. A nejhorsi doba je cerven a cervenec. Lidi tady hodne pouzivaji repelent, bez neho se neda kolikrat ani vylezt ven. My v praci fasujeme Muskol ve kterem je te aktivni latky(DEET) 23%.
Taky existuji ruzne klobouky se sitkami pres oblicej a specialni bundy......
Kvetuse: zeny tady pracuji myslim tak casto jako chlapi. Prace je tu hodne i ted v dobe krize, ale hlavne sezonni prace. Pokud se tyce indianu tak neznam statistiky - vetsina mych indianskych pratel ale praci ma. Casto se jedna o me spolupracovniky (jak je videt na fotkach).I muj sef je indian.
červen 10, 2009 09:34
mikine : kkp
tedy to je fakt nádhera, sedím tady a čumím na ty fotky, skoro jak Vinetou, bych sedla na koně a jela podél tý řeky! Pro nás, co sedíme osm hodin u PC zavřený v kanclu je to exotika naprostá! Fakt Ti závidím, co Tvé oči viděly! Hm! hm! hm! moc dík za chvíli tak hezkou a tak voňavou dálkou! a co řeč? umíš plyně anglicky, nebo indiánsky?
červen 10, 2009 09:42
wen,mikin : mia
Copak pěkný boty,hlavně má Mikin pěkný svaly.Jinak famozní záběry přírody.Dík.A asi tam nežijete uplně jak zapadlí vlastenci,což zpočátku jsem myslela.Vidím,že je to přece jen jiné.Nicméně není to život pro každého.Tak ahoj Mikine.A mašinu máš festovní smilies/wink.gif
červen 10, 2009 11:05
jo, taky koukám, že tam je taky civilizace... : kiwi
doposud jsem žila v domění, že tam je konec světa, lidi tam žijí jen na podpoře případně z milodarů, Indiáni jsou jen opilci a nemakačenkové, že tam vlastně nic, mimo dobrého zdravotního pojištění není.
A koukám, že se tam dá docela žít...
Nojo, teď vidíme zase další stranu Yukonu smilies/wink.gif
červen 10, 2009 11:13
Konec světa to asi svým způsobem je : wendy
a bude to spíše pro silné jedince než pro ty ostatní...
smilies/wink.gif
červen 10, 2009 11:29
... : Mikin
Diky vam vsem za reakce. Popremyslim nad tim co napsat treba o indianech a trochu to doplnim.
Jinak ty botky jsou opravdu krasne - podle predpisu s ocelovou spici...... smilies/smiley.gif
červen 10, 2009 20:11
jéje, tak to se moc těšíme, : kiwi
budeme mít možnost dalšího pohledu do nám tak moc vzdálených míst, díky předem!

............................

doufám, že nemáš "podobné" zážitky...
červen 10, 2009 21:18
... : Mikin
Tak ted to slibene doplneni.
Vetsinu fotek jsem poridil asi pred tydnem, kdyz jsem byl vyslan do Ogilvie campu pres noc. Na te prvni je dobre videt camp, soutok Engineer creeku s Ogilvie River, most a Sapper Hill. Na druhe je naopak pohled z vrcholu Sapper Hill.
Jak vidite, budovatele silnice se mohli pri stavbe divocinou pri pojmenovani nejruznejsich bezejmennych utvaru hezky vydovadet. Treba ten most pod kopcem postavila v roce 1971 armada. Sapper je v anglictine a mnoha dalsich jazycich zenista. A ja si vzdycky kdyz lezu na ten kopec vzpomenu na sapera Vodicku ze Svejka.
Nerad bych, aby me poznamky vyznely jako prilis velke zjednoduseni. Problemu tady bylo v minulosti taky pozehnane. Pamatuji si, jak se v dobe meho prichodu do Dawsonu dal poznat den vyplaty socialni podpory podle tlup opilcu, vetsinou indianu kteri se motali kolem baru a prodejny s alkoholem. To uz ted skoro neexistuje.
Existuje zde hodne tzv. pozitivni diskriminace. V minulosti to byl nekdy problem, protoze nebylo napriklad mozne propustit nekoho komu se nechtelo pracovat. Ted si ale nemuzu na nikoho ze svych indianskych pracovniku stezovat. A i ti na vedoucich mistech jsou docela schopni.
Ja bych s nimi stejne nemenil - nechtel delat nejakeho papalase a sedet cely den v kancelari. Kdyz je venku tak krasne.
Trebna dneska jsem videl rysa a pet medvedu. Samici grizzlyho s velkym mladetem a cernou maminu s dvema novorozenymi medvidky. Byli polovicni nez muj pejsek Lubos a to je Lubos malej. Jeho otec byl miniaturni knirac.
červen 11, 2009 06:49
... : mikin
Jeste jsem zapomnel podekovat za vsechny komentare. Hlavne ten o mych svalech, mio !!!
KKP - zadny z mistnich indianskych jazyku neumim (je jich hodne a patri do skupiny jazyku Athabaska), ale anglicky uz snad po tech letech umim. I kdyz me manzelka obcas plisni.
Nojo, ucitelka.......
červen 11, 2009 07:20
Mio, : Míša šíša
ty svaly má Mikin z těch T-bone steaků smilies/grin.gif

Teda Mikine, reaguji se zpožděním, ale musím. Krásné fotky a moc hezké povídání, i to doplněné v komentářích. Určitě ještě něco pro Kudlu připrav, je to pro nás moc zajímavé.
červen 12, 2009 09:51
damy : Mikin
dik jeste jednou za vsechny odpovedi. Jsem rad, ze jsem vam mohl trochu priblizit zivot v tehle casti sveta a poopravit nektere dost nepresne nebo zkreslene predstavy.
Dokud bude vas zajem trvat, budu psat dal. Je rozhodne o cem.........
červen 14, 2009 18:55
... : Alis
Ahoj Miki, moc hezke pocteni. Jsi stale na Yukonu?
září 16, 2015 18:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]