O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK JSME STAVĚLI SRUB - I. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 14 květen 2009
Přejít na obsah
JAK JSME STAVĚLI SRUB - I.
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5

 

 

 

 

 

 

 

     Další ráno jsme zpět - a to ještě před východem slunce. A začíná naše práce ... Napřed stavíme tzv. walltent; to je stan, ve kterém se dá topit v kamínkách na dřevo. A - pak už padají první stromy... Každý strom napřed odvětvíme, přiřízneme přesně na délku 14 stop a oloupeme přimrzlou kůru - tedy jak nejlépe se to dá. Pak začne vlastní stavba.

 

 

 

 

 

 

     Existuje spousta způsobu jak postavit srub. Každý má své výhody a nevýhody. V buši, kam se nedá přivézt téměř žádný materiál, jsou možnosti pochopitelně více omezené než v civilizaci. Tady musíme postavit klasický srub, vyzkoušený už generacemi lidí žijících v divočině. Podlahu bude - alespoň zatím - tvořit udusaná hlína. Stěny z oloupaných klad budou asi 6 stop vysoké, v rozích sroubené tím nejjednodušším způsobem - na čtverhrano, což uděláme pomoci motorové pily. Střecha bude tzv. sod roof - na kulatinách, které tvoří strop, bude na nepromokavých plachtách nanesena silná vrstva hlíny, mechu, trávy a zkrátka všeho, co se kolem najde.

 

     Během let na ní pak budou růst stromky, křoví a bůhví co ještě. A to ji dokonale zpevní. Když na takovou střechu ještě navíc napadne sníh, má podobné izolační vlastnosti jako jakákoliv jiná střecha. A je téměř zadarmo. Nojo, zadarmo - ale té práce!!!

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]