O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

POZVÁNKA NA KLATOVSKO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 26 březen 2009
Přejít na obsah
POZVÁNKA NA KLATOVSKO
Strana 2

Naše minulé putování jsme skončili na hradě Velharticích. Dnes budeme pokračovat z Velhartic do města karafiátů a dragounů - Klatov. Klatovy jsou bývalé královské město s bohatou historickou tradicí. Byly založeny roku 1260 Přemyslem Otakarem II. V průběhu staletí se město utvářelo do své dnešní podoby. .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Mísí se zde moderní architektura s historickou, zastoupenou několika stavebními stylySami budete překvapeni, kolik architektonicky zajímavých památek lze v tak relativně malém městě najít. Mě osobně velmi zaujal Arciděkanský kostel Panny Marie v Křížové ulici. Nabídl mi atmosféru klidu a oddechu.

 

 

     Můžete také vystoupat na známou Černou věž, nebo navštívit katakomby. Ve městě je Vlastivědné muzeum dr. Hostaše. Pod muzeum spadá i známá barokní lékárna U Bílého jednorožce. Bohužel má být letos asi uzavřena, což je velká škoda, neboť prohlídka je velmi pěkná.

 

     Průvodní slova jsou doprovázena hudbou a vše dohromady mi trochu připomnělo seriál F. L. Věk.

 

 

 

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]