O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

A FURT SE JEDE - X. PDF Tisk E-mail
Neděle, 25 květen 2008

Jednou se Patches rozhodla, že je na čase, aby se Amina konečně naučila, kterak chytat ryby. A tak se s trpělivostí sobě vlastní pustila do díla... Trvalo jí to asi tři dny, ale nakonec se zadařilo - Amina chytla svoji první rybu! Jenže co teď? Amina tam stála, ryba se jí plácala v hubě a čubinka na ní šilhala s nešťastným výrazem „Co s ní?"

 

 

 

 

 

      

 

     Patches lítala okolo, celá šťastná, že se to povedlo, až toho měla Amina dost, rybičku vyplivla znechuceně zpátky a odkráčela.

 

 

     To byl začátek a zároveň konec Amininých rybářských pokusů. Tahle jezírka byla jediná voda v okolí několika set mil a tak tam chodila pít všechna možná zvířata - divocí koně, polodivoké krávy, bobcati, pumy (kterým tady říkají mountain lion), kojoti, králíci a všechna drobná zvířátka a ptáci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

     Americké polodivoké krávy jsou dost děsivé. Jsou to ty jejich pověstné dlouhorohé krávy, které vydrží všechno, přežijí i na velmi sporé vegetaci, která tu roste, a tahle kráva vypadá jako býk a býk jako mastodont.

 

 

     Měla jsem tehdy malinké autíčko, mitsubishi, a pamatuji, jak jsem se jednou vracela domů z nákupu. Už jsem byla jenom pár mil od našeho Bydlíka, když se na prašné cestě objevilo celé stádo těchhle hrůzných krav.

 

 

 

 

 

      Samozřejmě, že každá z nich byla třikrát tak veliká než to moje miniautíčko - a nemínily se uhnout. V hlavě se mi míhaly hrůzyplné scénáře, jak si s autíčkem i se mnou uvnitř pohazují, dupou po něm, převracejí ho, zkrátka před očima se mi promítal horor, za který by Hollywood slušně zaplatil. Přemýšlela jsem - zatroubit, nezatroubit?, pak jsem se rozhodla, že to zkusím...

 

     Kravičky se sice začly sunout ke kraji, ale přímo přede mnou se objevil býk. Zírala jsem mu do rudě vzteklých očí, které vysílaly jenom jediný signál: „Zmiz, tohle je MOJE cesta!"

 

       Naštěstí se v tu chvíli konečně probudila Aminka, začla štěkat - a jak jsem zjistila, to je ten jediný signál, na který tyhle skorodivoké krávy slyší. Místní rančeři totiž nechávají krávy volně venku, chovají je jenom na maso a ne pro mléko, a tak, když přijde jejich čas, vezmou rančeři svoje koně a psy a seženou svá stáda domů...

 

 

 

Ceskymo

 

 

Komentáře (5)add feed
to jsou suprový zážitky... : ivanka
Holka, těhle potvor celé stádo - to bych se asi hrůzou vypařila... smilies/grin.gif
květen 26, 2008 10:52
to jsi stejně prima změnila život, : Inka
najednou ženská odchová děti a nic nemusí, jen to co chce, jo život máme takový jaký si ho uděláme, chtělo to asi pěknou kuráž na takovou radikální změnu. A děti máš v Čechách? Nestýská se Ti po nich???
květen 26, 2008 11:41
... : Olina
Jo jo, zapadni cast ameriky je nadherna, kdyz jsme tamtudy kdysi projizdeli,tak to byl suprovej zazitek, hlavne kdyz clovek jede hodiny a kolem dokola ani zivacka, jen pasouci se dobytek a v aute ubyva benzinu smilies/grin.gif a benzinka v nedohlednu, to pak roste adrenalin.
Pro me ted bude "objevovani ameriky" cesko, po deviti letech, konecne za 14 dni letim domu, tak jsem zvedava, jak tam je.
květen 26, 2008 12:46
Inko, : Cesky
jo, mam synka v Praze a ne, uz se mi po nem nestyska, to jenom tech par prvnich let... smilies/wink.gif Zije v mym byte a vede se mu docela dobre - myslim, ze kdybych tam zustala, tak by byl dodneska rozmazlenej mamanek, takhle se holt v utlym veku 21 let musel zacit starat sam o sebe smilies/smiley.gif
Oli, drzim palce, jo, bude to takovy objevovani Ameriky, vsechno je tam ouplne jiny, nez jak si to pamatujem! smilies/cheesy.gif
A s tim benzinem, tady nikdo nevyrazi bez plny nadrze, i kdyz je tam treba jeste pulka, je lepsi dotankovat... prave kvuli tem neuveritelnejm vzdalenostem. Taky vodu je dobry mit sebou, kdyby auticko kleklo.
květen 26, 2008 19:25
Ceskymo : Olina
Jo presne tak, po zkusenosti, kdyz nam palubni pocitac ukazoval 7 mil do konce nadrze a na cedulich 30mil do nejblizsi benziny to bylo nervovani se. Nastesti se dojet podarilo diky nejakymu uspornymu rezimu rychlosti rizeni smilies/cheesy.gif . Od ty doby , kdyz uz rucicka klesla pod pulku, hned se tankovalo. Nechtelo se nam nocovat middle nowhere smilies/grin.gif . Ale jinak zapad je krasny, mam rada to ticho, pustinu, pohori, zadnyho zivacka siroko daleko.
květen 26, 2008 20:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]