O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

A FURT SE JEDE! - V. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 duben 2008

Protože Miami se nachází na východní výspě Floridy, a ta je zase úplně nejvýchodnějším státem USA, nezbylo, než se dát na Západ. Vydaly jsme se tedy přes bažiny na  západ. Zrovna v té době byl úplněk - nepamatovala bych si to, kdyby úplněk nad močály nebyl tak úchvatný. Chvílemi jsem měla pocit, že mi ten měsíc každou chvíli spadne na hlavu... 

 

 

 

 

 

 

     Potkaly jsme spoustu příjemných policajtů, kteří měli ovšem jednu úchylku - obvykle nás vzbudili uprostřed noci, což znamenalo Aminku snažící se prokousat sklem v okně, aby dotyčného poučila, kdo je tady pánem, poté mne, jak se jí snažím z toho okna servat, pak vylézt ze spacáku, obout si boty, vylézt z auta a gestikulací vysvětlit, že nás nikdo nezamordoval, ani mi není špatně, že se prostě jenom potřebujeme vyspat. Zažily jsme prázdné kempy (takže zadarmo) s tekoucí vodou a čistými záchody, viděly jsme západy a východy slunce nad jezery, kaňony, lesy i pouští, až jsme konečně dorazily do Kalifornie.

 

 

 

 

 

 

     Už samotný přejezd hranice mezi Arizonou a Kalifornii si nezadal s groteskou. Mají tam totiž jakési „kontrolní stanice". Dobrá, všichni na dálnici zpomalili a rozjížděli se ke třem budkám, tam se jich uniformovaní „kdovíkdo" cosi zeptali a řidiči se zase rozjížděli dál po té samé dálnici. Jednoduché. Dojela jsem k onomu ouniformovanému, Aminka se jako obvykle rozeřvala ze zadní sedačky a já zaslechla jenom „fruit? vegetable?" tak jsem zdvořile odvětila, že „Ne, děkuju" a jenom jsem se divila, proč ten pán začal měnit barvy v obličeji - z opálené do červena a potom kapku do ruda... Nakonec se ovládl, mávl rukou a zařval „Go!"

 

    

    

     Tak jsem se pochválila, jak mi to pěkně jde a zařadila se zpátky na dálnici a až o mooooc později jsem se dozvěděla, že on mi žádné ovoce nebo zeleninu nenabízel, naopak, že se mě ptal, jestli něco nepřivážím, protože do Kalifornie se jen tak něco přivézt nesmí... Našla jsem si na mapě, že když zůstanu na stejné dálnici, dovede mě až k moři - a taky dovedla. A tak jsme dojely až k Pacifiku, který má příhodné jméno.

 

     V porovnání s Atlantikem je opravdu mírný a klidný, vypadá skoro jako taková nekonečná louže, jenomže - je studený. Na koupání to teda rozhodně nebylo, Amina tam sice párkrát zaběhla, ale pak se i ona s radostí natáhla na vyhřátý písek.

 

     Takže Státy jsme projely - a co teď? Co kdybychom zkusily Mexiko? Dorazily jsme do Tijuany na hranici s Mexikem a začla další groteska - mexický celník se se mnou snažil komunikovat a rozmluvit mi moji návštěvu v Mexiku, že to tam není bezpečné. Pořád jenom mával rukama, něco drmolil mexickou angličtinou rychlostí kulometu a opakoval „No comprende? No comprende?" Jenže jako občanka České republiky jsem nepotřebovala vízum, takže nebyl legální důvod, proč mě tam nepustit, jenom obavy tohohle tatíka v uniformě. A tak to nakonec vzdal - a my se ocitly v jiném světě.

 

     Z načančané, čisťounké a přebezpečné Kalifornie jsme byly rázem o sto let zpátky - ve špinavých ulicích plných toulavých prašivých psů, dětí batolících se v prachu nedlážděných silnic - a neuvěřitelně přátelských lidí. Projely jsme se do přístavu plného ruchu a mamutích lodí, jenže kvůli všem těm volně loženým psům s olysalou srstí a evidentně dost nemocným, jsem radši ani Aminu nepustila z auta; ráda se pere a to by taky mohla být její poslední rvačka.

 

 

 

 

 

     A tak jsme nakonec na mexické straně hranic strávily jenom jednu noc (v motelu, asi za pět amerických dolarů, bez teplé vody, s holými stěnami, zato úzkostlivě čistém) a druhý den jsme se vydaly podél hranice na východ s tím, že se v Mexicali nebo v Yumě vrátíme do Států...

 

     Vede tam podél hranice jenom jedna jediná silnice - a na té jsem poprvé narazila na mexickou specialitu, „check station", kontrolní stanici plnou vojáků. Ty jsou rozsety podél snad všech silnic. Asi to má něco společného s mexickou historií plnou převratů a revolucí. Jenom jednou jsem do té stanice neodbočila - a hned jsem slyšela střelbu ze samopalů...

 

 

Ceskymo

 

 

Komentáře (12)add feed
víš, : skaz
můžu jenom zopakovat,plníš mi můj sen,mou životní touhu,na kterou jsem - přiznávám se - neměla odvahu....
duben 08, 2008 23:25
Zili jsme nekolik mesicu v Mexiku v jednom kempu : Polarka
bylo to u Tulumu a byli jsme tam uz tak dlouho. ze nas majitele prijai za sve. Kluci jim pomahali s uklizenim kempu, nic jsme neplatili a byli zvani na rodinne vecere. Takze jsme proste patrili do rodiny. Jednou tam byl problem, s nejakou mafii, ktera vtrhla do nekolika okolnich hotelu a povyhazovala lidi primo z pokoju. Par jich skoncilo u nas, takze jsme to meli z prvni ruky. Nikdo jim pochopitelne nevratil penize a oni byli radi, ze jsou nazivu. Kdyz jsme projizdeli autem kolem tech hotelu, mafiani prechazeli pred nima s puskama. Dozvedeli jsme se, ze maji prijit i k nam. Udelali jsme velky ohem u vchodu, male deti byly odvezeny pryc a my jsme hlidkovali celou noc. Nastesti to byl plany poplach, takze to bylo jenom nadherne dobrodruzstvi! A tech v Mexiku bylo!
duben 09, 2008 06:20
je to tam asi dost "horký", : ivanka

ale jako všude - má to svoje krásy. Tedy to sluníčko, to je fakt nádhera - to je západ slunce?
duben 09, 2008 08:55
... : bb
super, jen dál
duben 09, 2008 09:40
já taky přived´ chudáka na bráně agriculturální inspekce do rozpaků . . . : toulavej
Když jsem jel prvně sám do Kalifornie, věděl jsem z první návštěvy, že tam brána je a CO se budou ptát - máš nějakou zeleninu nebo ovoce. Jenom mě zaskočilo, že jsem chlápkovi nerozuměl ANI SLOVO a z opatrnosti, že by se třeba zeptal náhodou i na něco jinýho a já to vodsouhlasil, jsem začal, že nerozumím. Na to nebyl připravenej a když to opakoval několikrát a já TAKY :-), byl už zoufalej . . . Principem HRY je totiž na položenou otázku dostat očekávanou odpověď, protože TAKOVÝ JE ZÁKON, který se musí dodržet. Bez odpovědi tě nemůže pustit. Nakonec vymyslel a pantomimicky předvedl, jak kouše do jablka a kejvnul, co já na to - a já NOU, SÉR a OBA jsme si oddechli, že to dobře dopadlo :-) Já měl ale ještě navíc píchlou gumu, tak to byl složitější příběh, to jen ve zkratce . . .
duben 09, 2008 11:28
Byli byste dobrý pašeráci : wendy
dělat blbý, no understánd - a jedu jedu...ale ono to má háček v té odpovědi, že. Miluju cestování. Zvláště o trablech k pohvězdičkování se pak pěkně píše nebo vypráví.
duben 09, 2008 13:50
Jo, Mexico je kapitola sama pro sebe... : Ceskymo
nepatrne civilizace a spousta prostoru. Jo, ta prvni fotka je vychod slunicka nad Johannesburgem, kde ted bydlim, ta druha je pohled ze Sierry - Kennedy Meadows dolu do udoli (je tam castecne videt ta silnicka, po ktery se sjizdi asi 25 mil, takze kdo ma slabej motor nebo spatny brzdy - potes ho panbuch!). Jednou jsem se tam takhle placatila dolu, zrovna vsechno kvetlo, tak jsem tady zastavila, tamhle pribrzdila a fotila, samozrejme jsem se ani neobtezovala s bezpecnostnim pasem - a najednou proti me highway patrol! Zacla jsem na sebe honem rvat ten pas, ale on se jenom smal a povidal, at radsi zpomalim (che, jela jsem asi 10mph), ze tam nejakej nestastnik spadnul dolu.
No a ta treti fotka je vyhled do udoli za Tehachapi - farmarska oblast, pohori Tehachapi vychytava posledni vlhkost od more, k nam uz se nedostane nic.
Toulavej, vychytal's to - vono je totiz opravdu nezajima vubec nic, nez slyset to zatraceny NE! Pac je to vsechno jedna velka saskarna - kdyz jsem pak jezdila s truckem, tak skoro kazdej mel nejaky cerstvy potraviny v lednicce - a myslis, ze to tihle sasci nekdy kontrolovali???

duben 09, 2008 18:28
ceskymo : wendy
ten východ slunce je úplně bombastickej, to jsem ti zapomněla napsat, ale to ty víš, že... smilies/cheesy.gif
duben 10, 2008 07:27
uiu : jg
hahahahahahahaha smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/cry.gif
duben 10, 2008 16:21
kouknul jsem na satelitní mapu, nenapadlo mě, že tam v Sierra Nevadě vedou takový silnice jako Kennedy Meadows. : toulavej
To bílý vzadu je suchý Owens Lake ? To jsou prašný cesty, že, žádnej asfalt.
duben 10, 2008 16:31
Wendy, : Ceskymo
diky! To tu mame skoro kazdej den, tak uz to nejak ani moc nevnimam. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
Toulavej, nee, tahle "hlavni" silnice je asfaltka, to jenom ten zbytek je prasnej... Nevim, myslim, ze tomu rikaj Owens Lake, pro me je to proste jenom jedna obrovita pustina smilies/grin.gif
duben 11, 2008 05:27
Toulavej, : Ceskymo
tak jsem prave zjistila, ze Owen's Lake je vic na sever, todle prej je China Lake...
duben 11, 2008 21:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]