O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

A FURT SE JEDE... - I. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 24 březen 2008

Bylo krásné léto 1998, když jsem se rozhodla: prodám dům a za ty peníze se podívám do světa. A asi právě proto, že bylo to léto tak útěšlivé, prodej se povedl hned napoprvé a v mrazáku se tetelily peníze. V té době ještě jenom málokdo opravdu věřil bankám - a pozdější zprávy o tunelech nejrůznějšího kalibru daly nám, nevěřícím Tomášům, bohužel za pravdu.

 

 

 

 

 

 

            A tak jsem se začala rozmýšlet, jak a do které země se podívám, když už je tu konečně svoboda pohybu - a potřebné peníze.

 

            První nápad: projet celou (nebo aspoň většinu) Afriky. Užít si horka, hmyzu, zkusit místní jídlo a alkohol, zažít netušené, zkrátka si tak trochu vyzkoušet, kolik toho vydržím a dokážu. Takže koupím slušné auto a vyrazím. Ale hned po prvních pátráních jsem odhalila velký omyl. V té době jsme ještě my, Češi, potřebovali bezmála pro každou zemi vízum. Samozřejmě časově omezené, takže z mého původně plánovaného toulání by se rázem stala cesta ještě organizovanější než s nejlepší cestovkou. Brr!

 

            Druhý nápad: Austrálie. Země divná, hodně vzdálená, s neobyčejnými zvyky a lidmi, pozoruhodnou a jinde neviděnou přírodou, zkrátka za podívání by stála. A tak jsem se začla pídit po informacích, jenže tady jsem narazila na velký problém: Austrálie jako taková spadá pod Velkou Británii, tudíž se na ni vztahují i britské předpisy týkající se dovozu zvířat. A já v té době měla už čtyřletou fenku pitbula, kterou jsem samozřejmě chtěla vzít sebou, a která by nejdřív musela jít na 6 měsíců! do Anglie do karantény. Zamítnuto.

 

            Do třetice: Amerika. Ta země, o které jsme snili jako malé děti, plná kovbojů a svobody, kde si každý říká, co chce, a žije, jak chce, kde auta (velká a silná, ne mrňavé poškubávající škodovky) jsou natolik běžná, že si je lidi ani nezávidí, zkrátka Amerika mého snivého dětství a romantického mládí. Slyšet američtinu, jakou vyluzoval Vlasta Burian s "bramborou v hubě", jak tomu říkal, vidět americký životní styl, poznat jak žijí lidi nezatížení komunistickou minulostí, ani jinou diktaturou, ochutnat Pacific i Atlantik, přejet Skalisté hory, zkrátka toho bylo hodně....

 

     A tak opět pár otázek - a tentokrát to vypadalo velmi nadějně! Pro Aminu jsem potřebovala jenom potvrzení od státního veterináře, vízum jsem dostala bez problémů a tak jsem se někdy v srpnu rozhodla: odlet 1. prosince 1998...

 

 

 

           

Ceskymo

 

 

 

 

Komentáře (8)add feed
zdravím, Ceskymo, : sonja
to je suprový, těším se na tvoje zážitky. Panejo, tak s "malym pejskem" do světa... A takový výběr zemí. To ses ani trochu nebála?
březen 25, 2008 08:33
Napadá mě spousta otázek : Míša šíša
Ceskymo, kolik ti bylo v té době let? Jaké byly v té době tvoje znalosti angličtiny? A to jsi vyrazila úplně sama, jenom se psem? Bylo by těch otázek ještě víc, ale počkám, jak se bude vyvíjet pokračování příběhu.
březen 25, 2008 09:37
já mám jen takovej malej dotaz na začátek - : toulavej
jak velkej byl ten mrazák :-)))
Podle toho se dá usoudit, na jak dlouho ta Amerika asi tak vypadala . . . :-)
březen 25, 2008 10:43
Toulavej, : ivanka
mrazák moh bejt jako u řezníka, záleží na tý obálce, a ještě víc na obsahu... :-)
březen 25, 2008 10:47
... : bb
taky se těším na počteníčko, jak česká dobrodružka prodala dům a vyrazila do světa
březen 25, 2008 10:54
no právě, o tom obsahu tu vedu řeč . . . : toulavej
je přece jasný, že se mrazák musel vyklidit na peníze . . .
jednak by těžko někdo míchal prachy mezi flákotu a zmrzlý jahody, jednak do plnýho mrazáku by se těch prachů moc nevešlo, žejo . . .
březen 25, 2008 10:57
moc se těším na Tvůj příběh Ceskymo, : Inka
jak to bude pokračovat, už dávno jsem se chtěla zeptat a tak si počkám na pokračování.
březen 25, 2008 14:21
Jejejeje...to je otazek! : Ceskymo
Sonjo - nebala, proste jsem odchovala dve deti a nudila se, chtela jsem zmenu smilies/cheesy.gif
Miso - bylo mi 40, anglicky jsem umela par slov, ale chtela jsem videt kus sveta smilies/grin.gif
Toulavej - mylis se, nacpala jsem ty penize prave mezi flakotu, aby to pripadny zlodeji jen tak snadno nenasli smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Dekuju vam vsem, pokracovani bude!
březen 25, 2008 17:12
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]