O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

A FURT SE JEDE! - IV. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 31 březen 2008

Dva dny mi trvalo, než jsem našla auto - nebo spíš ono si našlo mě. Majitel totiž mluvil německy (první vyjímka), i když nerad, tak jsme se dohodli na 12 stovkách za malé mitsubishi, které tady ovšem prodávali pod značkou dodge - colt. Malý třídveřový bílý zázrak, který by si zasloužil pomník, protože mě skoro dva roky vozil po všech čertech a ďáblech, cestách i necestách (doslova),

najezdili jsme spolu dobrých 70 tisíc mil (asi 120 tisíc km) a umřel až jednoho dne v Death Valley, tedy na Západě, ale to předbíhám...

 

 

 

 

        

     Při hledání auta jsem hodně používala místní autobusy, a protože jsem neměla ani páru kde jsem nebo kam mám jet, jezdila jsem nazdařbůh. Systémem pokusů a omylů jsem občas něco zaplatila, občas taky ne - ale řidič nikdy neřekl ani slovo, jenom v případě (asi teda) že jsem nenasypala do pokladničky dost peněz, jsem nedostala jízdenku. Takže jsem se vozila dva dny skoro zadarmo - stydím se a doufám, že to dopravní podnik města Miami nezruinovalo.     

 

     Pak už jsem měla auto, a tak se mi jednou vpodvečer nějakou náhodou povedlo natrefit na letiště. A kupodivu to pravé letiště, kam mi měla druhý den docestovat čubinka! Takže jsem si vtlačila do hlavy všechna poznávací znamení, jako např. vysokou věž nezvyklého tvaru poblíž, a jela zpátky do nového motelu, protože v tom prvním mě odmítli ubytovat se psem.

 

     Nevěděla jsem v té době, že v Americe je pes ohromný problém - nesmí do motelu, nesmí do restaurace, nesmí do obchodu, nesmí zůstat v autě; zkrátka až tam mi došlo, proč pitbul přišel z Ameriky. Je to totiž jeden z nejtvrdších, nejnecitlivějších a nejsilnějších psů, který necítí bolest a ze zkušenosti vím, že si neláme nohy a netrpí na běžná zranění, jako ostatní psi. Jenom mě překvapuje, že v něm ještě stále bydlí oddaná psí duše...     

 

     Ale, sláva Němcům, kteří mají psy rádi! Ti mě ubytovali i s Aminou, dokonce chtěli jenom malý příplatek. A tak jsem druhý den navečer vyzvedla pejsku, přespaly jsme tu jednu noc ještě v motelu - a druhý den ráno jsme se vypravily k moři. Předpokládala jsem, že čubinka bude celá nadšená z takové spousty vody; je to děsný vodomil, ale Atlantik vyděsil i ji. Jsou tam totiž neustále tak vysoké vlny, že se v tom nejen nedá plavat, ale i jenom jít kousek dál od břehu už je o život. A tak jsme se tam jenom chvilku počachtaly - a pak už jsme vyrazily na cesty.    

 

     Protože Miami se nachází na východní výspě Floridy, a ta je zase úplně nejvýchodnějším státem USA, nezbylo, než se dát na Západ. Vydaly jsme se tedy přes bažiny na  západ. Zrovna v té době byl úplněk - nepamatovala bych si to, kdyby úplněk nad močály nebyl tak úchvatný. Chvílemi jsem měla pocit, že mi ten měsíc každou chvíli spadne na hlavu, tak se zdál blízký a ohromný... Projely jsme bažinami po dálnici, která je přes ně postavená... když jsem si představila ty chudáky, kteří se tu lopotili, nebylo mi do smíchu.  

 

     Pak najednou močály skončily a ačkoli jsme ujely už nejmíň 100 mil, pořád byla po obou stranách dálnice neuvěřitelná spousta civilizace - obchody a obchody, nikde kousek přírody, kam by se dalo zajet a jít spát.

 

     Až jsem nakonec našla odpočívadlo, kde sice byla spousta dost rámusících trucků, ale aspoň se tam našel kousek místa pro moje malé autíčko a mohly jsme tam přespat.                

 

     Dlabanec pro Aminku nebyl problém, dal se koupit i bez znalosti angličtiny v každém větším obchodě, dlabanec pro mě,  to už bylo horší. On takový hemenex je móc dobrý, ale ne když ho musím jíst 7x týdně, protože si o nic jiného říct neumím... A tak mi nezbylo, než si koupit pánev a malý propanový vařič, pikslu instantní kávy a plechový hrnek - a přežít. Maso, dokonce i hovězí, je tu tak křehké, že na to jedna pánev stačí. Zato mě moc překvapil jejich běžný „chleba" - to je vlastně cosi nadýchaného, lehce nasládlého, a aspoň pro mě zhola nepoživatelného. Po letech jsem se naučila které druhy se dají jíst; obvykle je prodávají jako speciální „artisan bread"; jsou dost drahé, ale jsou dobré.     

 

     Projely jsme s tou mojí čubinkou celé Státy, zajely jsme si i kousek na sever, ale tam byla tak ukrutná zima, že jsme se zase kajícně vrátily na jih. Aminku kousnul chřestýš, ale s její vitalitou si toho sotva všimla... Projely jsme státy, kde je ještě pořád částečná prohibice - dá se tam koupit jenom pivo a víno a i to je o polovinu slabší, než normálně.  Byly jsme vyhozeny z několika motelů; když jsem je pak viděla za denního světla, byla jsem vděčná čubince, že nás tam nevzali ... nepotřebuju vychytat všechny šváby a blechy v celé Americe.

     

     Narazily jsme na motel, kde se mě dokolečka vyptávali a ujišťovali, že Amina opravdu už dávno není roztomilé štěňátko, které jim zničí celý pokoj - zato potom nás tam ubytovali obě - dokonce měli i vanu místo obvyklé sprchy! Pamatuju se na tankování u jedné benzínky někde dost v pustině, kde začlo hořet auto přímo u nádrže na propan - a nikoho to nijak nevzrušilo...      

 

     Přespaly jsme v motelu, kde byly 4!!! bible v jednom pokoji, a kde mě recepční večer i ráno krmili frázemi z bible - naštěstí jsem jim moc nerozuměla, asi to byli mormoni, co já vím ...

 

           

 

Ceskymo

 

 

           

Komentáře (7)add feed
Ceskymo : Olina
nedela nahodou to tvoje auticko reklamu na postcard z Death Valley? Jednu takovou cumkartu jsme si tam koupili, ale zase ten clovicek v tom aute uz jaksi moc zive nevypadal smilies/grin.gif , takze asi ne smilies/cheesy.gif
duben 01, 2008 00:17
Oli, : Ceskymo
nedela - a mooooc bych si prala, aby delalo! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
duben 01, 2008 03:42
jó, s tou biblí jsi mě rozesmála, ta je fakt všude :-) : toulavej
První výlet s Helenou jsem pojal jako cestu z motelu do motelu přes národní parky a mrakodrapy, takže těch motelů jsme prošli spoustu a bible byla všude připravená :-)

Když máš psa, nechtějí příplatek ? Amíci vědí, jak vydělávat prachy na svých bližních a jako záminka je dobrý úplně všechno :-)

Když si přejížděla přes Nový Mexiko v prosinci, nebyl tam sníh na silnici?
duben 01, 2008 10:16
Toulavej, : Ceskymo
s pejskem te z vetsiny motelu proste vyhodej... nekde chteji priplatek a jinde te zase ubytujou i s nim bez problemu. Ja spala vetsinou v aute, ve stanu nebo jen tak venku ve spacaku, ale kdyz uz jsem opravdu potrebovala postel a sprchu, tak jsem se po par peripetiich naucila nechat pejskovou v aute zaparkovanym nekde stranou, sla se prihlasit - a pak jsem ji do pokoje propasovala. Musim rict, ze ta moje cubinka vedela uplne presne, kdy je tam oficialne a kdy nacerno - a podle toho se chovala smilies/cheesy.gif
A v N. Mexico obvykle snih neni, krome vysokejch poloh, tam samozrejme jo.
duben 01, 2008 18:19
Jsi úžasná, : skaz
strašné to prožívám,plníš mi můj sen,tak prosím pokračuj,makáš i za nás všechny,kterým se to nepovedlo.Dík.
duben 01, 2008 23:29
Holky, : Zlata
taky jsem to chtela vzit po dalnici z vychodu na zapad!!!
Tebe, Ceskymo, opravdu obdivuju od sameho zacatku. Konecne se dozvim ruzne pikantnosti, co Te za ty roky potkaly a skoda, ze Te tady nemuzeme slyset hrat a zpivat. Netrpelive cekam na dalsi pokracovani, vsechno si zive predstavuji a nuda s Tebou v zadnem pripade neni. Zdravim Te.
duben 02, 2008 09:19
TAk takhle vypadá cestování ! : wendy
A co to uštknutí - ten chrestýší jed je dost agresivní, ne? Nebo pejskové jsou aspoň částečně imunní ? Asi jo, žejo. Ten had na snímku to je přímo on ?
Co se ubytování dotýče, pár destinací už má přímo v nabídce - možno se psem. Podnikatelé si zvykají, že lidičkové si pořizují pejsky čím dám víc a musí s tím počítat. Nebo by měli.
S Biblí na nočním stolku jsem se setkala jen ve Skotsku, to je zajímavé, ale v Americe si na to potrpí. Nemám ráda když se mi něco vnucuje a propagátoři víry bývají dost neodbytní a únavní.
Jo a ten chleba, nevadí mi jíst pár dní jen bílé pečivo, ale pořád - to by mě šlehlo. Tak v Americe jsou taky jen bílé veky ?
Tak jsem tě zavalila otázkami a zase jdu.
Šťastné cesty všem !!!
smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif
duben 03, 2008 06:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]