O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CESTA DOMŮ - I. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 06 březen 2008

Uslyšel jsem to jakoby z dálky: „Hovoří k vám šerif. Okamžitě uvolněte cestu. Parkujete mimo vyhrazené parkoviště. Jestliže ihned neuposlechnete, budete odtažen a sankcionován!" Zdá se mi to? Nestačil jsem se ale ještě ani pořádně probudit, abych se moh´ regulérně rozhodnout, jestli se mi to fakticky zdá nebo ne, a už jsem to, teď už naprosto zřetelně, uslyšel za svou hlavou znovu.

 

 

 

 

     Hlas z tlampače, kterýmu jsem kupodivu i rozuměl. Stroze znovu oznamoval: „Hovoří k vám šerif. Okamžitě uvolněte cestu. Parkujete mimo vyhrazené parkoviště. Jestliže ihned neuposlechnete, budete odtažen a sankcionován." To je jako na mě? Začínám, ještě dost rozespalý, uvažovat... Ze spacáku, pořád s napůl zalepenýma očima, teď sleduju barevné záblesky z majáčku, zřejmě šerifovy káry, přicházející odněkud zezadu. Z místa, co je nepochybně hodně blízko. Co teď, jestli je to na mě? Dělat mrtvýho brouka, jako tenkrát na parkovišti v Yellowstone a zkusit, kdo má lepší nervy a je drzejší, anebo vylézt a zjistit, vo co tomu šerifovi ´de a absolvovat tak zase další, sice trapnej, ale dostatečně fungující divadelní výstup negramotnýho, napůl němýho blbečka z Československa, z Evropy, se zástupcem a ochráncem zákona v týhle zemi?

 

     Ještě, že už to mám tak parádně secvičený, že se tomu tady nedá nevěřit. A s blbcem - to mně jistě potvrdí každej inteligent, co už měl někdy tu příležitost - se dlouho nerad zabejvá každej. Ať už je to na jakýmkoliv místě týhle kulatý planety. Ani v „Zemi neomezených možností" tomu není jinak. Naštěstí A na to já sázím. Pravda, doma v práci to vždycky nevyjde a když tomu mí vedoucí uvěří - což není tak těžký (jsem fakt přesvědčivej :-)) - žádný výhody pro mě se nekonaj, ba právě naopak. Ale tady ve Státech jsem s tímhle - když už jsem sem proklouz´ - jsem zatím vyklouz´ ze všeho.

 

     Všude kolem je hluboká noc. A taky pěkná kosa. Na to, že jsem v Kalifornii, kousek od moře a Golden Gate, tedy Zlaté brány a včera bylo 4. července, tak celkem překvapení. Přijel jsem sem na RA na severní stranu San Francisský zátoky, resp. San Pablo Bay, co na ní na severu navazuje, na mezistátní dálnici I 80, už pozdě večer. Nejspíš silou vůle. Našel jsem poslední volnej flek na konci řady, ale jestli to už bylo mimo vyznačený parkoviště, tak to jsem fakt nesledoval. V mý situaci se ještě zabývat takovýma drobnostma, jako je správný zaparkování na odpočívadle, tak to by asi teď na mým místě nezajímalo vůbec nikoho. Je to totiž prvně za celý ty roky, co sem jezdím na vandr, že nemám zatím nejmenší ponětí, jestli se mi vůbec - případně jak - podaří vrátit se zpátky domů. To jediný, čeho mám zatím ještě dost, abych nepropad´ naprostý trudnomyslnosti a zmatku ve svý hlavě, je čas. Zatím.

 

     Což - přeloženo pro nezasvěcené - znamená: 4 dny na překonání asi 700 mil. To je totiž nejkratší vzdálenost odtud na letiště v Boise v Idahu, odkud mám letenku zpátky do Čech. Odlet - za čtyři dny. Problémem je, že nádrž už je skoro prázdná a když jsem to všechno propočet - tedy spotřebu káry, vzdálenost a cenu benzínu, tak mně vyšlo, že nemám pokrytých asi tak 100 mil, i když pojedu maximálně úsporně, což dělá při současný ceně benzínu tady 10 $.  A já nevím, kde bych ty prachy vzal. Navíc neumím dostatečně anglicky, abych si tu případně ňáký vydělal, třeba mytím nádobí. Na umývání oken auťáků zase nemám prachy na saponáty, skvídží (squeegee), kýbl a tak a k tomu mi navíc zase chybí ta angličtina. No a žebrat nebo něco prodávat je tady všude zakázaný a stejně vám nic nikdo nedá, když vidí, že si jezdíte v káře. Mám sice nějaký kalendáře a pár triček, co vezu jako dárek domů - i za poloviční cenu by to tu pětku samozřejmě dalo - ale moc pochybuju, že by si je někdo koupil.

    

     Jediný, co ještě mám zatím funkční - pokud jde vo mý věci - je telefonní X karta z Čech. Úžasná věc. I to mý léty pracně získávaný sebevědomí se tady teď začíná pomalu vytrácet.I když svý nervy ještě pořád držím na uzdě, ještě mi necuká v oku,  ani se nekontrolovatelně nehýbá celej večer palec na pravý ruce, jako na škole tehdá, před první zkouškou, stejně musím přiznat, že tohle je krize.

 

 

     Největší, co jsem tu zatím ve Státech zažil . A to už jsem tu projel, za ten celkově víc jak rok pobytu, přes 60 tisíc mil a pár věcí už jsem tu zažil fakt hustých.

 

     Kdybych teď odjížděl do Boise z jinýho místa než z Kalifornie, možná by mně prachy stačily. Jenomže jsem vezl Helenu do San Franciska, odkud večer odlétala a tady v Kalifornii je benzín z celých Států nejdražší. Nejmíň tak o 1/4 nad průměrem.

 

 

     A já ještě vyhodil pár čmrdlíků v Yosemitským národním parku za ten úplně nejdražší, co jsem tu kdy předtím koupil. V létě se tam většinou nechytáš legálně na přespání ani v kempu, všechno je totiž rezervovaný měsíce dopředu. A tak jsem vybral na spaní mně známou RA na hwy 395, ovšem na druhý, východní straně Sierry Nevady. Takže jsem po horský silnici Tioga Rd až do výšky 3 km projel celej park napříč, aby si na RA Helena sbalila věci před návratem do všedních dnů. Ovšem, hlavním důvodem byl přejezd vysokohorské silnice samotné. Aby Helena ještě uviděla tu krásu, kterou většina z těch asi 4 mil. Každoročních návštěvníků Yosemite, neuvidí. Také kvůli tomu, že ne každý si přeje při vysokohorské turistice potkat někoho ze zdejší populace černých medvědů, případně pum, ale i proto, že někdy ještě i začátkem července je průsmyk Tioga (klikněte si) z východní strany až k Tuolumne Meadows uzavřený kvůli sněhovým závějím.

 

     Ještě večer se na již zmíněné RA ukázalo, že už si toho ve svým věku kupodivu zase tolik nepamatuju. Mylně jsem totiž Heleně tvrdil, že si tu v pohodě nejen ráno sbalí, ale i umyje hlavu v teplý vodě. Ale teplá voda se v týhle pustině nekonala. Tak mistake, sorry. Takže tou správnou informací v mý hlavě zůstala jen vzpomínka na pomník v lese poblíž, na kterým je ve zkratce pro ty, co umí anglicky, sepsanej pohnutej příběh několika padouchů, co kdesi ukradli pořádně velikou hromadu zlata v ceně tehdy několika milionů dolarů a to už před víc jak sto lety. Ale jeden z nich, kterej ten zlatej lup někde v okolí schoval, nějakým nedopatřením asi nestačil těm dvěma ostatním, když znenadání umíral, říct, kde že ta skrýš je a tak se to zlato tady poblíž pořád někde schovává a čeká na svýho nálezce.

 

     Dneska má samo sebou mnohonásobně větší cenu a tak, kdyby měl někdo z vás čas a chuť zkusit, jestli se na něj může usmát štěstí v podobě zlatých nuggetů, klidně vám prozradím, že ta RA, odkud je nutný s pátráním začít, je jižně od Mono Lake a průsmyku Mrtvého muže, u Crestview, což tedy nemůžete minout. Jasně, že by bylo lepší ještě doplnit milník, aby to bylo určený úplně přesně. Jenže, tady jste v Americe, v bláznivý Kalifornii a tak s označováním zdejších silnic číslem a milníky nemůžete moc počítat. Musí vám stačit, že už se tu začali přibližovat okolnímu světu uváděním vzdáleností i v kilometrech. Zřejmě, aby se tu zdejších několik miliónů ilegálně žijících Hispánců snadněji vyznalo při cestě ze zemědělských farem, kde většina z nich pracuje, domů. Ještě tak milníky v jednotlivých okresech, dejme tomu. Ale k milníkům na státních nebo mezistátních dálnicích, jako je tomu už ve všech zbylých státech Spojených Států, včetně Floridy a Jižní Karolíny, tu ještě, pokud vím, v roce 2003 nedorostli...

 

 

Toulavej

 

 

Komentáře (43)add feed
Hele Toulavej, : Michal
že ses nestavil? Našince rádi vidíme, a kdyby na to přišlo na benzín bychom ti (možná) i přidali. My jsme to tiž Boiseani, víš. No tak až příště.
březen 07, 2008 00:57
Toulavej, : Ceskymo
pekny, pekny - ale tos byl jenom asi 200, 300 mil od me... myslis, ze bych nevystrachala par drobnych na benzin? smilies/cheesy.gif
březen 07, 2008 06:35
Michale, to sis tedy pěkně naběh´, : toulavej
protože koncem června by se to mohlo klidně stát, když budu vědět, kde Tě hledat. Měli jsme tu v Čechách s kámošem problém najít George Jelinka z Idaho City, jestli ho neznáš, je muzikant, Čech z Plzně. Přerušilo se nám spojení. Snad se už obnovilo.
březen 07, 2008 08:42
Českymo, tenhle příběh je z roku 2003, : toulavej
to jsme se ještě neznali a možná jsi tam ještě nebydlela, co teď žiješ . . .
Ale neboj, jestli nespadne letadlo, dočkáš se :-) na začátku června . . .
březen 07, 2008 08:46
pěkný počtení : bb
těším se na další, doufám že bude, až se vrátíš z dalších toulek


březen 07, 2008 10:30
hezký, hezký, jedeš zase na výlet joo? : Inka
Nevím jestli je to tím jarem nebo něčím jiným, ale také mě berou nějaké dobrodružné touhy. Co pracuješ Toulavej, že můžeš na odjet na delší dobu? No i když taky přemýšlím, že půjdu podnikat, abych byla sama svým pánem, splatila hypošku a mohla vyjet za dobrodružstvím... smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
březen 07, 2008 10:39
jo, Inko, : bb
taky mě svrbí kola od auta :-)
březen 07, 2008 10:53
jo, Toulavej, hele, prozraď, : ivanka
jestli to tedy není nic tak zas moc tajnýho - co děláš?
Že máš tolik volna?
březen 07, 2008 10:57
tak se děvčata dohodněte, místo spolujezdce je pořád volný . . . : toulavej
už jsem ho některým nabízel, ŽÁDNÁ neprojevila zájem, pořád jen výmluvy . . .
Přitom partnerky chovám jako v bavlnce. Když tedy nezlobí :-)

Inko, musíš chodit do práce DŘÍV, odcházet DÝL, než ostatní a nadělat si to . . . A mít hodnýho šéfa, to především.
březen 07, 2008 11:04
já nevím Toulavej, já jsem taková zlobivá holka : Inka
od přírody smilies/wink.gif tak to je v kýblu,
jela bych ale mám tu mrak povinností, ale je to moc lákavé, musím si to nejdřívě nějak uspořádat v životě.
Jo Toulavej neboj já jsem ranní ptáček, ale v práci se nezdrzžuju déle než je nezbytně nutné, to zase rozumně, za ten plat!!! Ale šéfa laskavého to opravdu mám i kolegy.
březen 07, 2008 12:10
Inko, TUHLE výmluvu říká každá . . . : toulavej
moc by chtěla, závidí, ale . . . :-(
Jenže, já tu vážně víc jak 40 - 50 let už ASI nebudu . . .
březen 07, 2008 12:23
já nezávidím, tuhle vlastnost v sobě totiž nemám, : Inka
jo 40-50 let tak to je dobrý, já jsem rychlá holka
březen 07, 2008 12:46
Bóže, tys musel vidět krásnejch koutků světa !!! : wendy
Být mladší a svobodnějšího povolání máš mě na sedadle spolujezdce. Výmluvy, jo ? Ale ne, je to tak jak to je. Nevím sice, co si představuješ pod pojmem "...když teda nezlobí.."
Pěkně se připravuj na cestu - to těšení se je taky úžasná věc, nejen dobytí cíle - a já se jdu připravovat na oslavy.
smilies/grin.gif
březen 07, 2008 13:54
"zlobení" je to, co je popsaný v mý cestě na Floridu nebo do New Orleansu . . . : toulavej
třeba se to tu někdy objeví :-)
březen 07, 2008 14:05
Áha, tak jo. Florida či New Orleans : wendy
Ta Zeměkoule je čím dál tím menší, viď. ČAuky.
smilies/wink.gif
březen 07, 2008 14:28
Ale Toulavej, : Ceskymo
v cervnu uz jsou tu priserny horka - 40, 50C ve stinu, ovsem ten se tu moc nevyskytuje... nechces priletet driv??? smilies/shocked.gif A devcata, delejte mu nektera spolujezdce, v tom clanku nahore si muzete precist samy, ze kdyz vyrazi sam, je ztracenej smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif A taky by bylo fajn vas videt... smilies/wink.gif
březen 07, 2008 20:00
dobře, Ceskymo, tak já teda přijedu, : bb
když tak přemlouváš
:-)))
březen 07, 2008 21:18
tak jsem si rikala co budu delat : Polarka
az mi kluci odejdou...Olin odchazi za dva roky a pak uz snad nebude proc zit....jsem desne na deti fixovana. Jenze manzel mi odmitl povolit adoptovat cinskou holcicku, chce si prej neco uzit. Takze prisel se skvelyn napadem. Nasel prej nekde v Singapuru plachetnici no a dostal napad ze bychom se mohli plavit po oceanech. Zalezi teda na zdravi ale momentalne se citim uplne nejlip jak jsem se citila za poslednich dvacet let....kdyby nebylo te predlonske havarkysmilies/sad.gif Zada proste bolej.Ale jelikoz jsem blazen do kazde takove akce tak jsem naprosto pro! A zda se mne ze tak by se dal prezit i ten odchod kluku. Tak mi chybi to jezdeni!!!!
březen 08, 2008 02:39
Polarko, : Ceskymo
plachetnici? No to je uplne skvelej napad!!! Ale proc az v Singapuru, to by se nenasla nejaka pobliz? A nebo je tak velikej rozdil v cene? Hele, ale takovahle akce by te opravdu mela "udrzet nad vodou", jdi do toho... Drzim ti palce, at se ty zada srovnaj.
březen 08, 2008 05:14
George (Jirku) Jelínka : Michal
samozřejmě znám,no a Daniela zná zas nás, svět je malej.
Když tak nech vzkaz, rádi vidíme našince z domova.
Už se těšíme na návštěvu.
A to platí pro všechny čtenáře a čtenářky, u nás se vždycky najde postel navíc a slušné zacházení k tomu.
březen 08, 2008 17:04
Českymo, : Michal
odkudpak ty jsi, že bydliš tak blízko a nevíme o sobě?
S tím horkem to není tak strašný, když se k tomu přidá pouhých 20% vlhkosti.
březen 08, 2008 17:07
Michale, : Ceskymo
jizni Kalifornie, primo na Hwy. 395, mezi Victorville a Bishopem, takovy mrnavy hnizdo jmenem Johannesburg, na vetsine map snad ani neni smilies/cheesy.gif A s tou vlhkosti - v lete tu neni ani tech 20%, vetsinou...
březen 08, 2008 17:49
Johannesburg?????? : Michal
Ježišmarjá to snad není možný. Já to místo znám, donedávna jsem tamtudy jezdil s french fries z Idaha do City of Industry.
A jen jsem se divil kdože tam může bydlet. Promiň, nechci se dotknout, určitě máš nějaký důvod, jen netuším... ale to není můj business.
No, už tam nejezdím a tak se nemůžu zastavit na pokec. Nic ti tedy nehrozí smilies/grin.gif
březen 08, 2008 22:01
za tu hezkou nabídku pro všechny z Kudlanky : bb
se sluší Michalovi poděkovat, je to moc milé
škoda, že se v nejbližších dvou letech do Ameriky nechystám smilies/smiley.gif
březen 09, 2008 13:26
Od roku 2010 jsem pro cestování volná - snad : wendy
takže hledám parťačku a můžeme vyrazit... smilies/grin.gif
březen 09, 2008 19:00
Ceskymo, : Yta
zdravim Te. Jsem od San Diega, takze ne tak daleko od Tebe. Po highway 395 rada jezdim. Kam se chces odtamtud presidlit? Tu Jizni Ameriku snad nemyslis vazne?
březen 09, 2008 22:25
Michale, : Ceskymo
ale to je skoda!!! No, treba se sem jeste nekdy vratis - samozrejme jsi vitanej! A proc tu ziju? To je jednoduchy - ja chtela barak a muj muz nesnasel civilizaci (i tady brblal, ze uz je tu vic nez jedna stopka na silnicich) a navic to byl poustni krysa, co by nesnesl zit v jinym druhu vegetace - no a tak jsem tu. Ale snad to prodam a hnu se odsud, doufam...? Jinak nejsi jedinej, kdo uz se me s udivem v oku ptal "A proboha, proc tam bydlis?" smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif A docela's me prekvapil, ze vis, kde to je - s mym prizvukem si lidi obcas myslej, ze ziju v Jizni Africe smilies/cheesy.gif

Yto, opravdu nejsi tak daleko, asi 5, 6 hodin jizdy... snad najdes na mape Ridgecrest, no tak my jsme asi o 20 majli bliz. A tu Jizni Ameriku myslim smrtelne vazne, ale jestli tam zustanu, to jeste nevim, nejdriv to musim videt, pak se budu rozhodovat smilies/wink.gif
březen 10, 2008 06:10
Wendy, : Ceskymo
jeste dva roky? No tak jestli do ty doby neumru, tak jo! smilies/grin.gif smilies/grin.gif
březen 10, 2008 06:12
Neumírej, je ještě brzo : wendy
než se dá cetovatelská partija do kupy, to bude trvat! A jak to tak vypadá, razíme do Jižní Ameriky. Doufám, že ne do Columbie. Co takhle Brazilie. Nebo Peru.
březen 10, 2008 11:16
Michale, to budeš jistě znát i V. Matouška, taky muzikanta : toulavej
Když jsem u nich, přespávám u George, když ho zastihnu, jinak na RA v okolí na hwy I 84, u přehrady nebo v kempu před Idaho City. Když tedy není už sníh. Minule tam ještě byl, kdežto v Boise už bylo jaro :-)
Když mně dá Kudlanka adresu případně telefon případně tobě můj mail, můžu se stavit. A neboj, nezdržím se moc dlouho, dálky volají :-) a na Aljašku je to ještě daleko :-) . . .

březen 10, 2008 12:49
děvčata, do Peru nebo Argentiny a Chile bych se přidal, : toulavej
kdybyste mě vzaly . . . Jenom se nerad nechávám vodit - vozit jako cvičenej medvěd průvodcem.
březen 10, 2008 12:53
Chile, Peru a Velikonoční ostrov : wendy
ten patří k Chile, že. Chtěla bych se jednou zadumat a vyfotit u sochy Moai. Já o něčem dlouho dumám a pak se urvu a jdu do toho. Nebo to přehodnotím a nejdu. Ale tohle mě moc a moc láká !
březen 10, 2008 14:04
wendy, s Pavlem Pavlem, co kráčel s Moaí, : toulavej
jsem chodil do školy . . . Byl o rok výš i když o rok mladší. Už tehdy byl výraznej a uměl pěkně malovat . . . Jako splnění snu je sáhnout si na Moau pěkný. Je to silnej zážitek, ale jenom jeden široko kolem. Tam, co žijí potomci Inků, je těch silnejch zážitků vedle sebe moc.
březen 10, 2008 14:53
Wendy, : Ceskymo
chtela bych vyrazit (dorazit) do Chile a Peru... pro zacatek, pak se uvidi. Velikonocni ostrov a Galapagy taky nejsou k zahozeni! Tak jo, tak ja jeste neumru smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Toulavej - a nama by ses vodit-vozit nechal? smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
březen 11, 2008 03:54
já nevím, se dvěma ženskejma, jestli to nebude na mě moc . . . : toulavej
já jezdil s jednou a občas jsem toho měl ažaž. Ale jenom občas . . . :-)
březen 11, 2008 12:51
... : bb
smilies/smiley.gif
březen 11, 2008 13:19
Toulavej, : Ceskymo
takovej kus chlapa, prece by ses nelek! smilies/wink.gif
Kdypak minis dorazit az sem?
březen 13, 2008 06:56
5.června večer bych si měl vyzvednout káru na parkovišti letiště v LA : toulavej
Tak podle počasí a okolností můžu přijet už na nedělní oběd :-) a nebo udělám smyčku přes Yosemite a objevím se o týden později, dám vědět :-)
březen 13, 2008 13:12
tedy, já to sleduju - : mahu
koukám, že máš špičkově levnou cestovku, milý "toulavý". Jak si tak čtu dozadu, tak si na internetu najdeš pár adres Čechů a Češek po Americe, pak prohodíš pár e-mailů a už máš zajištěné ubytování i jídlo.
Však ti hodní lidé přeci nebudou chtít od "návštěvy z daleké domoviny" nějaké poplatky, nějaké peníze.
No, tomu se říká krásným českým slovem "VYŽÍRKOVSTVÍ NON PLUS ULTRA" - pak není divu, že se se jiní Čechové a Češky za svou národnost až stydí.

Takže Ceskymo, pak Michal z Boise, docela jistě Alenka Kennedy, taky je tu ještě pár lidí z Kanady, jak jsem četla. A určitě jich bude podstatně víc. .
Ono stačí si tu jen číst. Už se těším na další cestopis.
březen 13, 2008 13:41
mahu, když se vracím ze svých cest do Čech, už se těším na kamarády a zase slyšet češtinu, MOC mně chybí . . . : toulavej
Ale stačí vyjít z letiště a už vidím, že TADY je VŠECHNO ŠPATNĚ, HLAVNĚ LIDI, protože přírodu máme pěknou. Z takových lidí, jako seš ty je mně moc smutno, z podobnýho uvažování. Je plný závisti a podezírání. Ale bylo by - především pro tebe - moc dobrý, kdybys začala přemýšlet a dívat se na svět POZITIVNĚ, že všichni lidi nekradou, nevyužívají ostatní a přijedou na návštěvu jenom se pozdravit, dát řeč, co je novýho, jak se kde žije. Z tvýho přízemního uvažování je mně moc smutno, protože vás takových v týhle zemi je strašně moc. Na vás jsou postavený volební programy některých stran. V Americe jsem se s takovým uvažováním lidí nesetkal, myslím, že by to nikoho ani nenapadlo . . . Jak ti vůbec mohlo napadnout, že bych se nechal hostit u lidí, který znám jen přes mail. Asi před rokem jsem tu odpovídal na úplně stejnou nejapnou poznámku, je mě vás líto . . . Máš pravdu v tom, že za podobně smýšlející lidi se stydím. Za to, že jsem Čech, ne.
březen 13, 2008 14:21
hele, chápu, že se potrefenej husák ozval, : mahu
ale bohužel, co je psáno, to je dáno.
No, uvidíme, uvidíme.

Zatím jsi mne přesvědčil jen o opaku. Dívala jsem se právě i na komentáře i k těm starším tvým cestám. To víš, musíš počítat i s tím, že si lidi všimnou.
Ale chápu tě, takhle tě to přijde poměrně levně.
A to tvý kázání - měl bys se dát do politiky, tam bys s tím uspěl.
Fakt, nevíc kejhá ten potrefenej.
Tak šťastnou cestu a pozdravuj.
březen 13, 2008 15:09
nějak sis to popletla, mahu : toulavej
odpovídám ti, protože jsi mě oslovila, ne protože bych měl být potrefenej.
Zřejmě na návštěvy nechodíš, jinak bys věděla, že se nechodí s prázdnou. Např. propašovat pár lahví našeho alkoholu co se tam neprodává - jinak to nejde - je celkem riskantní záležitost, kdyby na tebe přišli.
Jen pro zajímavost, kolik si myslíš, že asi tak ušetřím, když objedu všechny známý co jsem sehnal přes internet a všude se nechám živit alespoň týden :-) a oni se mnou jezdí po okolí, platí za mě a ještě přidají na benzín a jídlo na cestu :-)))
Když už jsem tu to kázání napsal, bylo by dobrý, kdyby sis z něj alespoň něco odnesla. Dost by ti to pomohlo, vážně. Jinak by bylo dobrý poměřit, kdyby to nějak šlo, kdo z nás dvou kejhá víc . . . Od tebe žádnou šťastnou cestu přát nechci a ani nikoho pozdravovat nebudu, nemám totiž takový lidi rád. howgh
březen 13, 2008 15:36
Toulavej, : Ceskymo
ale Yosemite je jeste dal, to se radsi zastav na ten nedelni obed - mam zmrazenou domaci drzkovou smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif I kdyz teda 5. cervna bude ctvrtek - to je dobre, to muzes osobne poznat i tu neuveritelnou 96tiletou Olgu, co tu ma bar, otvira ho jenom od ctvrtka do nedele. Jinak alkohol se nepasuje, ten je povolenej (teda myslim, ze krome absintu, u toho se amici rozhodli, ze je skodlivej, neptej se me, proc - nevim), ja naposled privezla medovinu, myslivce, slivovici a myslim, ze ferneta, normalne jsem to napsala-priznala a nic se nedelo. Tak doraz, uz se tesim, jak me zneuzijes smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
březen 14, 2008 09:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]