O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TOULKY ŠUMAVOU - PO STOPÁCH ZLOČINŮ - 2. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 05 září 2019
Přejít na obsah
TOULKY ŠUMAVOU - PO STOPÁCH ZLOČINŮ - 2.
Strana 2
Tak jak jsem slíbila, pokračuju v kronice šumavských mordů… Zatímco v případě Emílie, o které jsem vám psala včera, by se dalo ještě snad polemizovat o určité shovívavosti, u dalších vražd převažovala ziskuchtivost a nebývalá krutost. Tak tomu bylo i u vražd v Rajském mlýně u Čachrova r. 1925 a pak i té v Horní Světlé, která se stala v r. 1962.

 

 

 

Výsledek obrázku pro vesnice RajskéBlízko Čachrova na Šumavě leží vesnička Rajské, podle ním dostal název i mlýn, ve kterém žil mlynář Martin Majdl se svojí ženou Marií, synkem Emilem, 65letou matkou a čeledínem Ignácem Jonášem. 1. února 1925 se manželé vypravili na mši do kostela.

Vůbec netušili, že je z lesa pozoruje někdo jiný, kdo má v úmyslu u nich loupit. Lupič šel do mlýna v domnění, že stavení je opuštěné. Když ho vyrušila mlynářova matka, držící v náručí kojence Emila, vzal sekeru a zabil ji.

Emil, kterému bylo pouhých devět měsíců, vypadl nebohé ženě z náručí  a začal  plakat. 

 

 

Kojencův pláč uslyšel 14letý čeledín a přispěchal dovnitř, což se mu stalo osudným... Vrah po vraždě ukradl mlynářovy boty a 3700 korun, které utratil po hospodách a nevěstincích.

Když  se Marie vrátila s příbuznou domů z kostela, zatímco Martin se ještě stavil v hospodě na řeč se sedláky, našla tři těla v tratolišti krve.

 

 

Rozjelo se pátrání a vrah byl dopaden. Byl velmi cynický a svého činu nijak nelitoval.  

Mlynář v něm poznal muže, který se několik dnů předtím ucházel ve mlýně o práci. 20letý recidivista Bedřich Krása měl přes svůj mladý věk už několik škraloupů. Trest smrti  za trojnásobnou vraždu ho však minul. Proč? Protože tehdy nebyla hranice plnoletosti 18 let. Později se o něho začalo zajímat gestapo, snad se jim hodil jako konfident.

Nebozí manželé museli se svým těžkým údělem žít a další děti už bohužel neměli. Martin Majdl se v r. 1953 oběsil. Marie později zešílela a utopila se v říčce Ostružné. 

 

 

Rajské údolí je krásné, v blízké Zahrádce jsem letos v zimě nafotila plno líbezných  chalup pokrytých sněhovou peřinou. Mlýn tu už nestojí,  byl zbourán v nedávných letech.  Osudem zkoušení Majdlovi  spí svůj věčný sen na hřbitově v blízkém Čachrově.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]