O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NA CO MYSLÍ ITALKY (PŘI SEXU)? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 07 leden 2019
Přejít na obsah
NA CO MYSLÍ ITALKY (PŘI SEXU)?
Strana 2
Nedávno jsem v jednom italském ženském časopise narazila na článek o tom, co se honí hlavou Italkám během sexu. Protože si myslím, že to může také zaujmout naše čtenářky (i muže), tak se pokusím některé základní myšlenky stručně shrnout. Sexuoložka a psychoterapeutka Chiara Simonelli z Institutu klinické sexuologie v Římě dělí ženy podle toho, na co myslí během sexu, na několik skupin.

 

 

 

 

Instinktivní

Tyto ženy se dokáží sexu plně oddat a opravdu si ho užívat. Jejich sensualita vzplane jako plamen a nepotřebují k tomu nějaké komplikované erotické fantazie a dlouhé předehry. S mužem, kterého milují, jim stačí jen výměna pohledu, dotyk kůže a už jsou jako v sedmém nebi. Paní Simonelli však zdůrazňuje, že tento typ sexuálního splynutí bývá nejčastější u párů, které spolu žijí teprve krátce. Tím ovšem naznačuje, že způsob prožívání sexu není daný a neměnný ale průběhem života se u ženy může měnit.

 

 

Image result for LOVERS PNG

Estétky

pro tyto ženy je velmi důležitá partnerova přitažlivost a jeho vzhled, což neznamená, že pro ně není důležitá i citová stránka. Často se ale zamilují právě na základě mužova zevnějšku, ačkoliv tato tendence byla dlouho považována za mužský způsob výběru partnerky. Tyto ženy jsou schopné si vychutnat pohled na partnerova ramena, silné paže či vypracovaný hrudník, a už jen to je pro ně stimulující a spouští erotické touhy. Mají kromě silnějšího estetického vnímání i schopnost ocenit dokonalost, asi jako znalec má větší smysl pro krásu těla. Sexuoložka však zdůrazňuje, že tento typ sexuality je častější u mladých žen a dívek, které se dokáží vzrušit jen pohledem na dokonalého muže, zatímco ženy se zralou sexualitou považují za přitažlivé i drobné fyzické nedostatky či charisma a osobnost toho druhého.

 

Zakomplexované

tento problém je podle paní Simonelli poměrně častý - u takových žen bývá sexuální prožívání hodně ovlivněno myšlenkami na jejich osobní tělesné nedostatky, ať skutečné či domnělé, a to je často zcela zablokuje. Než ulehnou do lože, kontrolují, zda je osvětlení ložnice natolik tlumené, aby příliš neukazovalo jejich tělo, za které se často stydí, a při milování samotném pak myslí hlavně na to, jestli v té které poloze nejsou příliš vidět jejich silná stehna, příliš malá prsa nebo faldíky na břiše. Řešení je jediné - vyrovnat se sama se sebou a uvědomit si, že naprosté dokonalosti nelze dosáhnout, a ve skutečně pevném vztahu je to i zbytečné. Pokud berou své tělesné nedostatky skutečně tak závažně, měly by se pustit do diety a cvičení, a hlavně si uvědomovat, že ani partner, zejména pokud je to ten typ, který vás na vaše chybičky rád upozorňuje, že ani on sám není zcela dokonalý. Je to sice trochu škodolibé, ale pomáhá to. A hlavně nedělat z toho zbytečně trauma.

 

Romantické

Tyto ženy vzruší vyznání lásky víc než nějaká žhavá scéna erotického filmu. Sex je pro ně natolik spojený s city, že jejich představy při sexu jsou více emotivního než sensuálního rázu. Romantické výměny sladkých slůvek a ujištění, jak se vzájemně milují, jsou pro jejich hluboký prožitek doslova nezbytné, a víc než mužův bezchybný fyzický výkon je uspokojí láskyplné zašeptání: Miluji tě. Bývají něžné milenky, pro které je emoční náboj vztahu rozhodující.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]