O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

... A DALŠÍ NOC PDF Tisk E-mail
Neděle, 28 říjen 2018
Znáte takový ty večery, kdy si pustíte na HBO automatické přehrávání a sjíždíte jeden díl úplně připitomělýho seriálu za druhým, i když už máte mezi víčkama narafičený sirky? Víte, že jediný, co teď potřebujete je spánek. Usnout a nic nevědět o světě. A přesto nezhasnete, protože máte strach, co se stane, až bude všude ticho a tma?

 

 

 


Řeknu vám, co se stane. Zůstanete v pokoji, bytě nebo domě úplně sami. A co hůř, sami se sebou. Váš dech, bušení vašeho srdce. Vaše myšlenky, který se jako neřízená střela řítí tím nejhorším směrem a nejde je zastavit.

Podíváte se do tváře všem svým strachům z takové blízkosti, že stejně neusnete.

Ještě před pár lety by mě ani nenapadlo, že někdy budu sbírat odvahu prostě zhasnout světlo. Myslela jsem, že je to problém malých dětí, které se bojí bubáků. Divný. Už dlouho nejsem malá. 
Jaký je vlastně rozdíl mezi mým dospělým já a malou holčičkou, která v noci pláče sama v nemocnici. Dívá se skrz studené mříže kovové postýlky a její tak smutno a má strach, protože někdo cizí jednoduše zhasnul. 


Pamatuju si, že jsem se z oken té nemocnice dívala na zelené kopulky kostelů, které se třpytily v oranžovém světle pouličních lamp a srpku měsíce. Vidím sama sebe. Malinkou, vystrašenou holčičku ostříhanou na kluka, která druhý den nechtěla vidět maminku, protože se bála, že už jí nechce, když ji tam nechala. Bála se taky, že bude plakat a všichni to uvidí. Schovala se pod peřinu a nechtěla vylézt. A pak stejně plakala. A maminka jí objala a bylo dobře. 


Jaký je tedy ten rozdíl? Vůbec žádný. Jsem to pořád já. Tatáž malá holka, která je jen schovaná v těle velký holky. A úplně stejně jako před lety má pocit, že ji někdo někde nechal, zapomněl na ni a odešel. Úplně stejně se taky stydí plakat před někým i sama před sebou. Stydí se říct: Mám strach. Je mi strašně smutno. Bolí mě to. Potřebuju....

A tak pláče jen když se zhasne.

 

Související obrázek

 


 

Každý další den, když ta velká holka vstává, snídá, obléká se a vyráží na cestu do světa, ta malá doufá, že možná dneska ji konečně uvidí ten, kdo ji tehdy někde zapomněl.

A obejme jí takovou, jaká opravdu je. Protože jen proto, že vyrosteme, nestáváme se někým jiným.

 

LOVE YOU ALL - všechny malé holčičky a kluky, kteří se dneska v noci taky bojí zhasnout.

 

NEOHROŽENÁ ŽENA

 

 
Komentáře (7)add feed
... : *deeres*
Nočník Neohrožené ženy jsem vždycky ráda četla. Jenže její příspěvky na fejsu mně teď připadají čím dál více ujetější. Na tenhle tam byla hezká odezva:
Je podzim, míň denního světla, no, a asi by TO vyléčily endorfíny, takové TO vypocení na cizím těle, že jo....To se pak jináč skály lámou a kytky voněj a ptáci zpívaj. Nesmí TO chybět, jak TO chybí, tak je člověk takovej neúplnej. Chce to chlapa, o koho se opřete, kterej vám udělá aspoň občas pomyšlení, a i když nebude zrovna vedle vás, tak víte, že je s váma v duchu. Tož to je moje diagnóza, ale je naprd, páč v lékárně je na recept neprodávaj. Myslím ty prince na bílém koni. To by byly fronty, co? Tak aspoň na dálku posílám jedno přátelské obejmutí a chápu, vo co go.
říjen 29, 2018 08:20
... : d@niela
Moc ráda čtu Nočník neohrožené ženy a šířím její texty dál :-). Je fajn si občas zaskuhrat, pomůže to, uleví se a je pak i síla na nové "boje".

Jo, a ještě jedno - ono najít "toho pravého" je nesmírně těžké. Pokud ženská nebere všechno, nebo cokoliv projeví zájem, pokud má taky nějaká ta přání a požadavky, byť minimální, tak to někdy trvá nesmírně dlouho.
A někdy se to ani nepovede...
Známe, žejo?
říjen 29, 2018 13:39
... : Moira
Danielo, ja to bohuzel vidim opacne. Kecy blbky, pro kterou si neprijel princ na bilem koni. A ona teda rozdodne ze SVYCH pozadavku slevovat nebude. Tak at je sama a ty kecy si usetri....
říjen 29, 2018 18:42
... : Moira
Normalni zenska, ktera se stara o rodinu, chodi do prace a rada si udela cas i na sve zajmy, na tyhle uvahy rozhodne cas nema.... Ona totiz ZIJE...!
říjen 29, 2018 18:46
... : d@niela
Moiro, nevidíme do toho ani jedna...
Nemusíš vždy jen čekat na prince na bílém koni, kolikrát stačí i nějaký ten dobrý kolemjdoucí. Jenže - ne vždy máš kliku, že žiješ v prostředí, kde ti správní či alespoň dobří vhodní najdou.
Kdyby to bylo tak jednoduché...
říjen 29, 2018 22:01
... : Moira
Danielo, bohužel tyto výlevy mi proste pripadaji prvoplanove, trapne, hrajici na city tech, kteří na to skoci. Ja na tohle nehraju. Myslim si, ze by devce mělo něco poradneho delat. Nejlepe v zemědělství, ona by ji ta sebelitost a sebeláska rychle presly...
říjen 30, 2018 06:56
... : NČ
Tak jsem to přečet. Hm.
říjen 30, 2018 09:12
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]