O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DARMOŽROUTI - V. PDF Tisk E-mail
Neděle, 29 červenec 2018
Přejít na obsah
DARMOŽROUTI - V.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

Cítila jsem se unavená, tak jsem jim ještě nachystala misku s pomazánkou, pár krajíců chleba a šla jsem si lehnout. Budoucí maminky přece musí hodně spát. Po půlnoci mě vzbudila Čenda, která pořád nervózně přecházela sem a tam po pokoji a mňoukala. Potom si zalezla do nejnižší z polic, které byly v čele naší postele, a do rána tam porodila čtyři koťata.

 

 

 

 

Image result for small cats

 Čenda, ač sama málem ještě kotě, byla vzornou mámou. Udělala jsem jim měkký pelíšek rovnou v té polici, protože se tam kočka zřejmě cítila bezpečně a odmítala ji opustit. Když jsem jí přemístila koťata jinam, v momentě je nanosila zpět do police. Hlídala své děti jako oko v hlavě a nikdo, kromě Michala a mě, se nesměl ani nakouknout. Já měla dokonce dovoleno brát ty malé válečky do rukou, těšit se s nimi a hlavně je pozorovat.

 

No, mezi námi, ze začátku nic moc, takové mokré myši, ale pak už byla koťátka den ze dne roztomilejší. Jedno z nich bylo přesnou mourovatou kopií své matky a všechna ostatní zase bílá s malými černými a hnědými ostrůvky.
 

Pozorovala jsem Čendu jak je krmí, masíruje bříška, aby se vyprázdnila, čistí je a uklidňuje předením. Když malé kočky povyrostly, učila je žrát z misky, dohlížela na jejich první souboje a občas trestala neplechy. To už jich bylo všude plno a museli jsme šoupat nohama po zemi, abychom některého drobečka nezašlápli.

 

Ta tři bílá koťátka se nám podařilo rychle udat mezi známými, dokonce i Venca si vzal jedno pro dcerky, ale mourovaté nám zůstalo.

 

 

 

Bylo mi líto Čendy, že přijde o všechny děti a bude smutná, tak jsem uprosila Michala, že si poslední kotě necháme. Byl to kocourek a dostal jméno Matýsek. Když ještě trošku povyrostl, usoudila Čenda, že už by s ní mohl začít chodit na zahradu. Přesně si vybavuji, jak seděla na „kočičím okně“, mňoukala a nutila Matýska, aby za ní vyskočil. Ten se strašně snažil, ale pořád mu chyběl kousek k tomu, aby dosáhl na parapet. Když už byl vysílený, tak ho nechala chvíli odpočinout, ale brzy na něj volala zase. Potom se mu najednou podařilo zachytit předními tlapkami. Visel na parapetu a vyděšeně mňoukal. Čenda ho chytila za zátylek a vytáhla nahoru. Tehdy spolu byli poprvé venku a za pár dní už skákal úplně sám.

 

Matýsek rostl jako z vody. V jednu chvíli byli s Čendou stejně velcí a docela se nám pletli, ale brzy se z Matýska stal pořádný Mates. Nějak mámě přerostl přes hlavu.

 

 

MIA KOBOSILOVÁ

 

 

 

 

Komentáře (1)add feed
... : *deeres*
Tak to budou mít brzy další koťata. Kočky příbuznou plemenitbu neřeší.
červenec 30, 2018 08:38
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]