O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DARMOŽROUTI - V. PDF Tisk E-mail
Neděle, 29 červenec 2018
Přejít na obsah
DARMOŽROUTI - V.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

Jednou jsem přišla večer z práce a našla jsem doma soptícího Michala.

 

„Co se děje, zlato?“ zeptala jsem se opatrně.

 

„Ale, Venca už tu měl být asi tři hodiny a není po něm ani vidu ani slechu. Je potřeba pracovat celou noc, protože ráno musím bezpodmínečně předložit ke schválení hotový model scény. Sám to nejsem schopen v žádném případě stihnout,“ chytal se za hlavu.

 

„Myslíš, že zapomněl?“

 

„To rozhodně ne, včera jsme se jasně domluvili.“

 

„Víš co? Skočím se podívat do té jeho oblíbené hospody ke kasárnám,“ nabídla jsem se.

 

Měla jsem štěstí. Když jsem nakoukla oknem do lokálu, uviděla jsem Vencu, jak sedí u stolu se dvěma muži a rozkládá rukama. Před sebou půl piva a celého panáka. Vešla jsem dovnitř.

 

„Heluško, sluníčko, pojď sem k nám, já ti musím něco říct,“ halekal Venca přes celou hospodu.

 

 

Všichni se po mně podívali a já se snažila být úplně neviditelná. Prošla jsem sprškou různých poznámek až k hříšníkovi, který okamžitě spustil svůj obvyklý srdceryvný monolog: „Já jsem takový neřád, kamarádovi slíbím pomoc a místo toho tady chlastám. On to teď chudák určitě nestihne, protože jsem nepřišel. Tolikrát už mi pomohl a já mu to takhle oplácím.“

 

„Tak pojď, půjdeme za Michalem a nějak mu to vysvětlíme,“ mávla jsem lístkem na vrchního a zaplatila ten dlouhý plot z čárek, který už stačil postavit.

 Ani neprotestoval, i když měli jeho kumpáni spoustu řečí. Jen do sebe ještě v nestřežené chvíli obrátil toho posledního nalitého panáka. Horší bylo, že sotva stál na nohou, takže jsem s ním  dobrou půlhodinu chodila pěkně svižně po parku, aby se trochu vzpamatoval. Vyptávala jsem se na děti a na všechno možné, abych kontrolovala, zda ho již opouští „patlavost řeči“.

 

Venca měl čtyři dcery s jednou manželkou. Nejdříve měli dvě děvčátka rychle po sobě, a když už jim bylo kolem dvacítky, tak si pořídili další dvě. Prý jim bylo najednou smutno.

 

Z parku jsme zamířili do aťasu. Když Michal uviděl Vencu, jak na něj provinile kouká a usmívá se při tom jako měsíček na hnoji, musel se začít smát taky. Pak náš kamarád ještě absolvoval vlažnou sprchu, dvojitou kávu a pomalu začal fungovat.

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]