O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DARMOŽROUTI - IV. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 26 červenec 2018
Přejít na obsah
DARMOŽROUTI - IV.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

Šmolek se nám přišel s úlovkem pochlubit. Položil myš na podlahu a čekal na pochvalu. Než jsem se nadechla k proslovu, stalo se něco nečekaného. Myška sebou párkrát mrskla, rozhlédla se a prchla do kouta. Překvapený Šmolek vyrazil za ní a chtěl ji chytit. Nevěřila bych, co dokáže pud sebezáchovy. Jakmile se kocour přiblížil, myš najednou vypískla a vyskočila asi dvacet centimetrů vysoko. Šmolek se zastavil uprostřed pohybu a zíral. Vtom myš vyskočila ještě jednou, ale tentokrát proti kocourovi, zakousla se mu do kůže na krku a zůstala tam viset. Šmolka chytil úplný amok a začal zběsile lítat okolo místnosti. Chvílemi to bral doslova po zdech. Když se mu konečně podařilo toho rozčíleného hlodavce setřást, měl před ním od té chvíle obrovský respekt. Nehodlal se už ani přiblížit k rohu, kam se myška znova vmáčkla a čekala, co bude dál.


Všechno se to seběhlo tak rychle, že jsme s Michalem jen vyjeveně zírali. Natáhla jsem se pro ručník, abychom konečně mohli opustit lavor. Stejně však už bylo kolem mokro, protože Šmolek provedl jeden průlet přímo vodou.


„To je myš hrdinka, měli bychom jí dát svobodu odměnou za statečnost,“ prohlásil Michal.

„To by si určitě zasloužila, ale jak to chceš udělat?“

Michal na chvíli zmizel v kuchyni a pak se vrátil s dlouhými kleštěmi na grilování.

„Drapsnu ji do těch kleští a vyhodím na zahradu,“ řekl.


Jak řekl, tak neudělal. Jakmile se totiž přiblížil k vystresované myši, začala okamžitě pískat a vyskakovat proti jeho holým nohám. Ta malá myšička hnala velkého chlapa přes půl místnosti. Já už jsem v té chvíli stála na posteli a připadalo mi to nesmírně komické. Pak ještě o něco více, když jsme na té posteli, po dalším pokusu s kleštěmi, stáli oba. Za námi se kryl Šmolek s naježeným ocasem. Myš se pokaždé vrátila na stejné místo a nespustila z nás své černé korálky.


„Kdyby nás někdo viděl, tak by se bavil víc než u vás v divadle,“ utírala jsem si slzy od smíchu. „Co hadice od vysavače? Třeba by do ní vlezla jako do myší díry, co myslíš?“ napadlo mě.


Seděli jsme na posteli a přemýšleli, jak se dostaneme k vysavači, protože cesta vedla kolem myši. Naštěstí si Michal vzpomněl, že má za dveřmi atelieru, které byly na opačné straně, dlouhou roli průsvitného papíru. Přinesl ji, z jedné strany ucpal hadrem a přistrčil k myšce. Ta, když uviděla díru, hned byla v ní. Michal rouru rychle zvedl, přiskočil k oknu a obloukem hodil malou bojovnici do trávy. V mžiku byla pryč.


Takhle tedy dopadl Šmolkův první lov a bohužel i poslední. Asi po měsíci se podle domovnice, která nám to přišla říct, najednou objevil na zahradě dobrman, který důvěřivého Šmolka ošklivě poranil. Čenda mu asi nestihla říct, že před psy se musí prchat. Připlazil se v žalostném stavu pod „kočičí okno“, kde ho Čenda olizovala a zoufale mňoukala, aby nás přivolala. I když jsme ho okamžitě odvezli k veterináři, stejně chudáček druhý den pošel. U koho byla návštěva s dobrmanem, to jsme se nikdy nedozvěděli.


Čenda několik dní chodila a pořád svého kamaráda volala a hledala. Bylo moc smutné ji pozorovat. Potom nás ale překvapila. Skočila mi večer na klín, aby se pomazlila a jak jsem ji tak hladila, přišla mi nějaká tlustá.


„Michale, mám pro tebe novinku,“ nakoukla jsem do ateliru, „Čenda bude mít koťata.“

 

 

 MIA KOBOSILOVÁ

 

 

 

Komentáře (8)add feed
... : *deeres*
My psa nejenom ptakobijce, ale i myšobijce. Jak myš uloví, tak nepustí a nenápadně mně jí přinese v tlamě až do bytu. Hadice od vysavče mně teda ještě nenapadla, ale on nepřinesl ještě žádnou hrdinnou "Gádžeku" z Rychlé roty. Stačí dupnout a myšička maže raději z bytu pryč.
červenec 26, 2018 09:46
... : NČ
To jako se netrefíš hned na první dupnutí?
červenec 26, 2018 11:57
... : *deeres*
Na první dupnutí se strefila moje máma a holka to vždycky obrečela. Bílé myšky mně kdysi spláchla do záchoda, nelida jedna. Já na ně dělám jenom bu,bu,bu! Ať se o ně postará příroda, je tu hafo poštolek i káňat, tak ať si taky daj´! Nemusí všchny sežrat jenom náš pes, ten dostává žrádlo doma.
červenec 26, 2018 12:37
... : NČ
Nojo. Lepší ale je, ten sajrajt smradlavej zadupnout hned, než se to usadí a namnoží. A děti? Ty ať se naopak bedlivě koukají, ať viděj, jak se nakládá se škodlivejma vetřelcema. Co se v mládí naučej ....atd. Budou to móc potřebovat.
---------
Sorry jako. Vetřel jsem se nezván, protože jen rozvracim svou pravdou a neláskou zdejší láskyplnou diskusi, sice nulovou, ale o to víc přeplněnou pravdou a láskou.
Brej den všem. A třeba zase někdy .....
červenec 26, 2018 13:29
... : d@niela
ale, di ty jeden...
žádný takový, krafeš hlouposti smilies/grin.gif
červenec 26, 2018 14:18
... : zuza
NĆ, nedělej uraženou panenku... Nesluší Ti to, ráda Tvé příspěvky čtu.
červenec 26, 2018 14:19
... : NČ
Už ne. Mám v sobě regulérních 8 ks, devátej čeká na otevření. Mý psaní by nebylo láskyplný. Už ne!
PS: Jen mimochodem. Co říkáte na H-Systém a demokratický a nezávislý vyrobení pár desítek bezdomáčů? Dobrej tunel, žejo. I když kvality Blanky přecijen nedosahuje.
Pěknej den všem. J.
červenec 26, 2018 15:21
... : Josef Kouba
Měl jsem vířivku a radostně jsme si jí užívaly 8 let. Ale potvory myšky se poslední zimu zabydlely v izolaci vířivky a nevím proč, asi z nudy prokousaly na co přišly. Voda začala rapidně ubývat. Oprava nemožná. Vydlabat 3x3m a 1m do hloubky tvrdé izolace a zalepit desítky prokousaných trubek bylo nepředstavitelné.
Takže ty potvůrky, aby jim nebyla zima zničily vířivku za 12 tisíc dolarů.
červenec 29, 2018 20:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]