O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DARMOŽROUTI - III. PDF Tisk E-mail
Úterý, 24 červenec 2018
Přejít na obsah
DARMOŽROUTI - III.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

Šmolda rostl před očima a bylo to moje zlatíčko. Však jsem si ho také pěkně rozmazlila. Jakmile jsem si sedla, už mi trůnil na klíně, kde předl a olizoval mi ruce svým drsným jazýčkem. Naučila jsem ho dokonce aportovat jako pejska. Ohromně se mu ta hra líbila. Házela jsem mu zmačkané krabičky od cigaret, které se v Michalově atelieru věčně někde povalovaly. Vždycky vyrazil jako střela, vzal krabičku do tlamy a důstojně kráčel nazpět, aby mi předal kořist a získal odměnu. Dostával jen tu nejkvalitnější stravu a nepřestával růst. Už byl mnohem větší než ostatní kocouři jeho druhu a sedm kilogramů živé váhy pomalu začínalo vzbuzovat respekt. Aspoň u lidí, kteří ho neznali. Ostatní věděli, že je to snad nejumazlenější kocour na světě.

 

Michal si Šmolka také oblíbil, což mu ovšem nebránilo v tom, aby každou chvíli nezneužíval jeho bezmezné důvěřivosti a dobrosrdečnosti. Jednou jsem přišla odpoledne domů a koukám, co to Michal vyvádí. Seděl v křesle a pár metrů před ním stála židlemi zapřená tabule čirého plexiskla. Hodil Šmolkovi aport až za tu průhlednou tabuli. Šmolek vyrazil, ale před tabulí zabrzdil a pomalu šátral tlapkou před sebou. Když nahmatal překážku, tak ji obešel a pokračoval pro krabičku, kterou vítězoslavně přinesl Michalovi.


„Co to tady nacvičujete?“ zeptala jsem se nechápavě.


„Testuji Šmolkovu inteligenci.“


„A k čemu jsi dospěl?“


„Nic moc.“


„Proč? Vždyť to obešel,“ divila jsem se.


„To máš sice pravdu, Helenko, ale před tím se na tom plexiskle třikrát rozplesknul.“


Podobných kousků měl Michal v záloze plno, ale na jeho obhajobu musím dodat, že kocourovi nikdy neublížil a ten náš moula se nikdy ani trošku neurazil a netrucoval, jak to mívají kočky ve zvyku. Dokonce ani tehdy, když ho Michal strčil do ruční pračky, zatočil klikou a pak se ohromně bavil, jak se mu pletou tlapky. Když se domotal, hned se běžel pomazlit a byl celý nadšený, že si s ním páníček hraje.


Copak tomuhle člověku by se dalo svěřit dítě, kdybychom spolu nějaké měli? Někdy jsem o tom měla vážně pochybnosti.

 

 

MIA KOBOSILOVÁ

 

 

 

 

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]