O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VZPOMÍNKY KAPITÁNA HONZÍKA - 2. PDF Tisk E-mail
Pátek, 22 červen 2018
Přejít na obsah
VZPOMÍNKY KAPITÁNA HONZÍKA - 2.
Strana 2
Strana 3
Související obrázekJe pravda, že jsem v naší kavárničce měl posezení s bývalým kriminálním vyšetřovatelem Janem Honzíkem docela často. Poseděli jsme při sklence červeného a vždy z něho vypadl zajimavý příběh. Nelenilo ani mé já a vše jsem si zapisoval do připraveného notesu.


 
 

 

Jasně, šlo vše po úpravě ihned do rubriky „KRIMI“. Příběh, na který jsem si dnes vzpomněl, sám Honzík nazval „Vana“. Však ta taky v příběhu hraje hlavní roli.

Usmál se tenkrát a vyprávěl …

 

 


Jako mladej jsem začínal sloužit tady na severu. Jak vidíte, zůstal jsem a šel tu i do penze. To je osud, mladej.. Město, místa i jména budou smyšlená, to chápete, že?

 

Jak jsem říkal, povolali mne do okresního městečka v samém srdci severních Čech. V čase mého nástupu byl v pohraničí již relativně klid. Samo městečko bylo v kouzelném prostředí a o okolí ani nemluvit. Řekl bych jedna báseň. Městečko obklopovaly lesy, a hory byly co by kamenem dohodil. Proto od jara do podzimu městečko nemělo o turisty, lufťáky, houbaře a milovníky přírody i božského klidu a pohody, nouzi.

 

Náš jediný hotýlek „Lesní oáza“ byl proto hojně vyhledáván. Ten rok bylo babí léto obzvláště vyvedené. Den, o které hovořím, byl teplý a slunečný. Ospalé odpoledne narušila událost v našem městečku nevídaná - do naší služebny vpadl starší muž, třesouc a koktajíc se slzami na krajíčku nám oznámil, že v jejich hotelovém pokoji hotelu Lesní oáza, našel manželku v koupelně utopenou.

 

Vzali jsme tedy pana Piskáčka, tak se představil, mezi sebe, a hajdy do hotelu. V prvním patře byly dveře do pokoje otevřené. Piskáček asi v tom šoku na dveře nemyslel. V pokoji na stolku pod lampou ležela otevřená kniha, brýle a šálek s nedopitým čajem. Kývl, že tak to tam našel také.

 

V koupelně vana plná vody s na dně s utopenou nahou ženou. Piskáček kapesníkem otíral slzy a ukazoval nám: jojo to je ona, moje žena. Přivolaný místní lékař po vypuštění vody z vany a položení pani Piskáčkové na divan začal s ohledáním.

 

Skončil, sundal brýle, rukavice, a konstatoval utonutí bez známek násilí či zápasu. Dle jeho názoru a zkušeností to pasuje na nešťastnou náhodu. Čas smrti? Mezi 15.00 a 15.30 hodinou. Voda ve vaně ještě nestačila plně vychladnout.

 

Náčelník poděkoval s tím, že zatím jeho služeb netřeba a propustil ho. Pro další šetření budeme potřebovat pokoj prázdný.

 

Pana Piskáčka si zatím do péče vzal hotelový personál.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]