O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VZPOMÍNKY KAPITÁNA HONZÍKA - 1. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 04 červen 2018
Přejít na obsah
VZPOMÍNKY KAPITÁNA HONZÍKA - 1.
Strana 2

 

 

 

Novák šel si popovídat se sousedy a my s Kocourkem šli hodit řeč s panem farářem. Farář na malém městečku je přeci taková vrba, že? Šli a zkusili štěstí. Farář ale mlčel, jen rameny krčil, prý zpovědní tajemství. Při vyptávání se mi zdálo, že něco ví, ale nepoví... jojo, zpovědní tajemství mu zavřelo klapajdu i před zákonem.

 

Při návratu vidíme, že Novák je ve svém živlu. Vykládal, že odchycení domkaři o ničem nevěděli. Narazil ovšem na souseda, co bydlí nad domkem Boučka, a ten mu prozradil, že už celý měsíc spolu šmírujou okolí. Zatím nic, ale furt pokračujou. Zírali jsme, když vykládal, že soused je též Bouček. Žádný příbuzenstvo, jen čistě náhoda. No, a krom jména mají i společného koníčka – králíky a slepice. Zajdou občas i na pivko.

 

S jejich ženskejma to je ovšem trochu jiný kafe. Marie i Emilka jsou dobré kamarádky. Často chodí na procházky, v sezoně jdou spolu na houby, na klestí, a prý milují lesní zákoutí a hlavně a nejvíc poezii… To mě moc nešlo dohromady, takřka vesnický holky a poezie? Fakt jsem je nepodceňoval, ale divný mi to bylo. Tak uvidíme, co přinesou další dny… To, co vyčenichal Novák, bylo bezva, zatím nás to však nikam neposunulo. A tak nás dva s Kocourkem napadlo trochu se mrknout, co ty jejich dvě křepelky opravdu v přírodě dělají. Dva dny ale utekly a milovnice přírody nevytáhly paty z domova. Práce měly nad hlavu.

 

Žádnej stres, říká se, že připravenému štěstí přeje. Byli jsme připraveni, takže jsme se i dočkali. Byla to náhoda či osud - ale netrvalo dlouho, a heleme se, milovnice poezie se vydaly do lesního království, uvelebily se na dece v chládku buku, ve skrytu u šumícího potoka. S Kocourkem najednou koukáme - jak u vytržení - místo knihy básní si navzájem rozepínaly blůzky ... panenko skákavá... jo, jsou – uhodli jste, ony jsou... Bylo to tak. Nojo, jenže ony své tajemství při zpovědi vyklopily farářovi. Co bylo dál a proč? Marie, jak bylo odhaleno při následnym popovídání si s oběma romantičkama, od té doby pět vajec dávala své Emilce z lásky, a pět, to už uhodneš i ty redaktorskej, farářovi. Myslela, že tím bude milost Boží jistější…

 

Dál už není co dodat. I když jsme se snažili, stejně se to profláklo. Byl to poprask, ale už mimo naši pravomoc. Jo a krev … ta fakt tekla. Bouček, ten od Marie, vzal sekeru a v návalu emocí usekal všem svejm slepicím hlavy. Špalek od jejich krve byl toho svědkem.

 

 

-doktor-

 

 

                       

Komentáře (4)add feed
... : Inka

červen 05, 2018 04:44
... : *deeres*
Vejce fuč, žena fuč, slepice fuč! smilies/grin.gif Prima detektivka.
červen 05, 2018 09:43
... : andrea
Bude pokračování?
prima letní počtení!
smilies/cheesy.gif
červen 05, 2018 11:04
... : doktor
Když si přejete,tak bude.Danielka má ještě v rukávu případ "Vana".Ahoj a bezva začátek léta.
červen 05, 2018 12:57
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]